Mnie interesuje jakość połączeń na numery stacjonarne. Jest tutaj na forum wątek o jakości połączeń z Play na numery stacjonarne w TP. Sam często mam problemy dzwoniąc z Play na niektóre numery stacjonarne - znacznie gorzej słychać. Jakby się trafił ktoś, kto miał podobne problemy (na roamingu Plusa) i przełączył się na Orange, spróbował zadzwonić na te numery raz jeszcze, to byłbym wdzieczny.
Ja ostatnio "boleśnie" przekonałem się do czego może prowadzić jakość Play... Dzwoniłem na infolinię jednego z banków, na numer stacjonarny. Jakość połączenia była słaba, ale to nic nadzwyczajnego. "Jaja" zaczeły się przy nadawaniu PIN do karty płatniczej, bo jak go podawałem w sklepie/bankomacie to był nieprawidłowy, tak, jakby nadany został inny niż powinien. Tak samo identyfikacja numerem klienta i hasłem. Nie pomogła zmiana aparatu, numeru - jeżeli z Play, to były problemy. Tak kilka dni, aż w końcu zadzowniłem z innej sieci (mBank Mobile na roamingu Polkomtela, TAK JAK PLAY) i zero problemów, identyfikacja, nadanie PIN - bez zacięcia.
Żeby było zupełnie śmiesznie, potem zobaczyłem na stronie banku "komórkowy" numer infolinii (ORange, więc może ten stacjonarny tez prowadzony przez TP) i nawet dzowniąc z Play na ten numer - zero problemów przy identyfikacji.
Co odpisał Play? Tak, jakość połaczeń jest gorsza na ten numer, ale nie tak zła, żeby nie rozpoznawano wybierania tonowego (kłamstwo), zresztą to nie nasza wina i masz pan 30 minut do wszystkich sieci. Minut, z których i tak nie skorzystam, bo mam tysiące zebrany.
No, ale to Play, coś za coś.
W każdym razie, jak ktoś odnotowywał problemy z połaćzeniami na stacjonarne, to niech sprawdzi, czy ma je dalej na roamingu ORange. Myśle, że będzie je miał, bo tu są winne styki Play-operator numeru stacjonarnego.
I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.