• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #840173  autor: groove
 14 gru 2015, 00:14
Witam, jestem abonentem plusa od niemal niemal 9lat i generalnie nie narzekam na sieć pod względem technicznym, ale pod względem oferty jest momentami trochę słabo. Niedługo kończy mi się umowa więc, zastanawiałem się nad przeniesieniem do T-M, ale czytam dużo niepochlebnych opinii(Mam tylko numer prepaidowy, bez netu - zasięg 3G w mojej okolicy jest całkiem ok, ale to blisko W-wy, więc - wiadomo - tu działa).Muszę mieć dobry powód do przenosin, więc mam prośbę do użytkowników OBU sieci (abonament), co mogą porównać doświadczenia o zdanie w temacie.
Interesuje mnie w szczególności :
1. zasięg poza miastem(i w "środku niczego")
2. stabilność połączeń (3G)
3. dostęp do internetu/prędkość - w tym LTE i jak się ma do tego z plusa
Mieszkam na mazowszu, ale najczęściej jeżdzę w kier. Wrocławia/Wałbrzycha/Szklarskiej Poręby lub na podkarpacie. Niemniej interesują mnie opinie z całej PL.

PS. Nie wiem czy taki wątek już był, ale nie znalazłem czegoś konkretnego.

PS2. Chyba nie ten dział, ew. proszę moderatorów o przeniesienie we właściwe miejsce.
 #840189  autor: Xy
 14 gru 2015, 07:52
W Plusie telefon miała żona i uciekła z sieci po dwóch latach gdy to Plusik oszukał ją na ponad 400 zł za zużyty transfer internetowy, którego nie było. Po batalii musiała zapłacić pieniążki. Wcześniej też była bitwa, która skończyła się w sądzie i sprawa została rozstrzygnięta na jej korzyść. Generalnie z Plusem same nienajlepsze doświadczenia. Może to przypadek, a może i nie...
Co do T-Mobile to technicznie nie mam zastrzeżeń o ile jestem w mieście. Zasięg dobry, HD Voice jednak czasem się urywa i później jest "normalnie". W kwestii traktowania stałego klienta i przedstawianych mu ofert jest dramat, źle i do dypu. Stąd też zwiałem z TM do Fioletowych. Zasięg w T. według map jest wszędzie, zasięg według kilku moich telefonów jest miejscami bardzo słaby i często zanikał (a nie będę szedł na dach aby wykonać połączenie).

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
 #840624  autor: groove
 15 gru 2015, 22:49
Patryk7588 pisze:Tu masz wątek na temat konwersji karty na abonament w Plusie...
Kartę mam w T-Mobile, do testowania.
 #840758  autor: SACZI
 16 gru 2015, 17:15
Napiszę jeszcze raz, krótko i bez wodolejstwa:
- rozmowy TM
- internet - Plus
 #873821  autor: groove
 27 cze 2016, 13:15
Odświeżam temat, będę wdzięczny za opinię porównawczą, bo właśnie jestem na rozstaju "dróg" i muszę zdecydować komu będę dalej płacił :? - interesują mnie kwestie zasięgowo-stabilnościowe, w kwestiach "miękkich" wiadomo, że TM ma słabą reputację(podejście do klienta, ceny), ale tego jestem świadom. Jak u nich z 3G w porównaniu do plusa?