• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #696247  autor: KSI
 05 lut 2014, 21:47
Chciałbym mieć umowę tylko sim z 400-800 minut max do wszystkich sieci, na krótki okres czasu, może być nawet na czas nieokreślony. Niestety czegoś takiego nie ma w ofercie poza heyah non stop.

Czy jest jakiś "magiczny" sposób, żeby taką umowę uzyskać o jakiej piszę, na zasadzie - zawrzeć umowę na 3 mies. (już chyba takiej nie ma, z około 200 minut w ofercie), złożyć rezygnację, zadzwonią i wtedy uda się wynegocjować?

Po co tak kombinuję? Bo chcę mieć taniej niż w heyah non stop w zamian za mniej minut, z uwagi, że faktycznie teraz wykorzystuję w innej sieci około 100-200 minut poza siec i resztę wewnątrz sieci a głównie tam dzwonię (dwa numery przeniosę do t-mobile, żeby dalej dzwonić w rodzinie tanio). Umowa na 24 mies. only sim to dla mnie hardkor. SMS max wysyłam ok 100 mies do wszystkich sieci. 300MB danych wystarczy na miesiąc. Interesuje mnie tylko oferta T-mobile, innych operatorów nie.

#696298  autor: KC-KARLOS
 06 lut 2014, 05:27
Nie da się :)
Zależy Ci na dużej ilości minut, to opłaci się siedzieć na bezterminówce w Heyah Non-Stop.
Ale jest tam drogo...
W nju buzz po włączeniu specjalnej usługi masz tylko max opłatę 19 zł miesięcznie za nielimitowane minuty do komórkowych. Ogólnie tylko taka oferta jest opłacalna.
Porównanie:
HEYAH NH: rozmowy 29 zł + SMSy za 9 zł + 500 MB za 9 zł = 48 zł/mies (z e-fakturą).
NJU BUZZ: rozmowy na komórki 19 zł + do 9 zł za wysłanie do 100 SMS (potem nielimitowane) + 350 MB za 5 zł lub 700 MB za 7 zł = do 35 zł miesięcznie. Przewagą nju jest to, że masz pełną elastyczność, wygadasz/wypiszesz mniej - zapłacisz mniej, a dodatkowy pakiet MB skutecznie obniża cenę internetu (z 19 zł na 5/7 zł).
Info: http://www.njumobile.pl/oferta/nju-z-rachunkiem
W HEYAH NH masz suche pakiety i minimalna opłata to 29 zł nawet jak nie będziesz używać.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#696299  autor: KA
 06 lut 2014, 05:48
Już nie ma umów na 3 miesiące - zepsuli także to!

#696375  autor: KSI
 06 lut 2014, 14:11
Nju jest owszem najlepsze ofertowo, ale jakość rozmów/połączeń (nie zasięgu) ma niestety dużo gorszą od t-mobile (heyah). Gdyby nie to i było hd voice już bym to miał.

#696570  autor: Horacy
 07 lut 2014, 12:25
No to jak zasięg nju ci nie odpowiada no to bierz Heyah, nic chyba innego się nie wymyśli.

#696585  autor: KC-KARLOS
 07 lut 2014, 13:31
Heyah się opłaca, jeśli masz z góry ugruntowane, jak chcesz korzystać z telefonu, jeśli rozmawiasz dużo i SMSujesz, wtedy sprawa jest prosta - max opłata to 38 zł (z pakietem SMSów).
Uważałbym na samo-aktywujące się niektóre prenumeraty po aktywacji kontraktu.
Na szczęście można je wyłaczyć pod numerem 602900 (Tak! Numer ten jest dostępny dla abonamentu Heyah Non-Stop).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#696661  autor: Halset
 07 lut 2014, 19:54
KSI pisze:Nju jest owszem najlepsze ofertowo, ale jakość rozmów/połączeń (nie zasięgu) ma niestety dużo gorszą od t-mobile (heyah). Gdyby nie to i było hd voice już bym to miał.
Chyba coś Ci się pokręciło. Owszem, nie ma w Orange HD Voice i na razie raczej nie będzie ale jakość połączeń jest na poziomie TM. Nie wierzysz? Kup sobie starter i sprawdź a nie szerz stereotypów sprzed lat. :evil:

#696669  autor: cyanoone
 07 lut 2014, 20:34
KSI pisze:Nju jest owszem najlepsze ofertowo, ale jakość rozmów/połączeń (nie zasięgu) ma niestety dużo gorszą od t-mobile (heyah). Gdyby nie to i było hd voice już bym to miał.
Możesz sobie wziąć Redbull Mobile. Za 29 zł no limit do wszystkich i 25 mb neta z lejkiem. Smsy do wszyskich możesz mieć bez końca za 9 zł. RBM działa na zasięgu Play, Plus,T, Orange. Umowa na czas niekoreślony.
Pozdrawiam ;)

#697316  autor: KSI
 10 lut 2014, 18:46
Halset pisze:
Chyba coś Ci się pokręciło. Owszem, nie ma w Orange HD Voice i na razie raczej nie będzie ale jakość połączeń jest na poziomie TM. Nie wierzysz? Kup sobie starter i sprawdź a nie szerz stereotypów sprzed lat. :evil:
Sprawdziłem każdą sieć i najlepsza jakość mi wychodzi w t-mobile oraz plusie, co potwierdza również mój brat. Orange było gorzej, czasami nieraz niż play z sztywno ustawionym zasięgiem t-mobile.

Na razie przeszedłem na kartę do t-mobile i testuję.

#697341  autor: Halset
 10 lut 2014, 19:52
KSI pisze: Sprawdziłem każdą sieć i najlepsza jakość mi wychodzi w t-mobile oraz plusie, co potwierdza również mój brat. Orange było gorzej, czasami nieraz niż play z sztywno ustawionym zasięgiem t-mobile.

Na razie przeszedłem na kartę do t-mobile i testuję.
Sprawdź teraz po modernizacji. A to co było kiedyś. Mam prywatnie w Plusie bo był świetny jakościowo ale obecnie.....Plus jest na poziomie Play a do N! nie dorasta.....

#697377  autor: KSI
 10 lut 2014, 22:12
Sprawdzalem max miesiac temu i tak wlasnie bylo a modernizacja sie u mnie jeszcze nie zakonczyla. Po modernizacji orange i tmobile bedzie miec taka sama jakosc? A hd voice?