• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #689697  autor: kurcze
 12 sty 2014, 11:51
Cześć

Mam pytanie, szukam telefonu który zastąpi mi obecny telefon czy jest szansa że jest jakiś w sprzedaży ? Wymóg prosty wysuwana klawiatura qwerty, coś na wzor nokia n900/e7/ htc tp2 itp.

Pozdrawiam

#689718  autor: user_delete34
 12 sty 2014, 13:53
1) Znaleźć coś takiego ciężko.
2) Znaleźć coś takiego w abonamencie jeszcze ciężej.
3) Znaleźć coś takiego teraz, w Polsce, w abonamencie - nie ma chyba ani jednego modelu.

Szukaj po allegro właśnie Nokii E7 lub Motoroli Milestone 2. Jeżeli lubisz egzotyki lub kompletnie nie zależy Ci na całej reszcie funkcjonalności, znajdziesz np Samsunga Captivate Glide (pierwsza opcja) czy Samsunga Wave 533 (to drugie).

Przypomnę o możliwej konieczności wymiany taśmy wyświetlacza.

Udanych łowów.

EDIT: Oczywiście znowu zapomniałem o istnieniu paru ciekawych modeli. 533 był podany dla skrajności (jako tandeta z QWERTY), ale w niewiele większej cenie możesz mieć już niezłą Xperię Mini Pro (NIE: X10).
Ostatnio zmieniony 12 sty 2014, 21:09 przez user_delete34, łącznie zmieniany 1 raz.

#689775  autor: marcin1980
 12 sty 2014, 19:40

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#689796  autor: kurcze
 12 sty 2014, 21:02
Posiadałem już Nokię N97mini, HTC TP2 oraz N900. Nokie n900 naprawiałem już dwa razy i dwa razy ta sama usterka tak więc pora na coś nowego chociaż pożegnać się z transmiterem jest ciężko.
Po głowie chodzi mi dwa modele, koniecznie nowe na gwarancji.
Mniej egzotyczny
Nokia E7
oraz bardziej
Samsung Captivate Glide
Jest też opcja Motorola Milestone 3 ale brak szans na nową.

#689802  autor: user_delete34
 12 sty 2014, 21:11
kurcze pisze:koniecznie nowe na gwarancji.
Koniecznie to zrezygnuj z tego warunku, jeśli chcesz coś znaleźć. Chyba, że satysfakcjonuje Cię chińska nówka?

#689838  autor: user_delete34
 12 sty 2014, 23:36
Pochodzenie: Chiny, Hong-Kong.
Gwarancja serwisowa.
Brak zdjęć rzeczywistych produktu lub widoczne na nich (np po logo ATnT), że telefon jest spoza kraju (a SCGlide był na wyłączność 1 sieci)
To wszystko = bye bye gwarancjo. Czasem tylko gwarancja jest międzynarodowa. Podstawa to dowód zakupu od operatora/ze sklepu.
Kwestia oryginalności: jako Chińczyk też mogę zrobić podróbę i powiedzieć, że jest oryginalna. Bo to smartfon Captivate Glide, a nie Samsung CG.
No i nówka z Chin, czyli nie wiadomo co z plastiku, ale na pewno nie to, czego szukasz. Inna sprawa to telefony typowo chińskie, ale Ty szukasz czegoś innego, bo takie Xiaomi nie mają QWERTY.

#690623  autor: kurcze
 16 sty 2014, 08:40
Być może coś w tym jest, w takim razie poczekam na coś co może się pokazać w przyszłości .
Dzięki