Jestem od 22 miesięcy klientem T-Mobile. Za dwa miesiące kończy mi się 2-letnia umowa. Zostałem zachęcony barwnym MMSem do przedłużenia umowy na korzystnych warunkach wcześniej przez serwis internetowy iBOA). Zalogowałem się, wybrałem telefon oraz abonament i wysłałem zamówienie. W serwisie internetowym wyraźnie zostałem poinformowany o kosztach. Jednorazowo 129 zł a następnie 49,99 zł miesięcznie. Przeczytałem dokładnie Warunki oferty dostępne w serwisie internetowym jako Regulamin i nie dopatrzyłem się niepokojących zapisów. W dniu wczorajszym odebrałem od kuriera przesyłkę. W domu szczegółowo zapoznałem się z Aneksem, w którym znalazłem informację, iż nabyłem telefon w cenie 579 zł. Pierwsza rata płatna przy zawarciu umowy 129 zł, kolejnych 18 miesięcznych rat po 25 zł. Otrzymałem fakturę VAT na kwotę 579 zł oraz harmonogram spłaty rat. Przy zamawianiu w serwisie internetowym żadna z tych informacji nie była dostępna w serwisie ani w udostępnionym w serwisie regulaminie (finalizując zamówienie potwierdziłem zapoznanie się z tym regulaminem). W aneksie (tak jak w regulaminie), który podpisałem nie ma żadnych szczegółowych informacji wyjaśniających kwestię czy kwota raty doliczana jest do abonamentu w wysokości 49,99 zł, czy też zawarta jest w tejże kwocie. W Internecie jest dużo wypowiedzi klientów t-mobile, którym rata jest doliczana do abonamentu.
Moje pytanie: Czy to jest zgodne z prawem?
Pozdrawiam
Pan Henio
Moje pytanie: Czy to jest zgodne z prawem?
Pozdrawiam
Pan Henio
Ostatnio zmieniony 02 mar 2014, 19:22 przez Pan Henio, łącznie zmieniany 1 raz.