• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #83533  autor: monkey
 02 lip 2006, 12:59
Witam wszystkich!
Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w zmianie swojej taryfy na godziny, ponieważ ona nie orientuje sie w tym wszystkim:)! Jako, że ja nie jestem użytkownikiem plusa, mam jedno pytanie. Ile kosztuje taka zmiana taryfy? Nie moge tego odnaleźć na stronie plusa. Wiem tylko, zę jej obecny abonament wynosi około 50 zł.
Z góry dzięki za pomoc

#83536  autor: gm
 02 lip 2006, 13:02
Na jaki plan GODZINY chcesz zamienic? Jeżeli zmienisz na wyższy to nie zapłacisz, ale jezeli na nizszy to 30 pln.

[ Dodano: 2006-07-02, 13:06 ]
To ze storny Plusa:
Można zlecić zmianę wykorzystywanej taryfy na jedn± z taryf Godziny:
- poprzez Elektroniczne Biuro Obsługi Klienta (E-BOK), dostępne pod adresem: https://ssl.plusgsm.pl/ebok/index po wpisaniu na stronie numeru telefonu, aktywnego Plus Kodu 5 lub 8-cyfrowego hasła do Rachunku Elektronicznego;
- za pomocą SMS o treści ZT pluskod5 godzinyXY wysłanego na numer 2601 (gdzie XY oznacza wysokość abonamentu w wybranej taryfie Godziny).

Na taryfy Godziny można dokonać zmiany, bez względu na warunki promocji, któr± jest objęty numer:
---- w okresie do 12m-ca od podpisania umowy promocyjnej, zmiana jest możliwa na taryfy Godziny o wyższej lub równej, wartości abonamentu.
---- w okresie powyżej 12m-ca od podpisania umowy promocyjnej, zmiana jest możliwa na taryfy Godziny o wyższej, równej, bądź niższej wartości abonamentu.
Koszt zmiany taryfy wynosi 30zł (brutto) i dotyczy zmian na taryfy o niższej wartości abonamentu.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#83539  autor: monkey
 02 lip 2006, 13:19
Z rozmowy z nią wnioskuję że chyba na Godziny 55, bo mówiła coś o 1,5 godziny. Niestety ona nie ma większego pojęcia o taryfach i chyba nie wie nawet jak nazywa sie jej obecna taryfa. Dowiedziała się że o Godzinach z ulotki i chce właśnie takiej zmiany dokonać, ale nie ma pojęcia jak to zrobić i ile to kosztuje, więc poprosiła mnie.
gm dzięki:)! Dostajesz pomógł!
OK! Chyba już wszystko wiem co mi otrzebne żeby jej pomóc. Znalazłem info na plusgsm.pl.

#83540  autor: gm
 02 lip 2006, 13:21
W sumie to nieważne jaką taryfę teraz ma, tylko ważne ile za nią płaci miesięcznie.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)