• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#389174  autor: FABIANO
 22 lut 2010, 12:51
Patryk_ pisze:Ale gdy na danej stacji jest CI,to opa nic nie kosztuje przecież wpisanie choćby nazwy miejscowości,w której stoi stacja...rozumiem,że można wpisać "Slaskie",gdy BTS jest zlokalizowany w polu,lesie,bądź w jakiejś malutkiej wiosce,ale u mnie wsie mają grube kilka tysięcy mieszkańców,a rzeczone w poprzednim poście Kozy to największa ludnościowo wieś w Polsce - ponad 11k.
Ciekawe,kto w sieci odpowiada za CI ?
Technicy na stacji chyba tego nie wpisują,tylko odbywa się to zdalnie...

[ Dodano: 2010-02-22, 13:00 ]
No skoro o tym mowa to mam pytanie dla znawców:)...Czy w sieci Orange Cell Info wklepuje się w budkach pod BTS-ami czy robi się to zdalnie bez przyjazdu? Bo wiadomo że Orange by wklepać CI muszą się orientować w którym kierunku,jak daleko i w jakiej gminie sieje sygnał z danego nadajnika......

#389201  autor: kerim36
 22 lut 2010, 15:46
FABIANO,

leci zdalnie - szkoda kasy i czasu na dojazd

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#389203  autor: FABIANO
 22 lut 2010, 15:53
KERIM-bo ja nawet nie wiedziałem że wogóle istnieje możliwość zdalnego wpisania (zmodyfikowania) cell info :wink: . Byłem pewny że takie manewry stosuje się właśnie w tych "budkach"....

#389218  autor: kerim36
 22 lut 2010, 17:51
FABIANO,

o ile jest lacznosc z bts-em to wszystko robi sie zdalnie, dopoki w gre nie wchodzi jakas fizyczna modernizacja (usuniecie, dodanie, zmiana polozenia)

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#389226  autor: FABIANO
 22 lut 2010, 18:37
Dzięki:). Już wiem jedno więcej:)

#389356  autor: Marcin_7
 23 lut 2010, 12:52
kerim36 pisze:FABIANO,

leci zdalnie - szkoda kasy i czasu na dojazd

No nie jest to kwestia czasu/kasy. Po prostu cell info nie można ustawić w BTSie, bo to przychodzi z zewnątrz poprzez BSC/RNC.

#389357  autor: FABIANO
 23 lut 2010, 12:59
Oki panowie nie macie co się kłócić ;-) ..najważniejsze że teraz już wiem że "wklepywanie" CI odbywa się zdalnie :-) .....POZDR