• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #676299  autor: Pablo-1986
 20 lis 2013, 19:12
Dnia 16.06.2013 r zablokowano połączenia wychodzące, karta miała odbieranie do 16.09.2013, niestety jej nie uzupełniłem w wymaganym czasie, w końcu gdzieś mi ją wcięło. No cóż, mówi się trudno... Jednak po pojawieniu się LTE chciałem odzyskac numer, nie był on już widoczny w Play 24, a dzwoniąc na niego był komunikat: Abonent nie przyjmuje połączeń przychodzących.

Znając mój upór postanowiłem odzyskac numer i po 2 kontaktach z BOK numer został reaktywowany w dniu dzisiejszym. Niestety włączyli na nim notkę. Dziś też otrzymałem duplikat karty i doładowałem konto za 10 zł. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się, że na koncie mam dodatkowe 19 zł, których wcześniej nie było. :twisted:
Ostatnio zmieniony 29 gru 2013, 12:53 przez Pablo-1986, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobry humor podstawą dnia.

#676309  autor: alkonauta
 20 lis 2013, 19:47
cudowna wiadomosc, nie wiedzialem ze mozna reaktywowac numer, czy cos specjalnego musiales zrobic czy tez powiedziec konsultantowi ze ci ten numer przywrocono? rozumiem ze karte sim wysylaja poczta

#676468  autor: Pablo-1986
 21 lis 2013, 12:46
Nie, duplikat karty wyrobiłem w salonie na 2 dzień. Żeby odzyskać numer nie można przekroczyć okresu 6 miesięcy od momentu zablokowania połączeń przychodzących. Nie wiem czy stara karta działała, ponieważ ją zgubiłem. Powiedziałem tylko, że zapomniałem uzupełnić konto, a zależy mi na odzyskaniu numeru i wyraziłem chęć uzupełnienia konta. Po odzyskaniu numeru nowy termin miałem ustawiony na 14 dni. Warunkiem istotnym jest fakt zarejestrowania numeru- niezarejestrowanego nie odzyska się.

Dobry humor podstawą dnia.