• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #668676  autor: marcin1980
 18 paź 2013, 12:38
Już praktycznie mógłbym przenieść swój numer gdyż bycie w krajowym roamingu Play/Plus to nie to samo co bycie klientem Plusa. Interesuje mnie czy Plus na święta dołoży minut do swych ofert czy tylko da promocje na telefony.
Ta oferta byłaby jak mi najbardziej korzystna tylko obawiam się, że mogę żałować jakbym teraz poszedł do Plusa. W końcu na święta może z czymś lepszym Plus wyskoczy. Mile widziane posty osób, które ten rynek znają.
Dziękuję

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#668681  autor: cyanoone
 18 paź 2013, 13:26
W tamtym roku Plus walczył o klienta właśnie pod koniec roku :)
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #668747  autor: ciekawy
 18 paź 2013, 17:33
marcin1980 pisze:Już praktycznie mógłbym przenieść swój numer gdyż bycie w krajowym roamingu Play/Plus to nie to samo co bycie klientem Plusa. Interesuje mnie czy Plus na święta dołoży minut do swych ofert czy tylko da promocje na telefony.
Ta oferta byłaby jak mi najbardziej korzystna tylko obawiam się, że mogę żałować jakbym teraz poszedł do Plusa. W końcu na święta może z czymś lepszym Plus wyskoczy. Mile widziane posty osób, które ten rynek znają.
Dziękuję
tego nikt ci nie powie, ogólnie jak oferta Plusa jest dla ciebie ok to pzechodź,a jak nie to nie przechodź ale nie zaesze jest tak że kolejna oferta będzie lepsza,może być gorsza,a co do roamingu to sprobój jak działa tel na roamingu Orange,jak będzie lepiej i jeśli oferte masz ok to może nie będziesz musiał przechodzić do innej sieci

#668810  autor: marcin1980
 18 paź 2013, 19:36
Roaming z orange odpada po modernizacji pogorszył się zasięg w 2g jak i 3g. Co ciekawe jeżdżę często do teściów maszt orange stoi około 1-2km od domu i w domu orange praktycznie nie istnieje tam jakaś czarna plama. Dobrze dzięki za rade.
Dlatego też taki a nie inny watek założyłem :-)

#669068  autor: manyaky
 20 paź 2013, 10:26
Zwykle pod koniec roku wygasza się sprzedaż, więc nie.

#669327  autor: ukefake
 21 paź 2013, 15:52
we wrześniu play pokazał nową ofertę, w której wyłączył smsy za darmo w sieci. w październiku tmobile pokazało nowe taryfy w których usunięto wymienność minut/sms/mms i dodatkowo podrożały telefony. w sumie to musiały podrożeć, żeby na święta można było zrobić obniżki ;)
osoby które liczą na niski abonament (jak np ja) w nowych ofertach nie znalazły nic ciekawego. Jak będzie z plusem? czas pokaże aczkolwiek byłbym mile zaskoczony jak wprowadzą coś taniego i fajnego.
pierwszych jaskółek promocji świątecznych można wypatrywać 2 listopada, a na całego zacznie się po 12 listopada.

#669350  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 17:29
sądząc po tym co do tej pory to nie zdziwie się jeśli Plus nie wprowadzi ofert no limit bo od pewnego czasu mam wrażenie że Plus prowadzi jakąś swoją pokitykę cenową i nie bardzo przejmuje się tym co się dzieje na rynku,może klienci Plusa nie są za bardzo wymagający

#669506  autor: marcin1980
 21 paź 2013, 23:30
ukefake pisze:pierwszych jaskółek promocji świątecznych można wypatrywać 2 listopada, a na całego zacznie się po 12 listopada.
Tak też pomyślałem dzięki za info

@ciekawy Plus to przede wszystkim zasięg tu gdzie ja mieszkam to i nawet w piwnicy z karty plusa dodzwonię się i zarozmawiam z każdym. Mam prace gdzie czesto przebywam po za miastem i tak sobie potestowalem gdyż orange/t-mobile po modernizacji z reklam ładnie brzmi "po modernizacji zwiększy się zasięg" no może na papierze ale tam gdzie ostatnio bylem to właśnie ledwo lapalem jedna kreskę zasięgu, włożyłem wiec kartę plusa która łapała 2/3 kreski zasięgu z 4 kresek. mam karte playa obecnie ale po zmianie zwyklego telefonu na smartfona radosc do playa minela bo telefon 2-3 razy w tygodniu potrafi sam wywalic z roamingu plusa i przejść na własną sieć.
Ale to dyskusja na inny dział i na dłużej.
Dziękuje tym którzy znają ten właśnie rynek i mają chęć podpowiedzieć kiedy ewentualnie można się spodziewać promocji w PlusGSM.

