Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
Jak nie wiesz, to nie doradzaj źle... Wypowiem się, ale się nie znam, ot podejście.ciekawy pisze:Play ma roaming czyli zasięg innych sieci na 2G 900,więc raczej nie powinno być problemu, a jak ci bardzo nie zależy na telefonie stacjonarnym to można chyba używać sim w komórce,a komórki łapią zasięg 3G więc powinno być ok
Jest też roaming krajowy.Sig pisze:Play Domowy, czyli telefon stacjonarny od Play działa tylko na zasięgu macierzystym Play. Nie ma tutaj roamingu.
Od samego początku usługa ta działa także w macierzystym zasięgu 3G.Kryniczanin pisze:Dziwi mnie że oferty nie wycofali przecież Play ma EGSM przeznaczyć pod U900 w miastach.
rogmaniek pisze:Jest też roaming krajowy.
Znalazłem taka wypowiedź:rogmaniek pisze:Od samego początku usługa ta działa także w macierzystym zasięgu 3G.
Czyli coś się zmieniło od chwili startu usługi?Play domowy działa wyłącznie w zasięgu nadajników GSM operatora. Usługa działa wyłącznie w domu - zarejestrowanej lokalizacji - oraz w promieniu 500 m od niego. - Z naszych badań wynika, że telefon stacjonarny wciąż jest potrzebny, bo wiele osób jest do niego przyzwyczajonych - mówił na konferencji prasowej Bartosz Dobrzyński Dyrektor ds. Marketingu, Członka Zarządu P4 (Play).
źródło: Play
Do tego trzeba mieć własną słuchawkę 3G a Play w tej ofercie nigdy takich nie miał.rogmaniek pisze:Od samego początku usługa ta działa także w macierzystym zasięgu 3G.
Wypowiedzi zorientowanych tu na forum i całkowite wyłączenie G900 w Toruniu, połączone z włączeniem U900 (jak była stara mapa zasięgu to rozróżniało U2100 i U900). Cały Toruń został pokryty G1800 i LTE1800.mkkot pisze:Mógłbyś podać źródło?Kryniczanin pisze:Dziwi mnie że oferty nie wycofali przecież Play ma EGSM przeznaczyć pod U900 w miastach.
Brak zasięgu usługi na terenie gdzie jest sieć macierzysta ma związek z tzw. "punktami styku" z siecią stacjonarną. Nie wiem czy play ma swoje, czy wynajmuje od kogoś, ale zwróćcie uwagę, że usługa nie jest oferowana dla stref skierniewickiej, łomżyńskiej, leszczyńskiej i przemyskiej. Tak się składa, że znam kilku opratorów VoIP, którzy dla tych stref również nie oferują numeracji stacjonarnej. Z biegiem czasu pojawiało się coraz więcej obsługiwanych stref a w przeszłości u niektórych operatorów numer z mniej popularnej strefy był droższy.armator11 pisze:Ostatnio gdzieś tu na forum przeczytałem że Play Domowy działa na GSM900. Przeglądam mapkę zasięgu na www.play.pl i zastanawia mnie dlaczego pewne miejscowości są wyłączone z zasięgu (jakby wycięte) pomimo że w danych lokalizacjach Play sieje GSM900. Jeśli chodzi o przykłady: Skała, Rabka-Zdrój, Kalwaria Zebrzydowska. Dlaczego tak jest? Ze względu na ograniczoną pojemność czy są jeszcze jakieś inne powody?