U mnie było (2 miechy temu przeniosłem się do Plusa) tak:
2G PLAY - słaby zasięg, bardzo często wymuszane zalogowanie do niego przy granicznym sygnale, fatalna jakość
2G reszta - świetny zasięg, fatalna jakość, jeśli wybrałem na sztywno Plusa - skoki co kilka sekund na inną stację
3G wszyscy - zazwyczaj zasięg na dobry+, bardzo słaba jakość, jednak dało radę rozmawiać (w 2G tekst był nie do zrozumienia!), ciągłe skoki po stacjach w przypadku miasta, bardzo często sieć zajęta/błąd połączenia
Połączenia - tragedia, NIE można rozmawiać. SMSy - okazjonalnie (przez kilka dni) dochodziły z tygodniowym opóźnieniem, internet - to mi się podoba - chodził naprawdę dobrze mimo niemałej odległości od stacji.
Urządzenia, na których działałem: Nokie: 5110, 3100, N79, LG KU990, Hłałej E173u-2.
Do internetu - spoko, mogę nawet polecić. Jako karta awaryjna ze złotówką na koncie - też dobre. Jako numer do normalnego używania - nigdy. Mam nadzieję, że za jakiś czas jakość pójdzie w górę i będę mógł użyć swojego nieaktywowanego jeszcze startera RBM do celów innych niż uruchomienie telefonu wymagającego karty SIM.