W tak zwanym międzyczasie zadzwoniłem do orange. Co do łączenia 6mies za mnp i 12 mies za usługę stacjonarną obaj macie rację

to nie pomyłka - promocję łączą się, ale NIE SUMUJĄ, tzn, że 6 miesięcy płynie od aktywacji numeru w orange i 12 miesięcy płynie od aktywacji numeru w orange. Czyli przez pierwsze 6 mies mamy zdublowane 2 rabaty, a od 7 miesiąca obowiązuje zniżka za stacjonarkę.
Co ciekawe, sprzedawca z którym rozmawiałem twierdził, że jest możliwa inna kumulacja promocji: 50% zniżki za abo oraz kuponu 20% oraz 6mies za mnp. Podobno kupony 20% zyskały kompatybilność z innymi promo w listopadzie. Facet tak twierdził, mimo moich licznych wątpliwości (jakim cudem wprowadzić kupony 6mies i 20% podczas jednego zamówienia?). Osobiście wystarczyłaby mi kumulacja 6mies i 50%/24mies bo na 99% można by jeszcze zgarnąć 200pln za mokazje. W przypadku umowy z telefonem obowiązywałby rabat 50%/24mies, a biorąc np p9 lite wychodziłoby ok 30pln/24mies za nolimit z telefonem(!). Co ciekawe jedna umowa stacjonarna może obnizyć jedną mobilną, czyli mając neo+stacjonarny możnaby wziąć 2 abo z 50%/24mies. Ponieważ musiałbym wyskoczyć z orange żeby do nich wrócić (i zrobić przy okazji cesję) więc jest za duże ryzyko, że się coś pozajączkuje i dałem sobie spokój.