• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #430024  autor: Adamos88
 17 wrz 2010, 00:04
Witam!
Zastanawiam się czy karta sim może wpływać na zasięg. Chodzi konkretnie o to, że mam karte jeszcze z Idei i ma ona jakies 8 lat, dość często mam słaby zasięg itp. Czy może na to wpływać wiek karty? Czy zmieniła się jakoś technologia robienia kart sim? Czy ma znaczenie jaki telefon używam z ta kartą (np czy przy nokii 3310 moze byc okej a przy e63 juz gorzej).
Pozdrawiam

#430030  autor: amigo007
 17 wrz 2010, 02:09
Witam twoja karta sim na 95% nie ma wpływu na zasięg sieci. Jedyna różnica jaka jest, to chyba pojemność pamięci w twojej karcie sim na kontakty która jest mniejsza niż w tych nowych. Jak chcesz jednak nową to nie będzie problemu raczej z wymianą. Ostatnio mój ojciec w abo orange wymieniał kartę, ale on swoją starą zgubił. Koszt wymiany to było 25zł. Pozdrawiam :smt006

#430032  autor: Mordrag
 17 wrz 2010, 07:19
Karta SIM to tylko identyfikator. Nie ma wpływu na zasięg czy też działanie sieci 3G w telefonie, a różnica między kartą 8 letnią, a 10 to różnica pojemności książki telefonicznej oraz pamięci sms na SIM

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#430033  autor: kerim36
 17 wrz 2010, 07:28
prawidlowo dzialajaca karta sim nei ma wplywu na zasieg. uszkodzona moze powodowac problemy z rejestracja karty sim do sieci - ale wtedy nie bedzie w ogole zasiegu

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl