Witam. Ostatnio piszę z osobą z Orange (ja Play), i niestety często się zdarza, że sms wysłany przez nią dochodzi do mnie z dość sporym opóźnieniem - nawet do półtorej godziny. Zasięg mamy ok, telefony też ok, lokalizacje wysyłania i odbierania różne, problem nie występuje z innymi osobami. Pamiętam tylko, że kiedyś też miałem problem z innym nr orange, rzadziej, ale też smsy się spóźniały. Ode mnie smsy dochodzą normalnie. Jest to strasznie uciążliwe.
Co ciekawe, wczoraj dostałem opóźnionego smsa (1 godzine i 20 minut) zaraz po tym jak przyszedł do mnie inny sms (nie z orange). Nigdy nie miałem problemów z otrzymywaniem sms w Play, ale skoro przychodzą nagle 2 pod rząd, to znaczy, że coś chyba po ich stronie.
I chciałbym was zapytać co może być przyczyną takiego stanu rzeczy, czy wam też takie coś się zdarza? Myślałem nad zgłoszeniem tego do BOK'u ale oni przecież nic tam nie pomogą w takich kwestiach. P4Y też pewnie nie ma takich możliwości, i zapewne chęci do sprawdzania stanu sieci dla jednej osoby.