Nawiązując jeszcze do tematu, ostatnio kilka razy mogłem znów obserwować, że CID stacji, na drugiej nośnej 10812, czyli 30430, był także widoczny na CellTrack'u, na przemian z 30424 (na pewno druga nośna jest emitowana z sektora 30426). Co ciekawe nie zawsze jest tak "naprzemiennie". Nawet "uwieczniłem" ten fakt za pomocą Sreenshot'a. Co prawda, to i tak jest zarejestrowany jeden lub drugi CID, ale przynajmniej w tej samej minucie (na 6220 classic, gdy jest otwarta w/w aplikacja widzę także godzinę, a na e51 nie). Jak będę znał jakiś sposób, to może wkrótce wrzucę na forum
Jednak coś musi być na rzeczy, że na pewno czasami z drugiego sektora jest także imitowany ten sam CID drugiej nośnej. Chyba, że aplikacja CellTrack "wariuje" i pokazuje błędne "dane"
Odnośnie jeszcze FieldTest'a, z tego co wiem, nadal nie udało się "złamać" systemu. I na razie nie będę mieć tej aplikacji na mojej 6220 classic

Chyba, że macie info, że jednak da się jakoś ją zainstalować na mojej w/w Nokii
[ Dodano: 2010-05-19, 14:12 ]
Pawrzes pisze:
3 antenki od południa + 3 antenki od północy i mamy 6 sektorów na 10787

Ech, muszę tu P4 "pogratulować" pomysłowości

Dobrze, że też i tak budują sieć 3G. To się nazywa "wszechstronne" wykorzystanie wszystkich nośnych (jeśli dobrze odmieniam słowo nośna

).
[ Dodano: 2010-05-19, 14:15 ]
Patryk_ pisze:Komin ma 160 m wysokości,a te instalacje znajdują się na poziomie ostatniej galeryjki, ~120 m npt.
Dzięki za to zdjęcie- przynajmniej widać, że takie rozwiązanie może mieć sens. Plus dla P4, że jako pierwsi zastosowali taki układ anten/sektorów. Przynajmniej, z tego co tu piszecie, nie słyszałem, aby inny operator wpadł na taki pomysł