• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #322711  autor: borax11
 13 mar 2009, 14:39
Mam od wczoraj dziwaczną sytuację :
Krynica Morska
Zasięg EDGE bo w 3G jest ok , ale w budynku nie ma 3G]
Ja słyszę rozmówcę, ale on mnie nie i na dodatek słyszy sam siebie w głośniku telefonu
Tak jest z Erą i Orange
Telefon mój to LG KU990
Teraz: Czy to wina operatora(polkomtel) czy Telefonu ?

#322818  autor: kowcio
 13 mar 2009, 23:17
borax11, zacznij od przetestowania telefonu- włóż swojego SIMa do jakiegoś innego nawet starego telefonu ;) Sprawdź czy problem występuje.
Jeśli nie, to spróbuj albo:
*Włożyć inną kartę sim do swojego telefonu (LG) najlepiej innego operatora (jeśli telefon ma sim-locka najlepiej spróbuj tak oddalić się od swojego pomieszczenia, żeby telefon zalogował się do innego BTSa) i sprawdź...
Jeśli to wina telefonu- gwarancja, jeśli karty SIM- wizyta w Play i wymiana na nowego SIMa za free ;)

#322883  autor: borax11
 14 mar 2009, 11:17
problem wystapil rowniez jak jechalem z NGD do krynicy, ale zaraz po wyjechaniu rowniez w gsmie . mozecie zobaczyc czy polkomtel ma pozwolenie na gsm ul zolnierzy (chyba :) ) bo pisze z pspeka PS. niewiecie skad maja te wiesniaki z katow rybackich hsdpa i gsm playa ? PS2. jak wlaczyc w lg ku990 cell info i net monitor? sory za ew blady i brak polskich znakow

[ Dodano: 2009-03-15, 00:10 ]
na nadajnikach play wszystko ok, w pluse ten problem wystepuje juz w 3 lokalizacji - elblag~ skoro w zasegu playa ok to raczej sim nie jest walniety, w niedziele sprawdze telefon

[ Dodano: 2009-03-19, 11:35 ]
Po wielu testach wkońcu unormowało się... ostatnio strasznie spadł poziom zasięgu , z pełnego do 0-1-2 kreski w nocy, ale na 2 dzień już było full.
Pewnie panowie pozmniejszali moc nadajników bo być może coś modernizowali...., ale narazie jest ok..
Ponawiam pytanie jak wlaczyc w lg ku990 net monitor?

#323912  autor: kowcio
 19 mar 2009, 17:41
borax11 pisze:Ponawiam pytanie jak wlaczyc w lg ku990 net monitor?
Pierwsze słyszę żeby się dało w tym LG włączyć net monitor :roll: A innego nie zainstalujesz- nie ma OS.

#323913  autor: borax11
 19 mar 2009, 17:44
W takim starym lg dało się kodem..., ale do mojego nic o net monitorze nie słyszałem..., może ktoś wie..., a Cell Info to już znalazłem