wiertolot, jeżeli zależy Tobie na rozwiązaniu problemu, to napisz do P4Y w temacie, w którym pomaga. Co do problemów z zalogowaniem się do Plusa, to nie obwiniałbym Plusa ponieważ miałem podobny przypadek i BOK Play twierdził oczywiście, ze wszystko jest OK a po zgłoszeniu jeszcze do poprzedniego P4Y2 sytuacja z dnia na dzień się poprawiła-dziwne? To było w okresie, w którym Pan Gruszka miał przedstawić film pt. płynny handover Play-Plus. Film chyba nie doczekał się premiery albo ją przeoczyłem.
Podobna sytuacja była w tym roku w Przemyślu, kiedy abonenci Play nie mogli logować się do Plusa. Plus twierdził, że wina leży po stronie Play i ich punktu styku- gdzie jest prawda?
Nie mam wątpliwości, że Plus zabezpiecza się rezerwą i czasem nie wpuszcza abonentów Play i wówczas słychać "sieć zajęta" albo inne komunikaty ale P4 wiedział na co się decyduje. Niestety 6-10mln abonentów nie można obsłużyć wyłącznie poprzez roaming. Trzeba rozbudowywać własna infrastrukturę.
wiertolot, przyznam, że rozbawiłeś mnie propozycja udostępniania infrastruktury Play abonentom Plusa

Play nie może zapewnić przyzwoitej jakości i pojemności swoim abonentom a Ty chciałbyś żeby jeszcze abonenci Plusa z niej korzystali.
Dlatego zrób tak, jak radzą poprzednicy, czyli kontakt z P4Y a jeżeli to nie pomoże, to zmień operatora. Podejrzewam, że jeśli są takie problemy w twoim regionie z Play, to wielu znajomych tam nie masz więc strata będzie nieduża. Przecież są operatorzy MVNO na sieci Plusa i u nich takich problemów nie będziesz miał (jeżeli zależy Tobie na zasięgu Plusa). Masz też Orange i T-Mobile, gdzie ostatnio też poprawiono oferty.