fenix189 pisze: Myślę, że te kilkanaście groszy nikogo nie zbawia,a w zamian ma się większą pewność co do działania.
To nie jest kilkanaście groszy różnicy. Wszystko zależy oczywiście od profilu dzwonienia, ale jeżeli mam dzwonić poza sieć u pozostałych operatorów po 44-60gr, to zdecydowanie wolę płacić 20 gr w Play. Nie są w tym przypadku potrzebne żadne wysokie doładowania. Wystarczy aktywować kilka pakietów, co wielu użytkowników w innych sieciach i tak czyni, żeby mieć taniej, więc to żadna różnica. Do tego dochodzi 200 smsów wszędzie przez ponad rok za darmo i bonusy przy wyższych doładowaniach. Nie trzeba mieć w ogóle znajomych w Play, żeby taniej dzwonić. Zwykle u pozostałych opów jest stawka 20gr tylko w sieci i na stacjonarne, a w Play taką stawkę można mieć do wszystkich. 55 minut w Play w trzech pakietach miesięcznie kosztuje 11,50 zł. Średnio prepaidowiec wydzwania 45 minut w miesiącu, więc sporej grupie osób wystarczyłby Play. Jak ktoś dzwoni więcej, to można włączyć kolejne 30 minut wszędzie za 9 zł.
Pewności co do działania jakiegokolwiek operatora mieć nie można, bo w sieciach zawsze zdarzają się awarie. Często tego się nie zauważa, bo akurat w tym czasie nie korzystamy z telefonu lub awaria występuje tylko w danym regionie.
Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać do Play. Każdy niech sobie wybiera, co mu odpowiada. Jeżeli chce płacić 20 gr w sieci i 60 poza oraz słać smsy za 1 gr w sieci i 20 poza, to niech tak płaci. Ja wolę 21 gr płacić wszędzie, bo dzwonię do różnych sieci i słać smsy za darmo. Nie zamierzam na razie korzystać z ofert innych operatorów, bo bym wtedy przepłacał. Liczyć i analizować bardzo lubię, więc zawsze mam dostosowaną ofertę do potrzeb.