• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #700235  autor: hans1054
 21 lut 2014, 20:45
Witam

Ostatnio przedłużyłem umowę i otrzymałem plan za 0zł jest on dla tych którzy dzwonią bardzo mało.

Regulamin
Promocji Plan 0
obowiązuje od 2 sierpnia 2013 r. do odwołania
„Regulamin promocji Plan 0” (dalej: „Promocja”) określa zasady promocji dostępnej dla Abonentów Mobilnej sieci Orange umożliwiającej zmianę oferty, z której obecnie korzysta Abonent na ofertę Plan 0 w Orange z kwotą zobowiązania 9,90 zł (Dalej: „Nowa Oferta” lub „Plan 0”) w drodze podpisania Aneksu do umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych.
jak zmienić ofertę?
1. Zmiana oferty na Nową Ofertę możliwa jest w drodze podpisania Aneksu do umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych (dalej: „Aneks”) na okres zastrzeżony 12 miesięcy (dalej: „Okres zastrzeżony”).
2. Pod pojęciem Okres zastrzeżony należy rozumieć okres, na który został zawarty Aneks o świadczenie usług telekomunikacyjnych na czas określony (okres ten jest wskazany na aneksie do umowy).
3. W ramach Promocji Abonentowi przyznawany jest 100% Rabat na Kwotę Abonamentu na cały Okres zastrzeżony (dalej: „Rabat”). Kwota Abonamentu po Rabacie wynosi 0 zł.
4. Po upływie Okresu zastrzeżonego Rabat jest wyłączany, a Kwota Abonamentu wynosi 9,90 zł miesięcznie.
5. Po wyłączeniu Rabatu Abonent w ramach Kwoty Abonamentu otrzymuje bezpłatny pakiet 30 minut do wszystkich sieci wymiennych na SMS-y.
Opłaty za usługi objęte Kwotą Abonamentu podczas obowiązywania Rabatu.
6. Opłaty za usługi objęte Kwotą Abonamentu w ofercie Plan 0 podczas obowiązywania Rabatu określa tabela 1.
Tabela 1. Opłaty za usługi objęte Kwotą Abonamentu:

ile to kosztuje?
9. Za zmianę oferty abonamentowej na ofertę Plan 0 nie są pobierane opłaty.
Zasady migracji
10. W trakcie trwania Okresu zastrzeżonego Abonent może dokonać zmiany oferty na ofertę Smart Plan na Rozmowy (Smart Plan Halo), Smart Plan (Smart Plan Multi), Smart Plan Mix, Rozmowy bez limitu.
11. W przypadku zmiany kwoty zobowiązania lub zmiany oferty Rabat zostaje dezaktywowany. Nie ma możliwości ponownej aktywacji Rabatu.
12. W ramach migracji objętych niniejszym Regulaminem nie są pobierane od Abonenta następujące opłaty wynikające z Cennika usług w ofertach Smart Plan na Rozmowy, Smart Plan, Smart Plan Mix: opłata aktywacyjna.
informacje dodatkowe
13. Opłaty za połączenia głosowe, wysyłanie wiadomości SMS, MMS, transmisje danych określają tabela 1 oraz tabela 2.
14. W pozostałym zakresie opłaty za usługi dodatkowe określa Cennik Usług w ofertach Smart Plan na Rozmowy, Smart Plan, Smart Plan Mix lub regulaminy poszczególnych Usług.
15. Korzystając z oferty Plan 0 nie ma możliwości aktywowania innych usług dodatkowych.
16. Złożenie dyspozycji zmiany oferty na Nową Ofertę oznacza akceptację przez Abonenta postanowień niniejszego Regulaminu, Cennika usług w ofertach Smart Plan na Rozmowy, Smart Plan, Smart Plan Mix, Ogólnych warunków świadczenia usług telekomunikacyjnych w ramach ofert Smart Plan na Rozmowy, Smart Plan, Smart Plan Mix oraz Regulaminu świadczenia usług
Strona 4 z 4
Regulamin promocji Plan 0
telekomunikacyjnych w sieci telekomunikacyjnej GSM 900/1800 i UMTS przez spółkę pod firmą Polska Telefonia Komórkowa - Centertel Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością obowiązującego Abonenta w Nowej Ofercie
17. Niniejsza Promocja obowiązuje do momentu jej odwołania przez Polską Telefonię Komórkową - Centertel Sp. z o.o. poprzez zamieszczenie informacji o odwołaniu na stronach www.orange.pl oraz ewentualnie podanie tej informacji do wiadomości w inny sposób.
18. Promocja może być w każdym czasie zmieniona lub odwołana, co nie powoduje utraty lub zmiany korzyści przyznanych przed wprowadzeniem zmiany lub odwołaniem Promocji.
19. Niniejszy regulamin dostępny jest w salonach Orange, salonach partner Orange oraz na stronie internetowej www.orange.pl.
20. W pozostałym zakresie stosuje się: Cennik Usług w ofertach Smart Plan na Rozmowy, Smart Plan, Smart Plan Mix; Ogólne warunki świadczenia usług telekomunikacyjnych w ramach oferty Smart Plan na Rozmowy, Smart Plan, Smart Plan Mix oraz Regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych w sieci telekomunikacyjnej GSM 900/1800 i UMTS przez spółkę pod firmą Polska Telefonia Komórkowa – Centertel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.
21. „Mobilna Sieć Orange” oznacza sieć o nazwie Orange w Polsce, której operatorem jest Polska Telefonia Komórkowa-Centertel Spółka z o.o. z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Skierniewicka 10 a, 01-230 Warszawa, zarejestrowana w rejestrze przedsiębiorców prowadzonym przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sadowego pod numerem KRS 0000006107, o kapitale zakładowym 2.690.501.964,00 PLN i numerze NIP 527-020-68-72. Pojęcie „sieć Orange” nie obejmuje połączeń na numery przedsiębiorców telekomunikacyjnych świadczących usługi w oparciu o sieć, której operatorem jest Polska Telefonia Komórkowa-Centertel Sp. z o.o. (operatorzy wirtualni).

