• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #895231  autor: Olafff
 12 lis 2016, 18:21
Witam forumowiczów.
Szukam oferty do przeniesienia nr. Biorę pod uwagę bardzo poważnie ofertę orange z tytułu posiadanych usług stacjonarnych w Orange. Na stronie orange.pl jest możliwość wygenerowania kodu 6 miesięcy za 0zł i teraz mam pytanie czy ten rabat będzie naliczał się również z rabatem orange open extra? Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam. ;)
 #895569  autor: Olafff
 15 lis 2016, 14:29
Dzięki za odpowiedź. Wszystko udało się załatwić sprawnie przez stronę orange.
 #899251  autor: ukefake
 09 gru 2016, 03:33
Odśnieżę temat :)
Mam podobną zagwozdkę. Mam neo+stacjonarny. Czy promo 6mies gratis za przeniesienie numeru (z prepaida) łączy się z rokiem gratis za orange open? czyli wychodziłoby że z 24 mies wypada nam 6+12 i płacimy tylko za 6? (oczywiście mówimy o ofercie bez telefonu)
Jak najlepiej to rozegrać?

A jak wyglądałoby to z telefonem? obecnie są szalone dni na p9 lite (49tel+69,99abo) oraz orange przywróciło jeden abonament z wliczoną "ratą" za urządzenie (czyli nie ma rozbicia na opłatę za tel i abo). Jak to połączyć z orange open?

interesują mnie nolimit na komórki+sms, stacjonarne/mms mile widziane ale jakoś się obędę, internet bez znaczenia - 10gb czy 10mb.
 #900101  autor: Prezesek
 14 gru 2016, 19:20
@ekefake ogólnie wspomniane rabaty nie łączą się. Wyjątkiem są tutaj jednak obecne szalone dni.. tutaj rabaty łączą się. :)
 #900111  autor: orson_dzi
 14 gru 2016, 20:41
ukefake pisze:Czy promo 6mies gratis za przeniesienie numeru (z prepaida) łączy się z rokiem gratis za orange open?
Łączy się.
ukefake pisze:interesują mnie nolimit na komórki+sms, stacjonarne/mms mile widziane ale jakoś się obędę, internet bez znaczenia - 10gb czy 10mb.
Obecnie masz na stronie HTC One A9. Telefon za 199 zł, abonament 69,99 zł (Smart Plan LTE 85,98), to nawet bez 6 miesięcy za darmo za MNP masz abonament za pół, czyli 34,99 zł i dobry telefon za 199 zł.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #900341  autor: ukefake
 16 gru 2016, 01:24
W tak zwanym międzyczasie zadzwoniłem do orange. Co do łączenia 6mies za mnp i 12 mies za usługę stacjonarną obaj macie rację :) to nie pomyłka - promocję łączą się, ale NIE SUMUJĄ, tzn, że 6 miesięcy płynie od aktywacji numeru w orange i 12 miesięcy płynie od aktywacji numeru w orange. Czyli przez pierwsze 6 mies mamy zdublowane 2 rabaty, a od 7 miesiąca obowiązuje zniżka za stacjonarkę.
Co ciekawe, sprzedawca z którym rozmawiałem twierdził, że jest możliwa inna kumulacja promocji: 50% zniżki za abo oraz kuponu 20% oraz 6mies za mnp. Podobno kupony 20% zyskały kompatybilność z innymi promo w listopadzie. Facet tak twierdził, mimo moich licznych wątpliwości (jakim cudem wprowadzić kupony 6mies i 20% podczas jednego zamówienia?). Osobiście wystarczyłaby mi kumulacja 6mies i 50%/24mies bo na 99% można by jeszcze zgarnąć 200pln za mokazje. W przypadku umowy z telefonem obowiązywałby rabat 50%/24mies, a biorąc np p9 lite wychodziłoby ok 30pln/24mies za nolimit z telefonem(!). Co ciekawe jedna umowa stacjonarna może obnizyć jedną mobilną, czyli mając neo+stacjonarny możnaby wziąć 2 abo z 50%/24mies. Ponieważ musiałbym wyskoczyć z orange żeby do nich wrócić (i zrobić przy okazji cesję) więc jest za duże ryzyko, że się coś pozajączkuje i dałem sobie spokój.
 #900948  autor: foxter11
 21 gru 2016, 09:53
Czy ktoś miał podobne doświadczenie i ewentualnie jakie było rozwiązanie.
Wygenerowałem kupon na 6 miesięcy za przeniesienie i wybrałem ofertę. Niestety w mailu podsumowującym widzę, że abonament jest w normalnej wysokości już od pierwszego miesiąca. Dzwoniłem do BOK i na infolinię sklepu internetowego (swoją drogą jakość obsługi tragiczna - nikt nic nie wie i przekierowują w tę i we w tę) i wygląda na to, że kupon się nie wczytał poprawnie. Złożyłem reklamację kilka dni temu. Wczoraj dzwonię - nie widzą żadnej reklamacji, więc złożyłem kolejną. Dziś mam odbiór telefonu i generalnie sam nie wiem czy odbierać czy dać sobie spokój z przenoszeniem numeru. Niby mam 14 dni na rezygnację ale czy nie będzie problemu ze zwrotem sprzętu itp? W ogóle jakie są szanse na pozytywne rozpatrzenie reklamacji?
 #900950  autor: hot.arti
 21 gru 2016, 09:58
foxter11 pisze:Czy ktoś miał podobne doświadczenie i ewentualnie jakie było rozwiązanie.
Wygenerowałem kupon na 6 miesięcy za przeniesienie i wybrałem ofertę. Niestety w mailu podsumowującym widzę, że abonament jest w normalnej wysokości już od pierwszego miesiąca. Dzwoniłem do BOK i na infolinię sklepu internetowego (swoją drogą jakość obsługi tragiczna - nikt nic nie wie i przekierowują w tę i we w tę) i wygląda na to, że kupon się nie wczytał poprawnie. Złożyłem reklamację kilka dni temu. Wczoraj dzwonię - nie widzą żadnej reklamacji, więc złożyłem kolejną. Dziś mam odbiór telefonu i generalnie sam nie wiem czy odbierać czy dać sobie spokój z przenoszeniem numeru. Niby mam 14 dni na rezygnację ale czy nie będzie problemu ze zwrotem sprzętu itp? W ogóle jakie są szanse na pozytywne rozpatrzenie reklamacji?

