• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #607990  autor: Tyskie
 15 sty 2013, 18:16
Witam serdecznie

Mam takie pytanie moja dziewczyna pracuje w sieci telefonicznej w której ja mam telefon na karte,zastanawia mnie teraz to czy ona jako pracownik tej samej sieci w której ja mam numer ma możliwość przeglądać treść moich smsów wysyłanych i odbieranych, historie połaczeń ?

Nie mam wiele przed nią do ukrycia jednak wolałbym wiedzieć czy muszę kontrolować się na przyszłość.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

#607991  autor: piokuk
 15 sty 2013, 18:26
Do billingu raczej ma. Do treści sms pewnie nie.
Rada: zmień dziewczynę, bo nie za dobrze to wygląda.

#608002  autor: Tyskie
 15 sty 2013, 18:40
dziewczyny nie chcę zmieniać :) bo nawet nie mam pewności czy mnie kontroluje przez sprawdzanie smsów.Zastanawiam się nad zmianą numeru jednak wolałbym zostać przy obecnym.Nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim ona jest bardzo ciekawska i podejrzewam,że jezeli ma mozliwość czytać moje smsy to robi to pewnie.

#608004  autor: Edmund
 15 sty 2013, 18:44
Tyskie, poza tym druga rada: nie oszukuj dziewczyny i nie zdradzaj jej. (Bez urazy oczywiście).

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#608034  autor: KR2615
 15 sty 2013, 20:24
Teoretycznie... a więc praktycznie ktoś musi mieć do tej treści fizyczny dostęp. Na 100% nie ma ich prezes rady nadzorczej, szef działu marketingu, dyrektor dyrektorów a tym bardziej zwykły pracownik salonu czy call center. Takimi danymi na pewno obracją administratorzy w Network Coordination Center. Takwięc spokojnie możesz pisać SMSy z innymi dziewczynami ;)

#608038  autor: neoptb
 15 sty 2013, 20:40
Tyskie, ludzie z salonów, call center, tudzież z wysokich stołków nie mają dostępu do takich danych. Bo niby po co im taka możliwość?
krzys pisze:Takwięc spokojnie możesz pisać SMSy z innymi dziewczynami ;)
Także, zrób tak jak kolega powyżej ci napisał. A jak planujesz zdradzać, to 10 razy się zastanów zanim to zrobisz. :roll:

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#608041  autor: potargany
 15 sty 2013, 20:45
Wgląd w BILINGi jak najbardziej ma - ale zostawia ona " ślad " na koncie
Im częsciej bedzie sprawadzać bez " weryfiacji " zainteresuja się nia

Pieniądze to nie wszystko ...

#608072  autor: MaciejM
 15 sty 2013, 21:38
Tyskie, zawsze możesz przenieść numer do innej sieci :D

#608080  autor: inżynier
 15 sty 2013, 21:56
Tyskie a czemu nie zapytasz dziewczyny o to czy ma taką możliwość czy nie? Napisałeś, że pracuje u danego operatora, ale nie napisałeś więcej, czy to jest salon firmowy, BOK, marketing, utrzymanie sieci czy jakiś inny dział techniczny. Tak jak to już zostało napisane, do bilingów jest w miarę łatwy dostęp i to wiele osób pracujących na stanowiskach technicznych u operatorów może mieć wgląd. Co treści wiadomości już nie tak łatwo, ale na pewno jest to możliwe do wydobycia z jakiś baz danych.

#608126  autor: Niezgodna7
 16 sty 2013, 00:09
Hehe
Ale masz problem...
Jak nie może, to w Twoim własnym fonie znajdzie, więc wyjdzie na to samo.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#608130  autor: thonka
 16 sty 2013, 00:30
wszystko co moglo zostac w temacie napisane juz tu jest.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet