• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #732233  autor: szakal007
 13 lip 2014, 00:10
Witam,

czy jest możliwość utworzenia, aby pare telefonów było powiązanych z jednym?
Mam tu na myśli sytuację, gdy mam powiedzmy 5 telefonów, co więcej są one wyłączone i przy dostatniu smsa bądź informacji że ktoś dzwonił zostanie przekazania na telefon główny(ustalony)?
Zasadania działania podobnie jak aliasów pocztowych, gdzie informacje idzie na główny mail. W tym przypadku sms bądź informacja że ktoś dzwoni pojawiałaby się na w danym (jednym ) telefonie.

Nie mówię tu o sytuacji dublysim, bo telefony(w zamyśle te 5 telefonow) byłoby wyłączonych.

Czy coś takiego jest wogole możliwe? Lub jest jakiś sposob tego uzyskania?

Dziękuje za jakiekolwiek wskazówki !
Ostatnio zmieniony 13 lip 2014, 15:09 przez szakal007, łącznie zmieniany 1 raz.

#732235  autor: manyaky
 13 lip 2014, 00:15
Odpal sobie przekazywanie połączeń na telefon główny. Będzie działało, jak sama nazwa wskazuje dla połączeń, ale już nie SMSów. Chyba żadna polska sieć nie oferuje przekazywania wiadomości tekstowych w systemie.

Co nie oznacza, że jak to bywa w przypadku androidów "there's an app for that". :wink:

//edit, np. pierwszy wynik z google:
Kod: Zaznacz cały
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intensoft.smstransfer&hl=pl

#732247  autor: szakal007
 13 lip 2014, 01:27
ok, dzięki za odpowiedź.
Czy przekierowania rozmów jes dostępne dla każdej sieci? Bo właśnie testowałem w playu na abonament i działa, natomiast w plusie na karte przy próbie aktywacji wyskakuje błąd.

#732249  autor: manyaky
 13 lip 2014, 02:07
W Plusie na Kartę i w Oręż na Kartę przekazywania nie są dostępne. Znów z pomocą mogą przyjść apki systemowe.

#732271  autor: zoltan666
 13 lip 2014, 11:22
Tylko pamietaj, ze takie przekierowanie rozmowy jest płatne. Obciążane połaczeniem jest wtedy konto numeru z jakiego nastapiło przekierowanie.