Po prostu przy odbiorze sprawdź w umowie czy jest wzmianka o sześciu abonamentach za zero. Jeśli nie to nie podpisuj bo później reklamacje nic nie dadzą...
 #900955  autor: foxter11
 21 gru 2016, 10:45
Już nawet odmówiłem kuriera. Mam ich gdzieś. Straciłem godzinę czasu na ping ponga pomiędzy liniami sklepu internetowego i BOK, zgubili moją pierwszą reklamację, więc pewnie drugiej też nie ma, więc jeśli to tak ma wyglądać przez kolejne 2 lata abonamentu to ja dziękuję. W mojej ocenie infolinia Orange jest najgorszą z jakimi miałem do czynienia.
 #900967  autor: zielony71
 21 gru 2016, 12:50
Obsługa klienta w Orange jest bardzo słaba. Sytuację ratuje fakt, że bardzo rzadko trzeba z niej korzystać. W trakcie umowy wszystko idzie "z automatu" i raczej nie zdarzają się problemy.
 #901120  autor: nelson
 22 gru 2016, 09:47
@foxter11

Skladalem wniosek tydzien temu i tez w mailu wyszly mi jakies inne zasady umowy. Dlatego zrobilem wszystkie mozliwe kopie tego co widzialem przy podsumowaniu zamowienia na stronie www, gdzie bylo wszystko z 6x0zl. Kurier dostarczl umowe to sprawdzilem umowe i bylo tam te 6 darmowych miesiecy to podpisalem :) ... i jestem baardzo zadowolony :) Dobra oferta + przejrzysta umowa. Nie mam pytan.

Na poczatku grudnia robilem przeniesienie tesciowej do Tmobile... I tam to byl naprawde chaos. Brak dokumentow na przeniesienie, nieczytelna umowa i brak checi pomocy ze strony BOA.
 #901170  autor: orson_dzi
 22 gru 2016, 12:59
foxter11 pisze: Dzwoniłem do BOK i na infolinię sklepu internetowego (swoją drogą jakość obsługi tragiczna - nikt nic nie wie i przekierowują w tę i we w tę) i wygląda na to, że kupon się nie wczytał poprawnie.
Głupotą jest to, że BOK nie widzi szczegółów zamówienia złożonego w sklepie internetowym. Tyle tylko, że widzi same zamówienie, że w ogóle cokolwiek jest wprowadzone.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)