Micho pisze:Tylko uważaj kolego jaki numer dostaniesz. Ja jakieś 12 lat temu jak zrezygnowałem z Idei poszedłem do Ery. Dostałem fajny numer zaczynający się 602-... gdy wtedy już wychodził 604. No i zaczęło się. Co jakiś czas dzwonili do mnie ludzie by zamówić nagrobek

Po jakimś czasie zadzwonił koleś, który okazał się być właścicielem zakładu kamieniarskiego i wyleciał do mnie z japą skąd mam ten numer itd. że mu skradziono telefon. Okazało się że telefon zgubił/ukradli mu a Era po kilku miesiącach (3-4) wrzuciła ten numer spowrotem do puli i ja go "szczęśliwie" dostałem

Jeszcze przez kilka lat do mnie dzwoniono w sprawie nagrobków

też miałem podobną sytuacje tylko że ja nie wybierałem numeru i dostałem obojętnie jaki bo to była oferta netu mobilnego,a numer w takiej ofercie to służy tylko jako identyfikator i jak korzystałem z tego netu mobilnego na smartfonie to czasem miałem telefony do kogoś kto wcześniej miał ten numer i żeby nie trzymać w niepewności dzwoniących mówiłem że niedawno aktywowałem numer i że w ogóle faceta nie znam,
a co do wyboru numeru to zawsze lepiej kupić jakiś nr na alledrogo albo gdzieś w gdzie sprzedają startery i zawsze możesz wybrać numer,a potem go zarejestrować i przejść na abonament,bywa tak że startery mogą mieć lepsze numery niż salon