Minuta połączenia do wszystkich sieci to 0,29zł
sms 0,20zł

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#700332  autor: orson_dzi
 22 lut 2014, 12:43
Dobrze pamiętam, że nie masz pakietu minut?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#700348  autor: hans1054
 22 lut 2014, 14:21
orson_dzi pisze:Dobrze pamiętam, że nie masz pakietu minut?
Przez 12 miesięcy nie płacę abonamentu 9,90zł ponieważ dosłałem 100% zniżki na abonament i w tym okresie nie mam minut do wykorzystania. Płacę tylko tyle ile wydzwonię.

Będę dzwonić w ciągu miesiąca 10 minut zapłacę tylko 2,90zł

Po 12 miesiącach 100% rabatu kasuje się i płacę normalnie abonament w kwocie 9,90zł natomiast do abonamentu jest już 30 minut do wykorzystania.

Kara umowna za zerwanie umowy wynosi 118,80zł

W abonamencie mam aktywną usługę paczkę danych 1GB nie korzystam nic nie płacę wykorzystam 1GB płacę 20zł później uruchamia się lejek i szybkość internetu spada do połączenia modemowego 16kb/s.

Przeszedłem z taryfy mix 29,90 na Plan"0"
Ostatnio zmieniony 22 lut 2014, 14:31 przez hans1054, łącznie zmieniany 1 raz.

#700350  autor: darek638
 22 lut 2014, 14:27
Do tej pory jaką miałeś taryfę?

Nigdy więcej Play.

#700357  autor: MarekAG
 22 lut 2014, 14:50
Ktoś mi wytłumaczy jaki sens ma ta taryfa i jaka jest jej przewaga nad ofertą na kartę z rokiem ważności konta?

#700376  autor: trus1991
 22 lut 2014, 16:35
Taka jest różnica, że nadal jest w abonamencie. Czyli po roku będzie mógł skorzystać z rabatów, zniżek na telefon.

A nie będzie przechodził na standardową ofertę z karty na abonament + aktywacja 50PLN

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#700381  autor: gerth
 22 lut 2014, 17:00
trus1991 pisze:Taka jest różnica, że nadal jest w abonamencie. Czyli po roku będzie mógł skorzystać z rabatów, zniżek na telefon.

A nie będzie przechodził na standardową ofertę z karty na abonament + aktywacja 50PLN
MarekAG ma rację, też nie wiem jaki sens w takim abo a podane argumenty jakoś mnie nie przekonują - zwykle oferta dla nowych jest lepsza, tkwiąc w Orange nie moze przenieśc numeru do Orange z 30% zniżką grouponową (a to na dziś wciąż najlepsza oferta na rynku) czy inną promocją dostępną dla klientów nowych/przenoszących nr.
Do tego nie czarujmy się - jeśli będzie zostawiał Orangowi 0 czy 10zł to nie dostanie nie wiadomo jakiej oferty za przedłużenie umowy.
Już lepsza karta w nju albo nju abo (zwłaszcza że to ta sama firma - Orange):
BTW: taka ciekaowstka Orange nie traktuje (technicznie) przejścia z nju do Orange jako przeniesienie numeru a jako zmianę taryfy (to dobre bo formalnie przenosisz numer i masz wszystkie wynikające z tego korzyści natomiast technicznie Twój numer jest CAŁY CZAS aktywny - wystarczy tylko w danej chwili - raz - wyłączyć/włączyć telefon. To miła niespodzianka bo gdy zmienialem taryfę z TakTakFon na TakTak mialem nieaktywny numer telefonu przez 3 dni (TRZY DNI!!!) - co z kolei było dla mnie skandalem, zwłaszcza że bylo to w bardzo niekorzystnym dla mnie momencie gdy mój numer musiał działać.

#700382  autor: MarekAG
 22 lut 2014, 17:02
trus1991 pisze:Taka jest różnica, że nadal jest w abonamencie. Czyli po roku będzie mógł skorzystać z rabatów, zniżek na telefon.

