• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#607678  autor: ezaq
 14 sty 2013, 10:38
To normalne. Telefon loguje się do stacji o najlepszym sygnale, co nie koniecznie oznacza stację najbliższą. Poza tym różnica 1km to niewielka różnica. Kiedyś mieszkając na Pradze Południe telefon z Playa co jakiś czas logował mi się do stacji w... Markach (czyli jakieś 10km dalej). Przestał po uruchomieniu stacji Playa kilkaset metrów dalej.

#607686  autor: kamil4862
 14 sty 2013, 12:02
Za to Ty wytłumacz mi, dlaczego Tobie wyświetla lokalizację nadajnika, a mi nie...

Obrazek

#607727  autor: ezaq
 14 sty 2013, 15:03
kamil4862, jeżeli masz poprawnie zaimportowaną bazę danych, to prawdopodobnie stacja jest niezweryfikowana. Więcej można powiedzieć, jeśli napiszesz co pojawia się zamiast lokalizacji.

#607734  autor: user_delete31
 14 sty 2013, 15:55
ezaq U mnie nie raz nawet z 30 km złapało BTS-a po za Roguszynem a do drugiego BTS-a miałem ponad tylko 5 km.Było to podczas jazdy obok siedziałem kierowcy.Dokładnie to chyba z miejscowości Kosów Lacki odebrało.

kamil4862 Kilka razy już na forum pisano o tym ale ostatni raz rozpiszę się. Co jeżeli nie zaimportujesz ze strony BTS pojawi się No info zamiast lokalizacji nadajnika.Wejdź za pomocą wyszukiwarki w telefonie lub w komputerze http://btsearch.pl/nobbimonitor.php i na dole wybierz swoją sieć lub wiele. Wybierz województwa które najbardziej odwiedzasz. CLF ma być w wersji 3.0 i eksportuj, plik znajdziesz w dokumentach swoich na pobrane czy downloads czy jakoś tak. Później wgraj na kartę pamięci lub pamięć telefonu. Jeżeli Cell tracka wgrałeś na dysk C: to w telefonie wejdź w menu i wybierz Pliki i tam gdzie zapisałeś plik to wejdź na swoją pamięć i ten plik przytrzymaj i przenieś wybierz następującą lokalizację Pamięć C: później folder Inne i folder Cell Track i wklej do Folderu Cell Track. Włącz Cell Track i wybierz 3 kreski pionowe na dole i wybierz Settings i Display i wybierz Database Format wybierz Version 3.0 dec a w Import data as: UTF-8. Wyjdź daj dwa razy back i jeszcze raz trzy kreski pionowe i wybierz Database i Generate DB zaimportujesz swój plik. Po zaimportowaniu Trzeba wyłączyć Cell Track i Włączyć od nowa. Jak będziesz miał problem lub jakieś pytanie zadawaj na Prywatnej wiadomości lub tutaj.

Edit:
Tak jak podał ci Pawrzes tam masz również opis i ustawienia do program Cell Track
Pozdrawiam Mateusz.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2013, 16:02 przez user_delete31, łącznie zmieniany 2 razy.

#608864  autor: user_delete31
 20 sty 2013, 21:59
Zmieniam temat. Temat:Eksport clf

Przysłałem ok.15 lokalizacji do pod email: [email protected] i w sumie życzenie spełnione bardzo mnie zada wala tylko gdy pomyliłem się później przysłać na ten adres wysłałem go przez kontakt z bts-em search i nic się nie zmienia o to chodzi dlaczego nazwa nie może być pełna tylko np.Sulejówek,?,MAZ:xxxxx-xxxxx.

Jeżeli u kogoś jest No info to zgłaszajcie pod adres email [email protected] , podając CID,LAC oraz NET z cell tracka i jeżeli wam znana jest ta lokalizacja - jeżeli nie to sprawdzamy cell info jakie mamy będziemy wiedzieć nasz maszt wtedy sprawdzając na btsearch mapa.

Na razie obecnie ok.49098 a przed miesiącem temu 48950 nie pamiętam dokładnie.

Wszystko opisywane dotyczy T-Mobile może wszystkich sieci obowiązywać odpowiadając

Mogę załatwić za was. Ponieważ interesuję się eksportem clf z btsearch.pl
Pozdrawiam oczekuję na wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam ekipę btsearch.pl,telepolis oraz btsy.eu