• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #673452  autor: krzychu.pl
 09 lis 2013, 09:47
Witam,
jeszcze kilka dni, do 19.11.2013 wiąże mnie umowa na ofertę Nowy RePlay Online Ekstra GU (oferta bez modemu na 12 miesięcy). Okres rozliczeniowy 20->19.
Nowy Play Online 12 GB za 9,95 zł
Pakiet Społecznościowy za 0zł
Nocny Transfer za 0zł

Kilka dni przed wejściem nowej oferty zastanawiam się co zrobić. Nikt nie kontaktował się ze mną w sprawie przedłużenia umowy a na Play24 jest standardowa - bardzo słaba oferta. Oferta z której obecnie korzystam mi odpowiada i pewnie wraz z prezentacją Play Online 4G LTE nie będzie lepszych warunków (poza prędkością) więc chyba nawet nie będę składał wypowiedzenia bo w ramach oferty utrzymania klienta nic lepszego nie dostanę.
Chciałbym więc przedłużyć tę umowę na kolejny rok ale jednocześnie w ramach usługi „Wspólny Internet” wziąć kolejną kartę SIM i podnieść abonament na wyższy limit 18 GB w ramach tej samej oferty Nowy Replay Online Ekstra GU za 14,95zł. Mam więc pytania:

1. Czy do tej konkretnej oferty można wziąć kolejną kartę SIM?
2. Czy za kolejną kartę SIM trzeba wnieść opłatę aktywacyjną?
3. Czy są inne opłaty oprócz 5zł miesięcznie za posiadanie dodatkowej karty SIM?
4. Kiedy można z tej dodatkowej karty SIM zrezygnować i korzystać tylko z tej głównej (tak jak mam teraz obecnie) – po zakończeniu umowy „głównej karty” czy też w dowolnym momencie?
5. Czy w tej sprawie trzeba złożyć wypowiedzenie czy też od razu samemu skontaktować się z Obsługą Klienta?
6. Jak długo trwa realizacja wniosku o Wspólny Internet wraz z otrzymaniem i aktywacją dodatkowej karty SIM?

Proszę o sprawdzone informacje
Ostatnio zmieniony 11 lis 2013, 13:07 przez krzychu.pl, łącznie zmieniany 1 raz.

http://podtelefonem.blogspot.com/

#673453  autor: KC-KARLOS
 09 lis 2013, 09:57
krzychu.pl,
1, aktualnie tak, lecz poczekaj do 12. listopada na zaprezentowanie nowych taryf z LTE Play, być może oferta będzie ulepszona
2. trzeba, gdzieś koło 20 zł, doliczana do faktury po aktywacji nowego numeru MSISDN
3. nie ma
4. umowa na dodatkową kartę jest bezterminowa, w każdej chwili można z niej zrezygnować, gdyż tylko korzysta z limitu współdzielonego z kontraktem głównym
5. wypowiedzenie składasz listownie, e-mailem na: [email protected] (najlepiej skan z Twoim podpisem), albo w salonie PLAY
6. aktywacja może potrwać do 7 dni kalendarzowych, zazwyczaj następnego dnia po podpisaniu umowy, karta zacznie działać

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#673457  autor: damianooo
 09 lis 2013, 10:13
Ja w tamtym roku przedłużałem umowe na internet i dostałem za 25zł 24GB. Umowa była bez modemu na rok. Ale umowy nie trzeba wypowiadać, bo warunki zostają takie same po jej zakończeniu, więc w każdej chwili, gdy pojawi się jakaś fajna oferta możesz ją zmienić (polecam jednak udanie się do salonu, bo tam dają lepsze oferty niż na stronie).
Co do Wspólnego Internetu - za aktywację nic nie płacisz, za kartę nic nie płacisz, jedyne co, to miesięcznie 5 zł za abonament (to taka druga umowa z nowym numerem, możesz ją zakończyć z miesięcznym wypowiedzeniem w każdej chwili). Pakiet internetu przydzielasz sam na nowy nr, jednak pierwszy pakiet wchodzi dopiero z nowym okresem rozliczeniowym, czyli np. jak podpiszesz dziś, przydzielony pakiet będzie ważny od 20. Z tym, że za okres od aktywacji, czyli np. od dziś do 19. tez będziesz miał coś naliczone (jakieś 1,60-180zł)

