• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #472717  autor: sajgonek
 26 kwie 2011, 18:03
witam. jestem użytkownikiem Play Mixtura. dziś chciałem wysłać sms na numer specjalny, lecz ku mojemu zdziwieniu sms nie został wysłany poprawnie i co jakiś czas moja Nokia próbowała go wysłać ponownie. sprawdzałem także inne numery i usługi, lecz z tym samym skutkiem. w akcie desperacji i ciekawości zadzwoniłem na jeden z numerów konkursowych w tych programach tv (na ten numer z gwiazdką) zamiast sygnału usłyszałem tylko "przepraszamy nie możemy zrealizować tego połączenia z twojego telefonu" ma ktoś sposób na to? nie, żebym bez tego nie potrafił żyć, ale chcę mieć to poprostu odblokowane.

#472720  autor: bledos
 26 kwie 2011, 18:11
sajgonek pisze:ma ktoś sposób na to?
A 790500500 działa? Bo chyba nikt inaczej Ci nie pomoże...

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9
 #472721  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2011, 18:14
sajgonek pisze:witam. jestem użytkownikiem Play Mixtura. dziś chciałem wysłać sms na numer specjalny, lecz ku mojemu zdziwieniu sms nie został wysłany poprawnie i co jakiś czas moja Nokia próbowała go wysłać ponownie. sprawdzałem także inne numery i usługi, lecz z tym samym skutkiem. w akcie desperacji i ciekawości zadzwoniłem na jeden z numerów konkursowych w tych programach tv (na ten numer z gwiazdką) zamiast sygnału usłyszałem tylko "przepraszamy nie możemy zrealizować tego połączenia z twojego telefonu" ma ktoś sposób na to? nie, żebym bez tego nie potrafił żyć, ale chcę mieć to poprostu odblokowane.
Witaj:
- sprawdź, czy masz środki na koncie (z doładowań) odpowiednie na wykonanie tych połączeń oraz czy masz konto ważne na połączenia wychodzące,
- czy masz jakąś blokadę na numery premium (napisz na Play24 zapytanie),
- kiedy brałeś aktywację na Mixturę (jaki plan cenowy - II czy III)? Jeśli nie dokonałeś pierwszego doładowania po podpisaniu umowy i aktywacji karty SIM, nie są możliwe w prepaidach wykonywanie usług Premium do momentu pierwszego doładowania konta,
- zapoznaj się z cennikiem oferty Play Mixtura dla danego planu cenowego.

Pamiętaj, że na niektóre numery Premium (głosowe, SMS i MMS) jest nałożona blokada, gdyż z danymi firmami Play nie podpisał umowy o realizowanie ich kontentu.

[ Dodano: 2011-04-26, 18:17 ]
Aha, i pytanie: jakie to były numery usług Premium, z którymi nie mogłeś się połączyć / wysłać SMS-a?

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#472726  autor: sajgonek
 26 kwie 2011, 18:37
otóż: na koncie mam prawie 60zł, ważność wychodzących do końca maja, także to odpada
aktywację na mixturę brałem nieco ponad rok temu, ale wcześniej nie sprawdzałem czy mam jakąś blokadę. co do numerów: na przykład przed kilkoma minutami dostałem smsa z 7243, wysłałem odpowiedź i to samo, co zwykle. Każdy numer z którym chciałem się połączyć był aktywny, także nie ma opcji, że były to połączenia "w próżnię"
No nic. pozostaje mi skontaktować się z play24, albo zadzwonić na numer, który podał Bledos. dzięki za zainteresowanie. myślałem, że jest jakiś kod na odblokowanie tego cholerstwa, ale widocznie się myliłem