• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #900097  autor: ocznik
 14 gru 2016, 19:00
Cześć wszystkim, od dłuższego czasu tu zaglądam jednak nie było okazji aby napisać coś - teraz zbliża się mi koniec umowy, dlatego myślę, że warto będzie poradzić się kogoś dobrze obeznanego w temacie. Do rzeczy:

Obecnie posiadam abonament w Orange, płatny 90zł/miesiąc, w tym pakiecie darmowe rozmowy, sms'y i mms'y do wszystkich, 2 gb internetu i 400 minut w roamingu. Niedługo kończy mi się umowa i zainteresowała mnie oferta t- mobile. Jest na następujących warunkach:

Nielimitowane rozmowy, sms i mms
"Nielimitowany" internet (20 gb)
Darmowe rozmowy, sms, mms i 1 gb internetu w roamingu (międzynarodowa strefa t-mobile) oraz pół roku abonament za 1 zł

Interesuje mnie oferta z telefonem iPhone 7 128 gb i jest ona wyceniana na koszt 99.95 miesięcznie oraz 2319 zł za telefon.

Drodzy forumowicze, czy taka oferta jest w porządku? Zależy mi na roamingu, czy są tu jakieś ukryte kruczki? Nie chcę się w coś wpakować, a czytanie tych drobnych kruczków to katorga. Z tego co widzę to chyba najlepsza oferta na rynku obecnie, chyba, że się mylę?

Pozdrawiam
 #900106  autor: SACZI
 14 gru 2016, 20:06
Sam oceń ofertę, a nie pytaj się ludzi.
Każdemu wg potrzeb!
Swoją drogą, TM ma ostatnio bdb oferty i sam zastanawiam się właśnie nad T3, ale z Galaxy S7.
 #900108  autor: ocznik
 14 gru 2016, 20:16
SACZI pisze:Sam oceń ofertę, a nie pytaj się ludzi.
Każdemu wg potrzeb!
Swoją drogą, TM ma ostatnio bdb oferty i sam zastanawiam się właśnie nad T3, ale z Galaxy S7.
według mojej oceny jest świetna, natomiast mam na uwadze, że nie wszystko dobrze zarejestrowałem i może się okazać, że wcale tak pięknie nie jest. Nie siedzę w tym na co dzień, więc ciężko wyłapać wszystko. Dziękuję za opinię
 #900110  autor: SACZI
 14 gru 2016, 20:34
Wg mojej wiedzy, największe "myki"/minusy oferty to:
- +5PLN/m-c za brak zgód marketingowych
- połączenia z PL do EU płatne wg standardowych stawek, czyli około 2PLN/min (w Plusie jest pakiet 120 min na takie połączenia)
- 6 m-cy gratis TYLKO przy skorzystaniu ze strony www (u konsula i w stacjonarnych punktach "tylko" 4 m-ce)
- T3 z SGS7 już nie jest tak super konkurencyjne, jak np nju + zakup telefonu na wolnym rynku (tylko, że T3 to porządny kawał taryfy i tu jest przewaga nad, jednak "pseudo operatorem" o dość wątpliwej jakości).
 #900112  autor: ocznik
 14 gru 2016, 20:42
SACZI pisze:Wg mojej wiedzy, największe "myki"/minusy oferty to:
- połączenia z PL do EU płatne wg standardowych stawek, czyli około 2PLN/min (w Plusie jest pakiet 120 min na takie połączenia)
- 6 m-cy gratis TYLKO przy skorzystaniu ze strony www (u konsula i w stacjonarnych punktach "tylko" 4 m-ce)
- T3 z SGS7 już nie jest tak super konkurencyjne, jak np nju + zakup telefonu na wolnym rynku (tylko, że T3 to porządny kawał taryfy i tu jest przewaga nad, jednak "pseudo operatorem" o dość wątpliwej jakości).
te zgody można przeboleć, połączenia z PL do EU akurat mnie nie interesują aż tak, te 6 miesięcy właśnie też widziałem no i co do ostatniego - cena iphone'a jest na tyle konkurencyjna, że nigdzie indziej taniej chyba nie idzie dostać. Dziękuję bardzo za pomoc, wygląda na to, że skorzystam z oferty. Pozdrawiam
 #900134  autor: f0ku5
 14 gru 2016, 23:42
Nju to "pseudo operator o dość wątpliwej jakości" według Ciebie?
 #900303  autor: Jarowo
 15 gru 2016, 21:07
f0ku5isko pisze:
Nju to "pseudo operator o dość wątpliwej jakości" według Ciebie?
Mam tam jeden numer od 6 miesięcy i jestem bardzo zadowolony, więc najpierw sprawdź a potem pisz.
 #900414  autor: SACZI
 16 gru 2016, 14:04
f0ku5isko, dla mnie każdy "wirtual" to trochę taka wydmuszka.
nju i heyah ze wszystkich wirtuali są najpewniejsi.
A moje stwierdzenie wynika z faktu, że sam Orange to jest jeden wielki bałagan.

Jarowo, mam internet w nju i źle nie jest.
Rozważam przeniesienie telefonu do nju, chociaż trochę się obawiam "jakości orange".
 #900420  autor: MICHASB1
 16 gru 2016, 14:32
pisz wypowiedzenie.
jestem w orange i dostałem:
iPhone 6S rata 77,99 abo wspólny(3 numery) niższy + stacjonarne 56,19 20gb net umowa 30m-c
(iPhone 7 wysokość raty ~82zł reszta warunków jak wyżej)

kod promocyjny micha.b1
50 zł na pierwszy przejazd mytaxi
 #900443  autor: f0ku5
 16 gru 2016, 17:05
SACZI pisze:A moje stwierdzenie wynika z faktu, że sam Orange to jest jeden wielki bałagan.
W Orange obecnie jest najmniejszy bałagan ze wszystkich sieci. Ludzie, przestańcie żyć stereotypami...
 #900769  autor: kokos-
 19 gru 2016, 14:35
Żona ma tel. w Orange i złego słowa nie powiem. Wszystko sprawnie się odbywa i bezproblemowo. Co prawda wszystko robię online, le problemów niema.