• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #870902  autor: auvi
 10 cze 2016, 08:14
Widziałem ten wątek, równolegle śledzę oba fora. Jestem w trakcie wczytywania się w te flaki z olejem, które serwuje Plus i testowania usług.
 #870906  autor: areksz
 10 cze 2016, 08:55
Dzięki twojej wiadomości sam stwierdziłem, że notke sms mam wyłączoną ale komunikatu Numer zajęty spróbuj później.... lub abonent niedostępny -brak .
Jedynie głuchy sygnał i na wyświetlaczu info połączenie nie może być zrealizowane -ten komunikat na telefonie z którego dzwonie na numer Plusa.
W plusie zero zapowiedzi jak w innych sieciach numer zajęty etc. Tylko głuche nic.
Tu polecam pomoc:
https://www.uke.gov.pl/kontakt/

numer nie musi być zarejestrowany, zgłaszasz skargę Plus ci wyjaśni przy mediacji UKE co jest nie tak.
14 dni i pozamiatane.
 #870909  autor: auvi
 10 cze 2016, 09:06
U mnie podczas zajętości są dwa piknięcia, jakby włączała się poczta głosowa, którą mam wyłączoną, po chwili telefon rozłącza się. Wczoraj jedna osoba próbowała do mnie dodzwonić się w takim momencie aż 10 razy. To jest męczenie i denerwowanie ludzi, bo nie wiedzą co się dzieje. Połączenia oczekującego brak, enigmatyczne kończenie połączeń...
Rozważam włączenie poczty głosowej i nagranie wiadomości, że "nie mogę odebrać lub właśnie rozmawiam, oddzwonię, gdy skończę", bo czas ludzi jest tak samo cenny jak mój. I na odwrót.

Edit: no tak, skarga do UKE... W tym momencie nie jestem w stanie zsyntetyzować wszystkich informacji na temat wadliwie działającej sieci Plus i poprzeć tego dokumentami z reklamacji.
 #870916  autor: p2225
 10 cze 2016, 09:38
zajadacz pisze:Nie bój, w Orange/nju jest to samo, też nie ma połączeń oczekujących. Obie sieci mają przestarzałe platformy.
Nie ma też połączeń konferencyjnych, przekazywania połączeń i ich zawieszania. W Playu wszystko było dostępne bez problemu i jak przeniosłem się z Playa do Orange to byłem w szoku, że nie ma takich opcji w standardzie.

5G3600+4CA+QAM256+MIMO4x4:
https://www.speedtest.net/pl/android/9862555658.png
 #871083  autor: auvi
 10 cze 2016, 21:46
To sprawdź informacje zanim zażartujesz, bo w abo plusowym też jest, a prepaid to oczywiście druga kategoria, choć daje się doić...
 #871099  autor: Kryniczanin
 11 cze 2016, 04:45
Prepaid Play / MVNO na Play to liga mistrzów - wszelkie usługi dostępne. Prepaid T-Mobile to Polska liga - brak zakazów połączeń, prepaid Orange i Plusa C klasowa kartofliska. Nic nie jest dostępne.

Jako ciekawostka prepaid Lajt Mobile, Klucz MVNO Plusa mają te usługi.

Tak wygląda "szacunek" Plusa i Orange do klienta bez abonamentu.