• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #343588  autor: ganc2
 29 cze 2009, 02:54
Przypomniało mi sie takie cuś sprzed paru lat.
Dysponując na owe czasy kartami wszystkich ówczesnych operatorów, w praktycznie wszystkich taryfach. Próbowałem wtedy namiętnie przekierować w połączenie, za pomocą standardowego i uniwersalnego dla sieci GSM **004*numer# jak i z pozycji menu telefonu (w sumie chyba nie ma różnicy, bo podejrzewam że firmware telefonu w opcji przkierowania połączenia po prostu dublował moje działania).
Z nieznanych mi powodów, udawało mi się to tylko w erze (ale już w heyah nie :smt004 ).
Czy po wejściu play operatorów wirtualnych coś się zmieniło w tej kwestii ?

#343590  autor: Orfi
 29 cze 2009, 08:31
Teraz też jest to możliwe, na pewno w Plusie z karty SIM abonamentowej na prepaid Plusa lub inna abonamentową (przeniesienie połączenia jest bezpłatne,w obrębie sieci).

Orfi

#343611  autor: Marens
 29 cze 2009, 11:23
ganc2 pisze:Czy po wejściu play operatorów wirtualnych coś się zmieniło w tej kwestii ?
Tak, w Play działa przekierowanie połączenia oraz połączenie oczekujące. Nie ma znaczenia, czy karta czy abonament.

#343784  autor: Rafael.dz
 30 cze 2009, 00:31
**004*numer# działa nadal w erze na abo, nie mam innych kart sim w tej chwili, ale działa bez problemu, jeśli wejdę przez menu telefonu i zrobie "anuluj" to i tak mam aktywne przekierowanie na numer +48602953200, mam usługę "KTO TAM"
 #344047  autor: fan
 01 lip 2009, 13:47
trzyma mnie tu tylko kasa na koncie i cena za transfer danych. choc to ostatnie juz mozna podobnie płacić w pakietach itp u innych operatorów. gdy skoncze kase to chyba sie przeniosę.

#344049  autor: thonka
 01 lip 2009, 14:06
Rafael.dz pisze:"KTO TAM"
ta usluga jest wlaczana domyslnie, tylko wtedy kiedy nie ma sie aktywnej poczty glosowej.
polega na informowaniu smsem o nieodebranych polaczeniach. w praktyce - o odrzuconych...

przekierowanie dzialalo napewno w erze na abo, w orange na abo tez, na karte raczej takich udziwnien nie stosuja.

podoba mi sie natomiast polaczenie oczekujace ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#347874  autor: Wulo
 21 lip 2009, 21:31
U mnie przekierowanie działa bez problemu w Erze oraz w Play. Kiedy próbowałem u koleżanki przekierować numer z Orange, to na każdym telefonie pokazywało "w tej chwili nie możliwe" i tak przez cały czas.

#353719  autor: Orfi
 19 sie 2009, 23:28
Na prepaid, to chyba, w ogóle nie działa( sprawdzałem na karcie Heyah i Simplus), na abonamentowych jak najbardziej można przekierować ( sprawdzałem na kartach Orange i Plus- działa). Ciekawostka, ale pamiętam, że kilka lat temu na Tak-Taku można było przekierować połączenie, nie wiem jak jest teraz.

Orfi

#354294  autor: chirurg
 22 sie 2009, 14:44
w TakTaku nadal można przekierować połączenia

#354312  autor: matteo
 22 sie 2009, 15:19
W Play przekierowanie działa wszędzie (abo + karta).