• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #886392  autor: jurak
 07 wrz 2016, 16:55
Witam serdecznie.

Mam zapytanie: mam znajomą osobę, która poprosiła mnie o dowiedzenie się w kwestii rezygnacji z umowy i pozostawienie numeru w ofercie na kartę.
Aktualnie abonament jest na firmę (jednoosobowa działalność). Umowa kończy się 5 listopada.
Rozumiem, że umowę trzeba wypowiedzieć z końcem okresu promocyjnego i z dopiskiem o zachowanie numeru w ofercie na kartę.
Obecnie jest obowiązkowa rejestracja prepaid.
Jak postąpić 5 / 6 listopada czyli jak umowa wygaśnie?
Należy udać się do punktu w celu rejestracji na dowolną osobę?
Czy może numer będzie z automatu zarejestrowany na osobę fizyczną, na którą była umowa firmowa? Trzeba dołączyć dowód osobisty do wypowiedzenia?

Proszę o wskazówki.
 #886601  autor: kowal2200
 08 wrz 2016, 23:39
Wszystko zależy jaki masz okres rozliczeniowy, jeżeli masz np. od 10 każdego miesiąca to złóż wypowiedzenie po 10 września ale przed 10 października tak aby numer został na kartę przełączony 10 listopada, jest on zawsze czynny do końca następnego pełnego okresu rozliczeniowego. Domyślnie numer przechodzi na kartę ale trzeba go doładować w ciągu 30 dni. U mnie zdarzyła się taka niespodzianka, że po prostu został wyłączony gdyż nie był zarejestrowany i trzeba go było jeszcze raz zarejestrować tym razem już na docelową osobę fizyczną z firmy oraz doładować konto. Zrób to doładowanie za 5 zł i aktywuj bonusy za rejestrację a i tak dostaniesz RWK i 500 zł na miesiąc na rozmowy. Mam nadzieję że zrobili tą rejestrację automatycznie bo to przecież głupota, ale na mnie spadło to pierwszego dnia obowiązkowej rejestracji prepaidów.
 #893438  autor: jurak
 27 paź 2016, 22:08
Wracam dla chętnych z informacją.
25. X umowa miała wygasnąć. Z rana numer jeszcze był aktywny, natomiast w okolicy godziny 20:00 - 21:00 przy próbie wykonania połączenia wyświetlił się komunikat "sieć niedostępna".
Następnego dnia (26. X) zarejestrowałem numer w salonie, doładowałem i wszystko gra.

Z istotnych rzeczy na co zwróciłem uwagę. Po wygaśnięciu umowy abonamentowej Plus Online przestało działać. 26. X zgodnie z instrukcją na Plus Online użyłem numeru i 4 ostatnich cyfr numeru PUK. Wszystko OK, konto dostępne.
Minus taki, że za każdym razem potrzebne jest hasło sesji, nie ma opcji do ustawienia na sztywno własnego hasła.