• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #890158  autor: wujaszek
 05 paź 2016, 00:15
Witam
Czy ktoś z Was ma doświadczenie z odstąpieniem od umowy w TMobile? W piatek był kurier, dzisiaj pobawiłem się trochę Iphonem i stwierdzam ze to nie dla mnie. Wiem ze mam 14 dni dni na odstapienie.
Czy 14 dni mam na poinformowanie o odstapieniu czy na zwrocenie sprzętu?
Telefon jest rozpakowany folie sa jeszcze na wyswietlaczu i pleckach.
w umowie jest nastepujacy zapis:
"Abonent odpowiada tylko za zmniejszenie wartości urządzenia wynikające z korzystania z
niego w sposób inny niż było to konieczne do stwierdzenia jego charakteru, cech i funkcjonowania."
Troche się boję ze po wyslaniu do TM ktos cos zniszczy i będzie na mnie.
Nie chce mi się bawić w jakas sprzedaz na allegro.
 #890159  autor: goldenmen
 05 paź 2016, 00:39
do salonu sprzedaży możesz iśc oddać fona.wtedy nie bedzie problemu ze ktoś cos zniszczy bo z chwila oddania sprzedawca oglada zwracany sprzet i powinnien opisac na protokole zauwazone usterki zarysowania brak folii itd.a co potem bedzie z fonem to juz nie twój problem.

w ciagu 14 dni musisz poinformować sprzedawce o odstapieniu od umowy a potem masz jeszcze czas na oddanie sprzetu. najlepiej oddac spr\et od razu z chwila odstapienia bo potem masz swiety spokój
 #890160  autor: wujaszek
 05 paź 2016, 07:58
Dzięki za info, ale czy na pewno można iść do salonu? Ktoś tak robił? Na infolinii powiedzieli mi ze muszę wysłać telefon do centrali i nie moge załatwić tego w salonie
 #890268  autor: pitermasa
 05 paź 2016, 22:11
W salonie nie przyjmą zwrotu, musisz wysłać.
W zeszły czwartek miałem taką samą sytuacje jak Ty, ale u mnie 14 dzień wypadał w piątek wiec czwartek był ostatnim dniem, bo konsultantka na infolinii powiedziała mi że w piątek telefon musi być już u nich ( myślałem że liczy się data wysłania). Byłem też w salonie i tam to samo usłyszałem.
Więc wysłałem DHL bo i tmobile tym wysyła wiec miałem pewność że kurier w piątek na tą wioske i tak przyjedzie odebrać nowe paczki. W niedziele wysłałem maila aby sie dowiedzieć czy paczka dotarła i aby skorygowali fakture ale do wczoraj cisza wiec wczoraj dzwoniłem na infolinie dowiedzieć sie czy paczka dotarła na czas ale konsultantka powiedziała że zajmuje to tydzień lub półtora nim ktoś sie tą paczka zajmie, obejrzy i wklepie do systemu.
 #890274  autor: kokos-
 05 paź 2016, 23:29
Tak trzeba wysłać, Niestety jeśli chodzi o koretke to u mnie to troche trwało, napewno więcej niż tydzień cos mi sie kojrzy że do następnego okresu rozliczeniowego.
 #890275  autor: goldenmen
 05 paź 2016, 23:38
kiedyś przyjmowali zwroty telefonów. zniechecaja klienta do rozwiazania umowy wymyslajac odesłąnie a nie oddanie wsalonie.

bzdura jest ze telefon musi dojsc w ciagu 14 dni w tym czasie musisz poinformowac sprzedawce od odstaapieniu umowy a telefon mozesz pózniej dosłac