• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #381176  autor: pawel.pietrasz
 17 sty 2010, 13:02
Witam,

Mam pytanie, jaka jest obecnie specyfikacja kart sim wydawanych w sieci Era dla klientow abonamentowych, chodzi mi dokladnie o maksymalna ilosc kontaktow zapisywanych na karcie sim oraz maksymalna dlugosc kontaktu. W obecnej karcie sim ktora dostalem 5 lat temu wyglada to tak ze ilosc to 250, dlugosc kontaltu 16 znakow. Jak to wyglada obecnie ?

#381182  autor: despera
 17 sty 2010, 13:23
230 szt. 14 znaków - karta abonamentowa 0,5 roczna

#381186  autor: pawel.pietrasz
 17 sty 2010, 13:47
chmm no to jestem w szoku, szczerze mowiac spodziewalem sie ze po 5 latach te parametry pojda w gore a nie w dol :/

#381204  autor: kerim36
 17 sty 2010, 14:57
pawel.pietrasz,

nie wiem czy w erze sa wydawane karty 3G - na nich ilosc kontaktow rosnie chyba do 500 kontaktow (tak jest np w orange)

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#381213  autor: thonka
 17 sty 2010, 15:43
pawel.pietrasz, parametry poszly w dol poniewaz na kartach sim jest zamontowany sim toolkit pod nazwa SIMextra z roznymi uslugami rozrywkowymi via sms itd.
w orange karty tez kiedys mialy wiecej kontaktow, a potem dodano do nich STK SIMteligent - dzieki temu np. gdy zmienila sie marka z idei na orange, osoby z kartami, ktore mialy STK w tym samym dniu na swoich wyswietlaczach ujrzaly napis orange zamiast idea (wiem z autopsji ;) ).

wg ery kazda karta simextra ma pamiec na 250 kontaktow i 25 smsow.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet