• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #895889  autor: Joe Johnson
 16 lis 2016, 21:48
Witam !

Słuchajcie szukam najlepszej oferty na 3 telefony - 3 karty SIM (bez telefonu)
Wymagania:
- brak limitów w połączeniach
- brak limitów w sms/mms

No i jak najlepszy pakiet Internet.

Zastanawiam się czy oferta PLAY abonament Rodzinny M jest najlepszą ?

Druga sprawa czy mając teraz kartę SIM w Virgin Mobile mogę przenieść nr w tym pakiecie żeby go nie stracić ?

Czy są jakieś ukryte haczyki w tych ofertach ?

Pozdrawiam !

P.S Ja sam na pewno będę najczęściej SMSował i telefonował do nr w Plusie. Co w tej sytuacji sprawdzić ? Czy moja żona posiadająca ów nr ma darmowe sms/połączenia do mnie ? Tylko to?
 #895992  autor: orson_dzi
 17 lis 2016, 14:23
Zobacz lajt mobile. Za trzy karty zapłacisz 73,99 zł. Masz no limit (bez stacjonarnych, tutaj za to 2 zł miesięcznie dodatkowo) i pakiet 10 GB dla każdej karty.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #896005  autor: Gregrin
 17 lis 2016, 15:35
Fajny opcja z tym Lajt. Wyczytałem jeszcze ze aktywacja 1sim dla umowy bezterminowej/24m to 20zl/1zl (z poziomu 300zl). Czy ulga 280zl ma jakieś znaczenie przy umowie bezterminowej ?? Bo przy terminowej to jest pewnie doliczana do pozostałych miesięcy przy zerwaniu umowy, a tu ?
W bezterminowej zmiana pakietu na niższy/wyższy jest darmowa i jak rozumiem następuje od razu a w 24miesiecznej niższy/wyższy to 50zl/0zl i następuje od kolejnego miesiąca. Jest jakikolwiek powód żeby chociażby zbliżać się do tej umowy na 24m skoro do wyboru jest bezterminowa ??
Tu lista pakietów do wyboru https://lajtmobile.pl/oferta/oferta-rodzinna/9 Na 2 i 3 sim ich cena jest wtedy oczywiście -50%.
 #896113  autor: mariananna
 18 lis 2016, 09:02
Joe Johnson pisze:Witam !

Słuchajcie szukam najlepszej oferty na 3 telefony - 3 karty SIM (bez telefonu)
Wymagania:
- brak limitów w połączeniach
- brak limitów w sms/mms

No i jak najlepszy pakiet Internet.

Zastanawiam się czy oferta PLAY abonament Rodzinny M jest najlepszą ?

Druga sprawa czy mając teraz kartę SIM w Virgin Mobile mogę przenieść nr w tym pakiecie żeby go nie stracić ?

Czy są jakieś ukryte haczyki w tych ofertach ?

Pozdrawiam !

P.S Ja sam na pewno będę najczęściej SMSował i telefonował do nr w Plusie. Co w tej sytuacji sprawdzić ? Czy moja żona posiadająca ów nr ma darmowe sms/połączenia do mnie ? Tylko to?

Masz tez w T-Mobile 3w1 na każdej karcie 5 giga, sms, mms stac kom bez limitu - 3 karty za 74.99zł, ale dodatkowo, przy przeniesieniu z innej sieci masz 4 m-ce za 0zł, czyli realny koszt przez dwa lata to 62zł m-c.
 #896209  autor: Joe Johnson
 18 lis 2016, 19:30
Super ! Dzięki uprzejme Wam za rady. Mam jeszcze pytanie czy przy podisywaniu tego typu umowy mógłbym zachować moją obecną kartę SIM, która n związana jest żadną umową ? Ot luźny nr w virgin mobile? Jeśli tak to rozumiem, że w przykładzie wymienionym przez marianana zyskuję te 4 miesiące za zł ?

Podsumowująć:
Wychodzi na to, że najkorzystniejsze jest LAJT i T-Mobile. 3 miejsce dla PLAY.
 #896276  autor: Gregrin
 19 lis 2016, 13:38
mariananna pisze:przy przeniesieniu z innej sieci masz 4 m-ce za 0zł, czyli realny koszt przez dwa lata to 62zł m-c.
Nie znam się na abonamentach ale na stronie play tez coś piszą ze maja nawet na 6m-cy za darmo http://www.play.pl/pomoc/abonament/form ... a-pytania/
Joe Johnson pisze: 3 miejsce dla PLAY.

Jeśli uprościmy za mamy 3 opcje za 25zl (na jedna kartę) to najwięcej daje lajt (10GB) ale play tez ma dobra ofertę w tej cenie na kartę. Mianowice za 25zl maja formule play na kartę która ma nolimity (bez MMS) i 6GB. Jej największą zaletą jest jednak to ze internet się sumuje. Niewykorzystane GB z internetu przechodzą na następny miesiąc co może pozwolić uzbierać niezły pakiet bo wszystko robi się automatycznie jeśli tylko zapewnimy środki na koncie ;) Mimo ze to nie oferta na 3 karty to ustawić regularne doładowanie w banku na 25zl na 3 numery nie powinno być dużym utrudnieniem. Ofertę opisałem w pkt.2 http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 02#p896102 Jak widać w orange można mieć jeszcze więcej internetu ale żeby zejść ze średnią cenę na pakiet 28zl do 24zl trzeba by ładować za 100zl (co przy 3 numerach jest już większym wydatkiem) i przerzucać pieniądze ze skarbonki na główne, generalnie więcej roboty ale internetu mnóstwo bo przy każdym odnowieniu jest +1GB, internet z bonusu się sumuje itd.
 #896282  autor: f0ku5
 19 lis 2016, 14:22
W Playu 6 miesiecy za darmo to jest inna nazwa zawieszenia abonamentu do czasu przeniesienia numeru. Mozesz miec 6 miesiecy do konca umowy u obecnego operatora i wtedy zlozyc wniosek o przeniesienie do Playa, a potem maksymalnie przez 6 miesiecy (bedac jeszcze u starego opa) nie placisz nic.
 #896835  autor: Joe Johnson
 23 lis 2016, 12:08
To jeszcze mam pytanie. Jestem w Virgin Mobile. 2 osoby z rodziny są w PLAY. Chcemy udać się do PLAY i podpisać umowe na 3 sim = ten abonament bodajże za 75zł właśnie. Czy warto negocjować o dodatkowe bonusy z tytułu rejestracji(mój VIRGIN jeszcze nie jest zarejestrowany) i przeniesienia nr ? Jeśli tak to o co pytać ?
 #896842  autor: Gregrin
 23 lis 2016, 13:09
Nie znam się na abo ale jeśli nie maja aktualnie jakiś promocji za przeniesienie numeru to sam chyba nic nie ugrasz. Bonusu za rejestracje żadnego nie dostaniesz bo biorąc abo i tak podpisujesz umowę na dane osobowe.

Mam nadzieje ze dobrze mnie zrozumiałeś bo ja pisałem o play na kartę. Pytam bo nie widzę oferty za 75zl http://www.play.pl/oferta/przejdz-do-pl ... t/#rodzina
Dalej polecam opcje na kartę za 25zl bo przy przeniesieniu numeru na kartę do play dostaniesz bonus 200zl, 20GB na 60dni i KWR. Bonus złotówkowy jest mało przydatny gdy chce się nolimit ale za to te 20GB powinno się połączyć z tymi 6GB w pakiecie za 25zl a niewykorzystane sumować z 6GB w kolejnych miesiącach.
 #896855  autor: Joe Johnson
 23 lis 2016, 15:15
Chodzi mi o te 95zł na 3 karty SIM. Bajer w tym, że mogę sobie właśnie moją kartę i u któregoś z operatorów zarejestrować dostać bonusy, następnie wykupić co miesiąc pakiet lub dołączyć do rodziny, która chce wziąc 2 karty SIM w abonamencie i wtedy rachunek ktoś za mnie by opłacał :)

Czy faktycznie nie lepiej wszystkie telefony (3 numery - 2 abonamentowe kończące się umowy plus 1 karta pre paid nie zarejestrowana) wziąć po prostu na zwykłą karte i samemu doładowywać sobie czy wziąć to u jednego z operatorów jako abonament.

To chyba ostatnie już pytanie :)
 #896883  autor: Gregrin
 23 lis 2016, 20:28
Joe Johnson pisze:zarejestrować dostać bonusy, następnie wykupić co miesiąc pakiet
Z tych kilkuset zlotowych bonusów za rejestracje nie kupisz żadnych pakietów. One są tylko na rozmowy i sms'y w Polsce. Tak jest u każdego operatora a jedynie w play'u da się je przedłużać. Jest specjalna taryfa w której pobiera środki z promocyjnych złotówek do progów kwotowych (minimax) ale tam nie przejdziesz z bonusowymi złotówkami wiec tylko 100zl da się tam dostać -aktywując bonus bezpośrednio w tej taryfie (jak numer jest więcej lat w play (mowa tu o tych 2 osobach które maja abo) to bonus jest większy).
Tu masz informacje o bonusie w play http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=86090 Przeszukaj sobie po słowie "minimax" to znajdziesz jak to tam wygląda. Na ostatnich stronach tez powinno być aktualne info.
Joe Johnson pisze:Czy faktycznie nie lepiej wszystkie telefony (3 numery - 2 abonamentowe kończące się umowy plus 1 karta pre paid nie zarejestrowana) wziąć po prostu na zwykłą karte i samemu doładowywać sobie
Ja jestem zwolennikiem rozwiązań na kartę. Każde ma jakieś plusy i minusy. Jeśli przy przedłużeniu bez telefonu nie będą chcieli dać niższej ceny niż 25zl za pełen pakiet to po co podpisywać z nimi umowę na rok lub 2 skoro na kartę jest to bez łaski ??
 #896890  autor: Joe Johnson
 23 lis 2016, 21:30
Prawdopodobnie wybiorę lajt mobile i opcję Lajt Mobile: https://lajtmobile.pl/oferta/oferta-rodzinna/9

Podsumowując:

- 3 karty sim
- 59,99zł miesięcznie
- 4GB na każdą z kart na miesiąc (nie przechodzi nie wykorzystany)
- nielimitowane rozmowy/sms/mms (prócz stacjonarnych)
- aktywacja 1-dnej akrty SIM przy umowie na 2 lata = 1zł, czyli za 3 karty = 3zł
- aktywacja 1-dnej karty SIM przy umowie bezterminowej = 20zł, czyli 60zł

Tylko pytanie czy się nie zawiodę np. na obsłudze klienta i zasięgu ? O tym operatorze dowiedizałem się od Was tutaj w wątku i nie wiem na jakich zasięgach działa i jak wygląda
"układanie się" z nimi w praktyce.

Coś pominąłem ? O coś warto ich jeszcze spytać ? Decyduję się jutro. Jutro też będę dzwonił i rozmawiał jeszcze z T-Mobile. Co do reszty sieci nie wiem ale nikt w wątku nie pisał więc zakładam, że nie warto ?!
 #896902  autor: Darek Z
 23 lis 2016, 22:58
Joe Johnson pisze: Jutro też będę dzwonił i rozmawiał jeszcze z T-Mobile. Co do reszty sieci nie wiem ale nikt w wątku nie pisał więc zakładam, że nie warto ?!
Z tego co się dowiedziałem to:
Przeniesienie numerów do oferty rodzinnej t-mobile
-abonament 75zł.m-c bez telefonu
-abonament 85zł.m-c z telefonem np. p8 lite za 9 zł. lub inny z oferty T2 5Gb jak na stronie WWW
- bez limitu komórkowe, stacjonarne, sms, mms, 5 Gb na każdy numer
Nie wiem jak z aktywacją, jutro albo pojutrze dopytam dokładnie bo jestem zainteresowany ofertą.
 #896980  autor: Joe Johnson
 24 lis 2016, 14:46
Darek właśnie wszedłem na forum spisać ofertę z T-Mobile o której się dziś dowiedziałem .Jest tak jak psizesz. Aktywacja to 1zł za każdy nr także chyba przebija wszystkie inne oferty i nawet skusiłbym sie na opcję z telefonem tylko muszę podpatrzeć czy ten HUAWEI jest OK ?
 #896986  autor: Darek Z
 24 lis 2016, 15:11
Joe Johnson pisze: Aktywacja to 1zł za każdy nr także chyba przebija wszystkie inne oferty i nawet skusiłbym sie na opcję z telefonem tylko muszę podpatrzeć czy ten HUAWEI jest OK ?
Ten P8 lite jest ok. Ja przymierzam się do p9 lite, ale trzeba dopłacić ok. 250zł. co i tak jak się zsumuje abonament i podzieli to wychodzi na 1 kartę ok. średnio 32 zł. A przy p8 lite ok. 28zł. m-c.W Play-u dostałem propozycje przedłużenia z bardzo podobnymi warunkami głosowymi i z p8 lite za 1 zł. zażądali 145 zł. m-c więc oferta t-mobile jest dużo atrakcyjniejsza. Z telefonem za taką kasę to chyba nikt lepszych warunków nie daje w ofercie rodzinnej, chyba, że coś przeoczyłem. każdy jednak sam musi sobie przekalkulować co mu potrzeba i za ile. Ja na 99.9% przechodzę do t-mobile.
 #897026  autor: Joe Johnson
 24 lis 2016, 18:32
Ja dostałem propozycję wstępną jak dobrze zrozumiałem taką, że:

- przenoszę 2 nr kończącego się abonamentu w play do T-Mobile i 1 karte zarejestrowaną w Virgin Mobile
- Dostaje P9 Lite za 9zł
- Abonament rośnie z 75zł do 85zł(za telefon)
- Pierwsze 4 miesiące za darmo
- Aktywacja 3 kart SIM = 3zł
- Nielimitowane sms/mms + stacjonarne i zwykłe rozmowy do wszystkich

CO POWIECIE?

p.S Zastanawiam się Między P9 Lite Huwaei / Huwaei Mate S (jeszcze nie pytałem czy w ogóle mają). Jest coś konkurencyjnego do P9 Lite jeśli chodzi o zużywanie baterii, aparat granie w jedną gre 3D i moc ściągania WI-FI ?

Wygląda na to, że te 4 miechy "za darmo" i Huwaei za 9zł to tak naprawdę opłata za telefon. 20 meisięcy razy te 10zł więcej do abonamentu to właśnie 200zł :)
 #897045  autor: Darek Z
 24 lis 2016, 21:04
Joe Johnson pisze:Ja dostałem propozycję wstępną jak dobrze zrozumiałem taką, że:
- Dostaje P9 Lite za 9z

P9lite czy p8 lite ?
Wszystko to co ja się dowiedziałem, różnica tylko w modelu telefonu i cenie. Mnie w salonie proponowali p8 lite za 9 zl., a P9 lite za 250zl. czy może coś się zmieniło? Byłeś w salonie czy to telefoniczna informacja?
Jeśli chodzi o oba telefony to jest dużo testów opinii i porównań w internecie tj. google czy youtube.
Mate s to już inna półka.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2016, 21:07 przez Darek Z, łącznie zmieniany 1 raz.
 #897046  autor: Joe Johnson
 24 lis 2016, 21:07
Telefoniczna informacja ale właśnie w tym momencie czytam i zauważyłem to samo, że różnią się nasze modele telefonów. Bardzo możliwe, że źle usłyszałem bo byłem akurat w dosyć głośnym miejscu i nie zwracałem uwagi na to jaki model proponuje. Umówiłem się z panią na kontakt jutro także dam od razu znać jak będę wiedział. Jak to P9 Lite to wezmę od razu z tego co czytałem o telefonach.
 #897047  autor: Darek Z
 24 lis 2016, 21:11
Joe Johnson pisze:Telefoniczna informacja
OK. jak co do daj znać proszę. Być może telefonicznie mają nieco inną ofertę. Swoją drogą to mamy podobną sytuację tj. 2x Play 1x Vigrin.Pozdrawiam
 #897144  autor: Joe Johnson
 25 lis 2016, 12:02
Niestety pomyliłem się.

Podsumuje ofertę bo trochę postów się tu narobiło:
Przenosząc 2 karty z abonamentu PLAY i 1 z Virgin Mobile:

- nielimitowane rozmowy komórkowe + stacjonarne
- nielimitowane sms/mms
- 4GB Internetu na 1 kartę sim (Internet nie przechodzi)
- koszt bez telefonu = 74,99zł z telefonem 84,99zł
- pierwsze 4 miesiące abonament wynosi 1zł
- aktywacja 3 nr to koszt 3zł (1zł za karte)
- czas umowy to 24 miesiące

Koszt telefonu:

P8 Lite = 9zł
P9 Lite = 249zł

Co dam yradę wynegocjować ? Bardzo kusi mnie ten P9 Lite ale drogo na moją kieszeń. Myślałem że w 150zł się zmieszcze. Pani z infolinii powiedziała, że ze względu, że w abonamencie rodzinnym ceny są obniżone i tak to cena smartfonów nie jest elastyczna