• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #263574  autor: pawel_k
 24 kwie 2008, 13:24
Witam, czy tylko ja mam dzis problem z zalogowaniem sie / korzystaniem z uslug sieci Era na slasku? Od okolo godziny obserwuje cos na ksztalt calkowitego padu nadajnikow :?

:)

#263583  autor: GSM_Maniak
 24 kwie 2008, 14:51
Napisz w jakich miejscowościach nie ma zasięgu bo Śląsk jest bardzo duży ;-) A znajomi w tej sieci też mają podobne problemy?

#263640  autor: pawel_k
 24 kwie 2008, 19:32
Awaria obejmuje powiat mikolowski. Z infolinii wiem ze to samo dzieje sie w bielsku jastrzebiu i katowicach. Pocieszajace jest to iz "technicy juz nad tym pracuja".
--edit--
Wszystkie znane mi osoby majace telefon w erze maja to samo

:)

#263778  autor: GSM_Maniak
 25 kwie 2008, 15:02
Coś Era często pada na Śląsku i w innym temacie jest poruszony problem skaczącego sygnału z zera na full. Może ktoś kto się bardziej zna wyjaśni ten problem :wink: Mi się wydaje, że problem tkwi w źle skonfigurowaniej sieci, telefon często łapie sygnał z bardzo dalekich nadajników mimo, że pod nosem ma maszt który zapewni maksymalny zasięg. Nie spotkałem się z tym np. w Plusie gdzie wystarczy że sygnał jest silniejszy o -3 dBm to przełącza sie telefon na ten nadajnik i zawsze telefon jest zalogowany do nadajnika który daje najsilniejszy sygnału..

#264092  autor: jędrek18
 28 kwie 2008, 21:41
Dzwoniłem tego dnia do Ery. Powiedzieli, że mają awarię na całym śląsku i nie tylko (w Kędzierzynie też nie działało - gdy chciało się zadzwonić, to pisało "sieć zajęta".) Kędzierzyn-Koźle - województwo opolskie.

Pozdrawiam,
jędrek18