• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#389215  autor: krzykos
 22 lut 2010, 17:00
Sprawdziłeś to netmonitorem ? Czy tylko pojawiło się Tobie info na wyświetlacz telefonu? Bo jeśli to drugie - to wcale nie musi oznaczać, że było tak jak mówisz.....

#389230  autor: FABIANO
 22 lut 2010, 18:46
Krzykos powiem tyle że w tym przypadku netmonitor wcale nie jest potrzebny. Znam moja okolice na wylot często jeżdżę badam i wiem że cell info DRAWSKO sieje tylko z BTS-a w Piłce i Drawskim Młynie więc innej opcji nie ma:)

#389259  autor: krzykos
 22 lut 2010, 20:55
A słyszałeś o czymś takim, że telefon się "zatrzaskuje" na starym info w cell???? I co wtedy.... bo ja wiem na 100%, że jak nie sprawdziłeś tego na FTD - to nie mów na 100%, że byłeś zalogowany do konkretnej stacji... Mało tego, jak ustawią Ci Cell Info na jakiejś stacji i będzie ono złe (czytaj jesteś w zasięgu stacji A - ale ma wyświetlać info B) to będzie to błędne - takie rzeczy się zdarzają ....

Nie wierzysz mnie.... spytaj się Kolegi tesla..

#389268  autor: FABIANO
 22 lut 2010, 21:23
Tak. Ale w pobliżu nie ma stacji bazowej i loguje sie tam do tych najbliższych i na pare sekund sie zalogowal. A CI DRAWSKO jest tylko na dwoch BTS-ach

#389287  autor: user_delete10
 22 lut 2010, 22:30
Wyłącz CI i włącz,zrób restart tel. i wtedy się zobaczy czy się zawiesiło czy masz rację. No chyba,że był to wybryk kilkusekundowy i ponownie już z 30km nie załapiesz sieci. Zresztą nie wiem czy rewelacja polega na tym,że z 30km zdołałeś złapać nadajnik bo ekstremalne i nie zrozumiałe na taką odległość szukanie zasięgu przez tel. nie jest cudem. Zdarza się.

#389290  autor: FABIANO
 22 lut 2010, 22:53
Zdarza sie:). A restart tel nic nie da. Stojąc w miejscu wyskakuja różne Cell info przy jednej dwoch kreskach zasięgu. Ciężko bedzie znów trafić ale jak mi sie uda to sprawdze LAC i CID:)