Witam.
Taka sytuacja z przeniesieniem od solorza do lewego.
"Brak dokumentow oswiadczenia o checi przeniesienia i informacji o tym w umowie.
4 grudnia zlozylem wniosek online w tmobile o przeniesienie numeru tesciowej z plus mix(juz po wszystkich doladowaniach)
W kolejnym dniu dzwoni konsultant weryfikujacy i wychodzi, ze zostal wybrany inny kolor telefonu(blad interfejsu sklepu). Anulowal zamowienie i utworzyl nowe z wlasciwym kolorem. Przy okazji zapomnial skopiowac jednej dodatkowej opcji i zaznaczyl niechciana zgode, ale mniejsza o to...
Kurier dotarl blyskawicznie dnia kolejnego. Tesciowa przyjela i podpisala. No ale ogladam umowe i nigdzie nic o przeniesieniu numeru. Zadnego oswiadczenia o checi przeniesienia i pelnomoctnictwie dla tmobile w tej sprawie. Wyglada wszystko na umowe z nowym numerem.. Pisze mail do sklepu online, ale odpisuja ze to na pewno przeniesienie i trzeba sie tam kiedys udac do salonu tmobile z dowodem. Ogolnie bzdety..
Napisalem drugi mail z zapytaniem to kiedy mam sie spodziewac tego przeniesienia i jak to bedzie wygladac. Na to dostalem info, ze wiadomosc przekazana do BOA i jesli to reklamacja to zostanie rozpatrzona w ustawowym czasie 30dni

ale mysle sobie, ze kilka dni poczekam...
Dzwonie w koncu wczoraj do boa, a tam facet gada ze w systemie widzi przeniesienie i zdziwiony ze nie mam niczego w dokumentach. Niestety nie moze pomoc, bo to sprawa sklepu i przelacza. Tutaj trafiam na jakas wymeczona zyciem konsultantke, ktorej znowu wszystko tlumacze. Na jakiekolwiek moje pytania o szczegoly i co mam robic dostaje odpowiedz, ze w tej sytuacji powinien "ktos" wyslac maila z czyms do wepelnienia i ze mam czekac... Zadnych konkretow i jakiejkolwiek checi pomocy. Poddalem sie i podziekowalem za rozmowe.
Ktos sie orientuje, czy moga przeniesc numer bez oswiadczenia o checi przeniesienia?
Czy w umowie powinna byc jakas informacja o przeniesieniu?
Jakis pomysl co zrobic zeby sie upewnic, ze wszystko ok z przeniesieniem?
Zostaje jeszcze odstapienie od umowy, ale wolalbym tego uniknac.