• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#697545  autor: SACZI
 11 lut 2014, 17:21
Taką akcję można zorganizować przeciwko każdemu operatorowi ...

#697546  autor: KA
 11 lut 2014, 17:24
Jednak tu jest największy powód: nadal najgorsza jakość, u mnie nawet jeszcze gorsza po modernizacji (zakończonej w czerwcu)!

#697549  autor: maximus2005
 11 lut 2014, 17:34
Tu raczej chodzi o Neostradę a to że Orange przejął ją od TP to przypadek

#697550  autor: Morvius
 11 lut 2014, 17:35
według mnie kampania jak najbardziej skoro użytkownicy są niezadowoleni, poruszenie społeczne może wzbudzić ruch właśnie ku poprawie jakości jeśli większa liczba osób wyrazi swoje niezadowolenie a operator postawiony pod murem powinien stosownie zareagować na apel. może raz jeszcze zajrzy do nadajników, może coś źle zamontowali czy coś. w każdym bądź razie dając bodziec trzeba liczyć na odruch ;) powodzenia

Klasyczny obserwator wątku.

#697555  autor: maximus2005
 11 lut 2014, 17:59
Ta modernizacja to wprowadzenie DLM paskudna funkcja.

#697557  autor: gerth
 11 lut 2014, 18:08
Każdy jeden operator jest do d...
Play - gdy rozwiązywałem umowę próbowali wyłudzić jeden dodatkowy abonament - niestety dla nich mialem twarde dowody więc ostatecznei odpuścili cwaniakowanie
Plus GSM - za niezapłacenie rachunku szybkie i bez pogróżek ostrzegawczych rozwiązanie umowy - skutek kilkaset zł strat
Era/Tmobile - miałem tutaj tel przez naście lat, generalnie zawsze bylo najlepiej, ewentualna zwloka w płatnosci kończyła się odcięciem połączeń wychodzących, wpłata i spokój, nie reagowali nerwowo jak pozostałe sieci, jedyny minus dość słone ceny (zwłaszcza po rebrandingu) chociaż... zjechali z cenami z 3zł/min (taktowanie minutowe) w 1997roku do 30groszy (taktowanie sekundowe) więc postęp był ;-))
Orange - gdy miałem poprzednio abo było tak sobie, właśnie podpisałem umowe, zobaczymy jak teraz, pół roku z ich submarką nju było ogólnie pozytywne.

#697561  autor: maximus2005
 11 lut 2014, 18:17
gerth pisze:Każdy jeden operator jest do d...
Play - gdy rozwiązywałem umowę próbowali wyłudzić jeden dodatkowy abonament - niestety dla nich mialem twarde dowody więc ostatecznei odpuścili cwaniakowanie
Plus GSM - za niezapłacenie rachunku szybkie i bez pogróżek ostrzegawczych rozwiązanie umowy - skutek kilkaset zł strat
Era/Tmobile - miałem tutaj tel przez naście lat, generalnie zawsze bylo najlepiej, ewentualna zwloka w płatnosci kończyła się odcięciem połączeń wychodzących, wpłata i spokój, nie reagowali nerwowo jak pozostałe sieci, jedyny minus dość słone ceny (zwłaszcza po rebrandingu) chociaż... zjechali z cenami z 3zł/min (taktowanie minutowe) w 1997roku do 30groszy (taktowanie sekundowe) więc postęp był ;-))
Orange - gdy miałem poprzednio abo było tak sobie, właśnie podpisałem umowe, zobaczymy jak teraz, pół roku z ich submarką nju było ogólnie pozytywne.
Liczymy że będzie ok

[ Dodano: 2014-02-11, 18:18 ]
A tak poważnie to dlaczego jest tak

Chcesz mieć internet na łączu Orange Polska? Jeśli "tak" to pamiętaj, że do ceny samej usługi nielimitowanego szerokopasmowego dostępu do internetu kupionej czy to od Orange, czy to od innego operatora świadczącego usługi z wykorzystaniem linii Orange musisz doliczyć - czy ci się to podoba, czy nie - opłatę za linię.

Nie musi tak być

#697567  autor: darewski
 11 lut 2014, 19:12
Dla mnie to normalna szopka, żenada. Nie pasi Ci operator to go po prostu zmień i po co od razu zakładać kółka różańcowe. Wybierz tego co Ci pasuje i po temacie.

Jurij

#697577  autor: maximus2005
 11 lut 2014, 19:37
Zrobił bym to jak bym mógł a że monopol więc ...

#697586  autor: Niezgodna7
 11 lut 2014, 20:24
Maximus.
Ale jak napisałeś: "nigdy więcej z Orange", to nie ma zmiłuj, czy monopol, czy nie. Zgadza się?
:- )
Powinieneś zrezygnować.

#697589  autor: buba1234
 11 lut 2014, 20:42
maximus2005 pisze:Zrobił bym to jak bym mógł a że monopol więc ...

Gdzie mieszkasz? Może lepszy i tańszy bedzie net mobilny.

