• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #670286  autor: aizo
 25 paź 2013, 13:14
Witam
Rozglądam się za drukarka ostatnio, jakiś notebookiem i modem.

Dziś zobaczyłem, że Play ma ofertę Kup zestaw HP 3 w 1 http://dlafirm.play.pl/komputery-tablety/hp-zestaw.html

80zł na miesiąc(o ile to brutto), umowa niestety na 24 miesiące. 7 gb transferu.

Teraz pytanie o poszczególne rzeczy z zestawu.

Drukarka
HP 3515 urządzenie wielofunkcyjne bezprzewodowe. super sprawa jak dla mnie ale czy ktoś ma tą urządzono coś może o nim powiedzieć?
Drukarka do celów do domowych, używa od czasu do czasu. Bez specjalnych wymagań.
Cena na aledrogo ok 300zł

Tablet (to najważniejsze)
HP Slate 7

Tablet szału nie robi, słaby proc mało pamięci. I brak
Brak modemu? Chyba tak. Może i by przeżył jakoś to.Ale WiFi chyba jest?
Generalnie potrzeba do pracy nauczyciela. Dziennik, wpisywanie ocen itp. Są programy typu exel działające na androidzie?Było by zamiast neetbooka.
Obejrzę na tym film? Net (z modem) będzie hulał
Waga
370 g
Wymiary
197 x 116 x 10,7 mm
Bateria
Wytrzymała bateria 3500 mAh
Wyświetlacz
dotykowy wyświetlacz LCD (1024 x 600)
o przekątnej 17,8 cm (7")
Dźwięk
System Beats Audio™
z głośnikami stereo
Pamięć
8 GB, 1 GB RAM,
microSD do 32 GB
Wnętrze
System operacyjny Android 4.1
Procesor dwurdzeniowy ARM Cortex™-A9
o częstotliwości 1,6 GHz
Modem
Huawei E5220 to najmniejszy mobilny router
ze znanej serii E5. Urządzenie umożliwia
transfer o predkości 21.1 Mbps.
Można podłączyć do niego do 10 urządzeń
w sieci WiFi.
Modem to modem

Dodatkowo jest do wybrania prezent.

HP Mini Portable Speaker S4000

Myszka
HP Wireless Mouse X3300

Teraz pytanie czy warto. Nacisk na tableta. Z netu bedzię się korzystać sporadycznie bo mam swój. Może uda sie odsprzedać.

Jakie macie zdanie?
Ostatnio zmieniony 26 paź 2013, 13:54 przez aizo, łącznie zmieniany 1 raz.

Połączenie nie może być zrealizowane.

#670391  autor: MarekAG
 25 paź 2013, 22:11
aizo pisze:80zł na miesiąc(o ile to brutto), umowa niestety na 24 miesiące. 7 gb transferu.
79,90 brutto.
aizo pisze:Brak modemu? Chyba tak. Może i by przeżył jakoś to.Ale WiFi chyba jest?
Modułu 3G nie ma. Jednak ma Wi-Fi więc z dołączonym routerem internet będzie działał. Ewentualnie można podłączyć zwykły modem przez USB.
aizo pisze:Modem to modem
No nie do końca. "Modem" to mobilny router 3G.
aizo pisze:Są programy typu exel działające na androidzie?Było by zamiast neetbooka.
Obejrzę na tym film? Net (z modem) będzie hulał
Są. Ale nie są to programy w pełni współpracujące z MS Office. Coś jak Libre Office bardziej. Ogólnie jeżeli nie będziesz tworzył jakichś skomplikowanych formuł i diagramów to powinny współpracować z MS Office.

Film da się obejrzeć. Co prawda nie w HD ale na tej rozdzielczości i wielkości ekranu HD na niewiele by się zdało ;)
aizo pisze:Jakie macie zdanie?
Ogólnie dobra oferta. Opłaca się jak rzadko kiedy w abonamencie. Tablet może szału nie robi ale nie jest zły. Jeśli nie będzie wykorzystywany do wymagających gier to powinien dać radę. Mobilny router też fajna sprawa.

#670562  autor: Asss
 26 paź 2013, 21:23
HP 3515 - jak to teraz nazywają Urządzenie wielofunkcyjne.
Mam i do drukowania w domu sprzęt Ok, zawsze się przydaje coś wydrukować czy zeskanować

#670567  autor: cyanoone
 26 paź 2013, 21:43
Drukarki HP są drogie w utrzymaniu. Kup coś innego np. do Epsonów czy tam Brotherów można dorwać tanie zamienniki. Sam mam Brothera i jestem zadowolony. Tusz mogę napełniać bez ograniczeń i drukarka nie grymasi :P
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#671955  autor: Precelos
 01 lis 2013, 17:46
cyanoone pisze:Drukarki HP są drogie w utrzymaniu
ok32-38 zl za zamiennik 25ml dla HP 3515
czy to duzo raczej nie

chodz do mojego komplet czarny plus kolor to wydatek rzedu 38 zl

moj hp 5150 ma juz 9 lat i nadal sa oryginalne kadridze, czarny napelniany juz mnostwo razy(kilkanascie razy)
za ten czas moi znajomi juz wymienili kilkukrotnie drukarki pokroju wlasnie lexmarka czy brothera

nie liczy sie tylko cena eksploatacji ale tez jakosc wykonania i niezawodnosci urzadzenia

Obrazek

#671969  autor: bora1410
 01 lis 2013, 19:22
Sam mam Brothera, mało tego drukuje nawet sporo bo drukarka pracuje w firmie. Małej bo małej, ale drukuje troszkę papieru. Działa 4 rok nie przerwanie. Zero kłopotów, komplet zamienników ok 10 pln. W domu u rodziców mam HP. Drukowało się tam dużo mniej, zamienniki 3 razy droższe, drukarka nie przetrwała 3 lat. Dla mnie Brother jest bez konkurencyjny do takiego domowego użytku.

#671975  autor: KA
 01 lis 2013, 19:34
@aizo: zależy, który dziennik elektroniczny będzie używany. Librus będzie działał na wszystkim, Vulcan (tragedia!) na Androidzie - nie ma mowy. Vulcan nie zadziała teź na iPadzie, ale zadziała na Macu (Silverlight).