• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #494836  autor: Kryniczanin
 07 sie 2011, 07:33
Dzisiaj rano sprawdzałem moją kartę sim pre-paid Cyfrowy Polsat i zalogowała się sama w 1 kolejności do sieci Plus mimo najsilniejszego sygnału T-Mobile. Można więc powiedzieć że zaczęło się zauważalne dla zwykłego użytkownika "łączenie" sieci. Na marginesie Cyfrowy Polsat ma słabą ofertę głosową ale bajeczny zasięg roaming z całą W3...Plus,T-Mobile PL, Orange.

#494968  autor: rogmaniek
 07 sie 2011, 19:11
Kryniczanin. pisze:sim pre-paid Cyfrowy Polsat i zalogowała się sama w 1 kolejności do sieci Plus mimo najsilniejszego sygnału T-Mobile.
Nie powinno to nas dziwić :smt047
Kryniczanin. pisze:Na marginesie Cyfrowy Polsat ma słabą ofertę głosową ale bajeczny zasięg roaming z całą W3...Plus,T-Mobile PL, Orange.
Rzeczywiście. Fajnie, to się nazywa zasięg "3D" albo "3W" :smt042

Kryniczanin., pozostaje pytanie, do której sieci telefon będzie się logować w drugiej kolejności? Pewnie do PTC?

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#494969  autor: KC-KARLOS
 07 sie 2011, 19:16
No to mamy pierwszą sieć, która umożliwia ogólnokrajowy roaming krajowy ze wszystkimi sieciami infrastrukturalnymi w PL - do kolekcji brakuje jeszcze Play'a ;) Solorz szaleje i wariuje!

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#494988  autor: INTRO
 07 sie 2011, 20:21
Szkoda tylko, że Polsat wycofał ze sprzedaży zestawy pre-paid ze swojej oferty telefonicznej, cały Koszalin mój kuzyn obleciał w poszukiwaniu startera cyfrowego Polsatu ale nigdzie nie dostał.

#494991  autor: joxar1
 07 sie 2011, 20:52
I tak nie mógłbyś korzystać. Brat kupił w Ustce, ale sprzedawca mu powiedział, że wszystkie SIM prepaidowe są powyłączane (na niesystemowych Sony Ericssonach zamiast operatora pokazany jest komunikat "Karta SIM nieakt.")

#494993  autor: MK_
 07 sie 2011, 21:01
Polsat to nie instytucja charytatywna, tam najkrótsza umowa musi wynosić 29 miesięcy :twisted:

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#495017  autor: rogmaniek
 07 sie 2011, 22:08
joxar1 pisze:że wszystkie SIM prepaidowe są powyłączane (na niesystemowych Sony Ericssonach zamiast operatora pokazany jest komunikat "Karta SIM nieakt.")
A to ciekawe. Było oficjalne info, że nie ma już oferty pre-paid Polsatu?

O2 - Together is better!

#495049  autor: Kryniczanin
 08 sie 2011, 06:05
INTRO pisze:Szkoda tylko, że Polsat wycofał ze sprzedaży zestawy pre-paid ze swojej oferty telefonicznej, cały Koszalin mój kuzyn obleciał w poszukiwaniu startera cyfrowego Polsatu ale nigdzie nie dostał.
Bardzo ciekawe bo mój Pre-paid chodzi bez problemu raz był uzupełniony za 10pln żeby aktywować wymianę minut i nabija się minutki jemu jako tel domowy.

Co do priorytetu to nr 2 to PTC a nr 3 wiadomo PTK

#496996  autor: rmpogorzelski
 16 sie 2011, 18:44
Kryniczanin. pisze:
INTRO pisze:Szkoda tylko, że Polsat wycofał ze sprzedaży zestawy pre-paid ze swojej oferty telefonicznej, cały Koszalin mój kuzyn obleciał w poszukiwaniu startera cyfrowego Polsatu ale nigdzie nie dostał.
Bardzo ciekawe bo mój Pre-paid chodzi bez problemu raz był uzupełniony za 10pln żeby aktywować wymianę minut i nabija się minutki jemu jako tel domowy.

Co do priorytetu to nr 2 to PTC a nr 3 wiadomo PTK
Ciekawe kiedy centernet będzie mieć.

#497005  autor: rogmaniek
 16 sie 2011, 19:47
rmpogorzelski pisze:Ciekawe kiedy centernet będzie mieć.
Też się zastanawiam. Ale i tak jest dobrze, warto mieć trzeci numer, z kartą wRodzinie. Choćby dla zasięgu PTC i PTK Centertel. Nie zaszkodziłby triroaming, czyli również Polkomtela :smt042

Jak Uważacie, roaming Polkomtela, to kwestia czasu? Wg mnie, chyba tak :smt047

O2 - Together is better!

#497012  autor: nemo2009
 16 sie 2011, 20:08
Karlos20 pisze: Solorz szaleje i wariuje!
Nie wariuje,tylko kosi konkurencję tym posunięciem.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#497158  autor: pakierhakierxd
 17 sie 2011, 09:48
Fajne takie coś ciekawe czy inni operatorzy też kiedyś coś takiego zrobią by był zasięg w całej pl,jest gdzieś do kupienia karta cyfrowego polsatu do testu :D oczywiście prepaid :)

Pozdrawiam :)

#497160  autor: kerim36
 17 sie 2011, 09:51
pakierhakierxd pisze:gdzieś do kupienia karta cyfrowego polsatu do testu :D oczywiście prepaid :)
nie ma w ogole pre-paid obecnie w ich ofercie

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#497167  autor: pakierhakierxd
 17 sie 2011, 10:09
Ale lipa,mam tv w cyfrowym polsacie ale nie będę z nimi umowy czy coś podpisywał,śmiech :)

Pozdrawiam :)