#669529  autor: Ruben
 22 paź 2013, 08:11
marcin1980, MNP w Plusie teraz wygląda trochę dziwnie, bo w jednej zakładce jest informacja, że w przypadku przenoszenia numeru masz możliwość zawarcia umowy na czas nieokreślony, co byłoby dobrym rozwiązaniem ponieważ po np. po miesiącu można złożyć wypowiedzenie i możesz otrzymać ofertę utrzymaniową np. 20 pln a w tym 550min. albo za 30 pln i 1000 min. i w Plusie nielimitowane.
Niestety na tej samej stronie tylko w drugiej zakładce jest informacja, że w przypadku MNP umowa jest na 18m-cy.
Sprawa z roamingiem Play jest mi dobrze znana i jak najbardziej rozumiem twoją decyzję.
Do połowy listopada już dużo czasu nie zostało więc można poczekać.

#669633  autor: mati21
 22 paź 2013, 17:55
marcin1980 na Plus Forum od niedawna jest taki banner i formularz przez który można zostawić kontakt. to dla tych którzy chcą przejść do plusa, czy przedłużyć umowę. Z tego co tam czytałem to całkiem dobre ofert tam dostają. Spróbuj tam, zostawienie kontaktu do niczego nie zobowiązuje.

#669694  autor: marcin1980
 22 paź 2013, 20:31
Tak wiem tylko że nie dadzą nic lepszego niż to co mają na stronie ;) jestem człowiekiem cierpliwym i mi się nie spieszy do podpisania umowy

#669700  autor: lord.nitos
 22 paź 2013, 20:35
marcin1980 pisze:Tak wiem tylko że nie dadzą nic lepszego niż to co mają na stronie ;) jestem człowiekiem cierpliwym i mi się nie spieszy do podpisania umowy
Jeśli dzwonią do Ciebie z dział utrzymania czy też przenoszenia numeru to nie wiem jak w Plusie ale w Play mamy możliwość dawania rabatów w postaci zniżek na abo lub jakichś pakietów na czas określony za darmo itp.

[center]
Jeżeli Ci pomogłem to możesz się odwdzięczyć klikając

Obrazek
[/center]

#669858  autor: mati21
 23 paź 2013, 17:24
marcin1980 pisze:Tak wiem tylko że nie dadzą nic lepszego niż to co mają na stronie ;) jestem człowiekiem cierpliwym i mi się nie spieszy do podpisania umowy
Podobno że można dostać lepszą ofertę. Ale jak Ci się nie spieszy to może przed świętami będzie jakaś lepsza oferta.

#669933  autor: marcin1980
 23 paź 2013, 22:07
Czas pokarze może na tym stracę ale to nie koniec świata wkońcu

#670021  autor: KA
 24 paź 2013, 05:57
Dają lepsze oferty, kiedyś miałem propozycję od Plus dotyczącą przeniesienia. Nie odpowiadała mi głównie w kwestii internetu, ale była inna, niż na stronie i na pewno lepsza - szczegółów nie pamiętam, ale było to ok. roku temu, więc i tak sporo się zmieniło.

#670023  autor: Ruben
 24 paź 2013, 06:57
Przy przenoszeniu numeru można otrzymać ofertę na czas nieokreślony. Jest ona dostępna wyłącznie przez telemarketing, czyli zostawiamy na stronie Plusa numer i oddzwaniają i taką ofertę można dostać. Informacja sprawdzona.
Niestety wtedy nie korzystamy z 3 m-cy bezpłatnego abonamentu. Jednak dla tych, co chcą w krótkim czasie otrzymać ofertę utrzymaniową, to może być interesująca opcja.

#671203  autor: Asss
 29 paź 2013, 16:10
6 listopada podobno plus przedstawi coś nowego, może akurat Ci się spodoba :-)

#671238  autor: marcin1980
 29 paź 2013, 18:49
Wiem na bieżąco czytam artykuły o nowościach. 6 listopada nie wiadomo ale wiadomo że listopad, zreszta ich oferta tylko sim jest mi wystarczająca ale zawsze warto poczekać.