#697656  autor: seybr2k1
 12 lut 2014, 09:19
Oragne ma monopol na internet, większej bzdury dawno nie czytałem. Proszę zapoznać się z definicją.
Mieszkam na wsi. Kiedyś była jedynie radiówka albo modem. Pamiętam czasy modemu, trochę to kosztowało. TPSA olewała wieś, choć z punktu technicznego mogliśmy mieć net. Na pytanie dla czego nei chcą założyć, słyszałem BO NIE. Radiówka jest z 11 albo 12 lat. Neostrada może od 3 może 4 lat. Mamy też kablówkę. Mam neta od kablówki, płacę około 52 zł za 20 Mb/s, plus TV, łącznie wychodzi mi lekko ponad 100 zł.
Moja matka ma radiówkę płaci 52 zł. Ta sama wieś. Mogła by mieć neo, ma telefon stacjonarny. Wczoraj dowiedziałem się, że zmienił się właściciel radiówki. Ma stary pakiet 3 mega, płaci 52 zł. Z tego co wiem nowszy pakiet w tej cenie jest 6 Mb. Ale po zmianach będzie więcej i tanieje on do 40 iluś złoty. Konkurencja robi swoje. Kto u niej w domu korzysta. Mój młody oraz ja. Raz na jakiś czas korzystamy, jak jesteśmy.
Do tego dochodzi Areo2, łapie ładnie oraz sieci GSM (lipa). Ja tu nie widzę monopolu. Na wielu wsiach są radiówki albo neo. W okolicy łapie też WiMax, jest Netia, nie wszędzie. W ciągu ostatnich 3 lat, poszło ku lepszemu. Kolega, który mieszka na zadupi, może mieć neostrade. Póki co jedzie jeszcze na WiMax.

Od lat TPSA/Orange nie ma monopolu.

#697720  autor: adam.wisnia
 12 lut 2014, 13:16
1. Nie każdy ma fejsbuka (ja nie mam)
2. Akcje na tego typu portalach bardzo szybko ulegają wygasaniu. Jeżeli inne media nie podchwycą to nikt o tym nawet nie usłyszy.
3. Orange to moloch więc nawet jak 50 tys osob poprze akcję to dla nich w skali całej działalności we wszystkich krajach to jak splunięcie
4. I tak większość posiadaczy neostrady jest na nich skazana bo żaden dostawca na ich terenie nie świadczy swoich usług (tak jest u mnie). A jak dają po liniach orange to ceny są takie same jak u nich.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2014-02-12, 13:28 ]
seybr2k1 pisze:Mam neta od kablówki, płacę około 52 zł za 20 Mb/s
Jaka firma?

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#697755  autor: seybr2k1
 12 lut 2014, 14:38
adam.wisnia pisze:
Jaka firma?
Lokalna BTK. Masz cennik netu ;].
www.btk.net.pl
Kiedyś wymuszali na zasadzie, chcesz mieć neta musisz mieć pakiet TV, co najmniej II. Teraz zakładają neta bez TV. W ciągu tych dwóch lat dzwoniłem dwa razy. Raz na ruski rok zawiesi mi się modem czy router, one chodzą 24/h.
Walczyłem po weszli do mnie na wieś, opłacało się. Podobnie było z netem radiowym. Co gorsze prawie nikt nie chciał a po jakimś czasie u tych najbardziej płaczących widziałem anteny.

Np. obok wsi kolega ma neta radiowego, inna sieć niż na mojej wsi. Pomijam że kiedyś pracowałem w tej sieci. Nie życzę nikomu netu od tego właściciela. Arogancki cham i prostak. Potrafi do klienta kur.... Dziwi się że mu ludzie uciekają. Neostrada ponoć już dociera.

Wiesz obok mnie biegnie nitka autostrady internetowej. Połączony jest Gdańsk, że Szczecinem od dobrych kilku lat. Projekt z UE i obydwu Politechnik. Firma która kładła kable, przy okazji położyła swoje i dzierżawi łącza.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2014, 16:17 przez seybr2k1, łącznie zmieniany 1 raz.

#697766  autor: adam.wisnia
 12 lut 2014, 15:09
eee widzisz. U mnie nie ma takich lokalnych jest tylko netia, orange, t-mobile. N i TM tylko po kablu orange więc ceny takie same albo wyższe niż orange (oddzielny cennik obowiązuje jeżeli masz po kablu orange) i d@@a. Trzeba się z nimi męczyć. Najlepsze, że chcę teraz wziąć jakiś internet najtańszy dla rodziców żeby mogli opłacać rachunki etc a najmniejszy jaki mają to 10mb. Żal.

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#697781  autor: kamil1221
 12 lut 2014, 15:52
Jest jeszcze opcja Tani Interent - 512kb/s

12m. 39zł
24m. 29zł

#697895  autor: MarekAG
 13 lut 2014, 01:08
kamil1221 pisze:Jest jeszcze opcja Tani Interent - 512kb/s

12m. 39zł
24m. 29zł
Jak już w takie klimaty lecimy to jest opcja darmowy internet 512 kb/s.

Do końca 2016 roku za darmo.

Aero2.