• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #889631  autor: psycho144
 01 paź 2016, 12:30
Dziewczyna szuka obecnie nowego abonamentu lub przejsc na karte. Czemu to tak ? Zawsze korzystala z promo Orange dla pracownikow, czyli -30% znizki na abonament i czasami trafialo sie w szalone dni i telefony wychodzily taniej niz w sklepie :) - np. galaxy alpha za abo ~50zl na 24 miechy chwile po premierze.
Jednak czasy te minely...
Wiec czego szukamy:
- nielimitowany pakiet sms/mms + polaczenia na telefony
- pare minut darmowych na stacjonarne
- internet, pakiet >2GB im wiecej tym lepiej :) fajnie jakby bylo 5GB

dodatkowa opcja:
- jezeli jest opcja przejscia na abo z tel to gdzie? tak zeby sie zamknac w ~60zl z telefonem ? swego czasu byla fajna promka na p9 lite...

schemat telewizora
 #889714  autor: ManiacGSM
 01 paź 2016, 21:33
A jak wysoki abonament wcześniej płaciła?
-niestety masz rację (ona też) te dobre czasy już minęły na promo w Orange.
-drugi minus , to u konkurencji też tyłka nie urywa.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #890064  autor: bo8ek
 04 paź 2016, 14:36
W tym miesiącu kończy mi się umowa z Orange, więc miałem podobne dylematy - w ofercie z telefonem najlepiej wypadł Plus:
- abo za 70 zł/mc (wszystko bez limitu + 10GB internetu)
- przy przenoszeniu numeru - 6 miesięcy za darmo
- Honor 7 Lite za 1zł lub Honor 8 za 830zł (te wypadają najciekawiej pod względem ceny)

Nic ciekawszego nie znalazłem, a nie chciałem przedłużać w Orange na warunkach gorszych niż do tej pory.
 #890221  autor: ManiacGSM
 05 paź 2016, 18:37
No otóż to! Najbardziej badziewna sieć do tej pory , okazuje się chyba najbardziej opłacalna. Oczywiście z punktu technicznego Plus wcale nigdy nie był taki zły, ale oferty zawsze miał do tej pory najdaremniejsze. -Tam gdzie konkurencja świeciła najnowszymi modelami telefonów w ofercie w sieci Plus nigdy ich nie można było zdobyć.

Najsensowniejsza oferta jak pisał przedmówca za 70 dych. Cuda ,no-limity, i minuty za granicą. Też bym polował głównie na markę Honor z opcją odsprzedaży na wolnym rynku.

To co się obecnie dzieje na rynku telekomów to śmiech na sali. Telefony na raty -a najgorsze ,że ludzie jak pelikany to łykają.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #890227  autor: orson_dzi
 05 paź 2016, 19:23
Pracujesz jeszcze w Orange? Jeśli tak, to powinieneś wiedzieć, że dalej możesz mieć 30% rabatu, albo nawet i pół roku za darmo ;)

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #890271  autor: Remington
 05 paź 2016, 22:43
Tylko rozprawiając o Plusie warto mieć na uwadze numery z rozliczaniem streamingu, róznymi apnami. A jak ktoś korzysta, to płatne inaczej niż gdzie indziej przekierowania, ekstra płatne zakazy połączeń itd.