• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #379125  autor: emarcin
 07 sty 2010, 09:29
Witam chciałem się podpytać znawców tematu ale po kolei przedwczoraj złożyłem wniosek o przeniesienie numeru z mBank mobile do Orange wczoraj rano dostałem informację z mBank mobile tej treści:
Wniosek o przeniesienie numeru 783****** z mBank mobile zostal zaakceptowany. Numer zostanie aktywowany w sieci nowego operatora 07-01-2010.
oraz po krótkiej chwili z Orange:
Otrzymano potwierdzenie mozliwosci przeniesienia numeru 783****** do Orange.Planowana data przeniesienia 2010-01-07.Pozdrawiamy Orange
Dzisiaj od samego rana numer jest nieaktywny na starej karcie mBank mobile otrzymuje komunikat "Rejestracja karty sim nie powiodła się" natomiast otrzymana z Orange z numerem tymczasowym loguje się do sieci ale cały czas na numer tymczasowy. Dzwoniąc pod przenoszony numer otrzymuje komunikat "Przepraszamy nie ma takiego numeru" albo z innej sieci "Wybrany numer jest nieprawidłowy prosimy sprawdzić numer i spróbować ponownie".
Moje pytanie ktoś się orientuje ile to może jeszcze potrwać i czy mam już zacząć się niepokoić? Z góry dziękuję.

#379130  autor: taryfiasz19gr
 07 sty 2010, 10:44
Ja miałem podobny problem przenosiłem nr z orange do mbank mobile w nocy wyłączyli telefon z orange a rano karta sim mBank jeszcze się nie logowała. Zadzwoniłem do Blue Media - firma odpowiedzialna za przenosiny numeru (0-58) 76 04 844 i tam kobitka w czasie rozmowy aktywowała mi karte sim mBanku i pochwili tel. działał juz w mBank mobile. Pamietaj o ponownym włożeniu i wyjęciu katy SIM od Mbanku. Dzwoń na ten numer (0-58) 76 04 844 tam ci pomogą. Pozdrowienia

taryfiasz19gr/ Lejkowiec netowy

#379131  autor: emarcin
 07 sty 2010, 10:53
Ale ja przeniosłem numer z mBank do Orange, a nie odwrotnie :roll:

#379132  autor: kerim36
 07 sty 2010, 11:04
emarcin,

jesli do wieczora nie bedzie smigal twoj numer zwroc sie do BOK Orange

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#379219  autor: krzykos
 07 sty 2010, 20:28
Nie masz co czekać - skoro pierwsza karta jest już nieaktywna - to druga powinna już działać (w sensie docelowego numeru) a nie numeru tymczasowego. Dzwoń do BOK-u.

#379310  autor: emarcin
 08 sty 2010, 11:55
Dokładnie zadzwoniłem do BOK wieczorem z powyższym pytaniem otrzymałem odpowiedź, że po północy przenoszony numer będzie aktywny oczywiście do północy nie czekałem dzisiaj rano numer już jest aktywny. Dla zainteresowanych podam, że cały proces przenoszenia trwał 2 dni z czego jeden dzień numer miałem nieaktywny. Dziękuję wszystkim za rady.

#379350  autor: krzykos
 08 sty 2010, 16:54
U mnie proces przenoszenie trwał dokładnie 3 dni - ale za to miałem swój numer cały czas aktywny:)