• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #322148  autor: rogmaniek
 10 mar 2009, 15:15
Heyah! Nie wiem co jest grane i czyja to wina?! :? Mając telefon, ten Szajsung L700 ustawiony na opcję wyboru trybu pracy sieci na: "automatycznie", tel ma problem z "przelogowaniem" się z 2G na 3G?! Mowa, tak jak w temacie o P4 i taryfie stara Play Karta. Po prostu prawie zawsze, jakby przy próbie zmiany trybu tel się wyłącza się. Dziwne dla mnie jest też, że nawet przy dość dobrym zasięgu UMTS'owego Play'a, system czy sam tel loguje się do 2G, a później są problemy z "powrotem" do 3G?! Chociaż tu może być podobnie, tak jak w PTC. U operatora marki Erunia, z tego co zauważyłem, nawet przy max zasięgu 3G, tel nie zawsze "rzuca" się na "lepszą" technologię :P Dzieje się tak, gdy z tej samej lokalizacji działa także BTS'ik. Ale już, gdy jest "pusty" Node B, to przynajmniej w Poznaniu, tel "rzuca" się na 3G :lol: Ale to już nie dziwi :P

Tak w ogóle ten Szajsung coraz bardziej mnie denerwuje. Nie dość, że tragicznie "trzyma" zasięg, to jeszcze są problemy z tym przelogowaniem, choć może teraz, to jeszcze problem P4? Możecie sprawdzić, jak jest z tym u Was? Najlepiej na tym Szasjungu :-D Mam też Nokię 3G- E51, ale jest lock na Polkomtela. Z resztą, jak w tym Szajsungu miałem kartę Sim+a, to też pojawiał się komunikat: "błąd trybu pracy sieci", ale dość rzadko. Oddałem go z resztą w październiku na gwarancję, głównie ze względu na to słabe "trzymanie" zasięgu. Ale oczywiście nic nie "pomogli". Chyba wgrali nowy soft, bo wcześniej, gdy nie korzystałem z neta, tel nie pokazywał, że jest zalogowany do EDGE'a.

Jeśli macie jakąś odpowiedź i ewentualnie poradę, na ten problemik, to z góry dziękuję:) Kurczę na razie tego tela nie chcę sprzedawać, bo wkrótce przenoszę numer z Heyah do Play :smt026 Ten L700 ma trochę "bajerów", ale skopanie tej podstawowej, wg mnie, funkcji telefonu, jak trzymanie zasięgu, to już dla mnie przegięcie :x

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!