W sumie masz racje. Jak ktoś bardzo mało korzysta z telefonu to może jest to dla niego jakaś opcja.

Dzięki za wytłumaczenie.

#700503  autor: hans1054
 23 lut 2014, 10:12
gerth pisze: Do tego nie czarujmy się - jeśli będzie zostawiał Orangowi 0 czy 10zł to nie dostanie nie wiadomo jakiej oferty za przedłużenie umowy.
Już lepsza karta w nju albo nju abo (zwłaszcza że to ta sama firma - Orange):
Według mnie Orange Plan za 0 jest lepsza bo nie dzwonię nie płacę :-) za rachunek mogę zapłacić 0,19zł, 2zł, lub 5 zł a w nju mobile muszę minimum 9 zł zapłacić pomimo tego iż nie dzwoniłbym tylko odbierałbym telefon.

Co 12 miesięcy mogę przedłużać aneks odnośnie planu za 0 dzięki czemu nie będę w ogóle płacił abonamentu lub będę płacił parę groszy 2 do 5zł i dla tych co odbierają połączenia i od czasu do czasu dzwonią oferta jest fenomenalne lepsza od nju mobile oczywiście pod warunkiem że nie będzie się co miesiąc płacić więcej niż 9zł tak jak w nju mobile :-)

#700520  autor: SACZI
 23 lut 2014, 11:11
Oferta bardzo specyficzna.
Kilka lat temu w Play była podobna - MNP za 1 PLN.
Umowę podpisywało się na okres nieokreślony, abo 1PLN w tym bez limitu do Play lub 60 min/m-c przez 6 miesięcy.
Po abonamencie minuta kosztowała chyba 39gr.
Wadą było to, że nie można było zamówić żadnych dodatkowych usług.

#700949  autor: orson_dzi
 24 lut 2014, 22:40
Była/jest jeszcze jedna, w której za 9,90zł były/są nielimitowane połączenia do Orange.

Ale czy to był Albatros z cyferką, czy inny Indyk, to już nie pamiętam.

#700964  autor: wook
 25 lut 2014, 00:58
A takie pytanie mam, jakbym do tego wziął w Orange abonament na internet mobilny to czy w tej taryfie bym mógł korzystać z limitu transferu w ramach wspólnej paczki danych?

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#701167  autor: orson_dzi
 25 lut 2014, 21:31
Jak najbardziej.
Bazową dla tego planu jest Smart Plan na Rozmowy. Na 99% :P .

Ten 1%, to Delfin II, ale na nim bazowała raczej poprzednia wersja tego planu.

Jakby nie było, Free Net działa zarówno ze Smart Planem, jak i Delfinem II (nie działa w MIX-ie).

#701244  autor: wook
 26 lut 2014, 08:59
Czyli to będzie najtańsza opcja do dla mnie, bo ostatnio wydzwaniam do 30 minut, a tak będę miał to za 10 PLN a internet i tak musze wziąść wiec wezmę ten za 45 PLN z 35GB limitu, i jedna osoba będzie używać neta z karty netowej a ja z fona tak będzie?

#701300  autor: Orange Ekspert
 26 lut 2014, 13:48
Plany taryfowe mogące korzystać z pakietu przyznawanego na konto to: Smart Plan na rozmowy (Smart Plan Halo), Smart Plan (Smart Plan Multi), Smart Plan Mix, Delfin II w Orange (abonament), Pelikan II w Orange (abonament), Pantera II w Orange (abonament), Delfin w Orange (abonament), Pelikan w Orange (abonament), Pantera w Orange (abonament), Orange Abonament, Orange Free, Orange Free Set.

Limit wykorzystywany jest:

- dla numeru Orange Free Net - w pierwszej kolejności
- dla pozostałych numerów na koncie - na końcu, po wykorzystaniu ewentualnych pakietów danych lub taryfikacji schodkowej.

Aktualny plan taryfowy sprawdzisz na Orange on-line.

Pozdrawiam
Tomek

#701800  autor: orson_dzi
 01 mar 2014, 14:07
wook pisze: jedna osoba będzie używać neta z karty netowej a ja z fona tak będzie?
Wszystkie numery, które masz na jednym koncie (fakturze) korzystają z pakietu Free Neta. Ale... skoro Plan Zero jest oparty na Smart Planie na Rozmowy, to najpierw trzeba by sprawdzić, czy przypadkiem nie ma tam Bezpiecznego Internetu, bo najpierw będzie szło z niego.

#702570  autor: wook
 05 mar 2014, 20:02
niestety jest ten bezpieczny internet, ciekawe czy da się go wyłączyć

#702611  autor: MarekAG
 05 mar 2014, 23:23
wook pisze:niestety jest ten bezpieczny internet, ciekawe czy da się go wyłączyć
Niestety nie da się. To "integralna część taryfy".

#702613  autor: wook
 05 mar 2014, 23:41
gdyby to miało mniejszy limit i kończyło się na 1-szym progu, to by się dało przebolec