#673470  autor: KC-KARLOS
 09 lis 2013, 11:15
Faktycznie, aktywacja kolejnych kart do WI jest darmowa, lecz trzeba liczyć się z opłatą 5 zł za każda kartę, albo 15 zł za kartę z modemem.
Maksymalna opłata za WI to 15 zł lub 45 zł z modemami - do 3 kart SIM/USIM.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#673472  autor: pakierhakierxd
 09 lis 2013, 11:23
Lepszą ofertę można utrzymać przez gu(dział utrzymania) -telefon,internet :P ,przez salon tak się nie da ...,możesz napisać zgłoszenie lub zadzwonić i zobaczyć co zaproponują ale raczej tak taniego abo nie będzie :P,ciekawe wogóle czy możesz migrować na te 18gb w cenie ok. 15,jakoś w to nie wierzę ale zobacz.

Pozdrawiam :)

#673515  autor: krzychu.pl
 09 lis 2013, 14:30
Karlos20 pisze:aktualnie tak, lecz poczekaj do 12. listopada na zaprezentowanie nowych taryf z LTE Play, być może oferta będzie ulepszona
no właśnie zastanawiam się czy czekać bo chciałbym uniknąć sytuacji jaka była w ofertach głosowych w abonamencie: pomiędzy Formułami S,M,L a Formułami Unlimited - doszło przeważnie pogorszenia oferty - czyli taka sytuacja gdy wchodzi Play Online 4G LTE a ja już w ramach swojego starego Play Online nie mogę nic modyfikować (nawet w ramach tej samej oferty promocyjnej) czyli podnieść abonamentu i dodać Wspólny Internet tylko pozostać na starych niezmienionych warunkach na umowie bezterminowej

co do opłaty aktywacyjnej znalazłem tylko taki regulamin:
http://www.play.pl/resources/pdf/2013/R ... 022013.pdf

ale nie wspomina nic o wysokości opłaty aktywacyjnej, ma ktoś jakieś potwierdzenie, że do usługi Wspólny Internet aktywacja jest bezpłatna?

#673587  autor: bombi1981
 09 lis 2013, 20:54
opłaty aktywacyjnej nie ma do usługi Wspólny Internet, płacisz 5 zł miesiecznie za usługe usługa aktywna od razu.

ja posiadam 24gb - 6mb/s (wyciagam 5,5) - Wspólny Internet = 29,95zł/m-c . umowa do 12.11.2013 - złożone wypowiedzenie i złożyłem rezygnacje z wypowiedzenia nic juz lepszego play nie ma na chwile obecną - umowa przechodzi na czas nieokreślony

#673648  autor: LFC93
 10 lis 2013, 13:01
krzychu.pl pisze:Nowy Play Online 12 GB za 9,95 zł
Jak to możliwe? Ja mam 24 GB i płacę 70zł... Mam tą samą taryfę i to była oferta przedłużająca czyli nie byłem wtedy nowym klientem...

#673781  autor: krzychu.pl
 10 lis 2013, 23:23
kwestia wyrobienia zniżek :D
to oferta sprzed roku, gdy również przedłużałem umowę, 24 GB były wtedy po 24,95zł

obecnie takiej oferty niestety nie uzyskasz

#673798  autor: LFC93
 11 lis 2013, 09:44
Kwestia złożenia wypowiedzenia chyba, będę musiał to zacząć stosować. :D

#674275  autor: krzychu.pl
 13 lis 2013, 08:21
dzwoniłem do OK w sprawie dodania Wspólnego Internetu - informacja: nie da się tego zrobić przez telefon, trzeba iść do salonu

rozmowa w sprawie podniesienia abonamentu na Nowy Play Online 15 GB (18 GB) - nie da się... :/

co robić? Pewnie w salonie Play będą tak podchodzić do tego tematu, żeby się tym nie zajmować i tego nie rozwiązać