• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #665139  autor: smela
 30 wrz 2013, 21:33
Witam,

Obecnie płacę za abonament w Plusie około 80 zł/msc. Mam w tym nielimitowane rozmowy i smsy do wszystkich sieci. Nie ma w tym ani 1 mb internetu.

Kończy mi się umowa, a więc chciałbym zmienić na coś co spełni moje następujące oczekiwania:

- 100 - 200 minut do wszystkich sieci
- 800 - 1000 smsów do wszystkich sieci
- >=2 GB internetu

I to wszystko za możliwie najmniejszą cenę ;p.
Chyba najbliżej mi na razie do redbull mobile, ale może polecicie coś innego ;].

Z góry dziękuję.

#665164  autor: ciekawy
 01 paź 2013, 01:46
najlepsze oferty z telefonem i nielimitowanymi połączeniami są w Play i RedBullMobile, albo Heyah + telefon na raty,raczej nic lepszego nie znajdziesz chyba że wolisz oferty z minutami to wtedy możesz mieć pakiet netu w tej samej cenie albo podobnej co nielimitowane połączenia z telefonem,albo nielimitowane połączenia + pakiet netu kupiony dodatkowo albo drga karta sim z pakietem netu,pakiet nielimitowanych sms-ów jest płatny dodatkowo zwykle jakieś 10 zł,skoro możesz mieć nielimitowane połączenia to zastanów się czy te sms-y są potrzebne w takiej ilości jak chcesz, a jak chcesz mieć wszystko na jednej karcie sim to tak koło 50 zł miesięczny abonament z telefonem w Play i RedBullMobile,w Heyah z ratą wyszłoby koło 60 zł,nie liczę ceny telefonu płatnej na początku,do tych 50 zł pakiet sms to już 60 zł,pakiet netu zależy jaki chcesz,powinieneś się zmieścić w 20 zł za 2GB to 80 zł za wszystko,w Heyah dolicz 10 zł

#665192  autor: Marjo
 01 paź 2013, 10:02
Przeniosłem z Plusa do Nju i jestem zadowolony.
Nielimitowane rozmowy 29 PLN
Nielimitowane sms i mms (w plusie darmowe mms tylko wewnątrz sieci) 9 PLN
3 x pakiet internetowy 700 MB 21 PLN
Suma: 59 PLN

Wydaje mi się to rozsądne już przez 4 miesiące. Słuchawkę możesz zawsze kupić na raty co jest bardziej opłacalne.

#665193  autor: ciekawy
 01 paź 2013, 10:07
Marjo,

nju to oferta bez telefonu, jak porównać oferty tylko sim to wszystkie wyjdą podobnie czy to Play, RedBullMobile czy Heyah czy nju, za to oferty z telefonami są atrakcyjniejsze bo po co szukać telefonu gdzieś na wolnym rynku jeśli można ten telefon znaleźć w sieci i to w rozsądnym abonamencie w normalnej cenie czyli tak jak do tej pory były i są oferty z minutami z umową na 24 miesiące i telefon tylko z tą drobną różnicą, że w tych ofertach nie ma limitu minut

#665225  autor: Marjo
 01 paź 2013, 12:58
Tak ale wiążesz się na 24 miesiące i słuchawki nie są w atrakcyjnych cenach.

#665227  autor: smela
 01 paź 2013, 13:03
Zapomniałem dodać, że interesuje mnie oferta bez telefonu, gdyż nie widzę większego sensu w kupowaniu telefonów u operatora - przecież i tak całą tą kwotę się płaci w postaci wyższego abonamentu. Lepiej uzbierać te pieniądze i kupić sobie na własną rękę ;]

#665367  autor: ciekawy
 02 paź 2013, 00:19
to już jak wolisz, jak bez telefonu to nie ma większego znaczenia czy wybierzesz Play MiniMax na karte czy abonament czy RedBullMobile czy Heyah czy nju bo jeśli chcesz mieć nielimitowane rozmowy to zapłacisz te 29 zł miesięcznie, więc w takiej sytuacji co wybierzesz jest bez większego znaczenia

#665399  autor: Ruben
 02 paź 2013, 07:03
ciekawy pisze:więc w takiej sytuacji co wybierzesz jest bez większego znaczenia
Nie do końca tak jest. Należy zauważyć, że jedynie w NJU zawieramy umowę na czas nieokreślony, czyli możemy wypowiedzieć ją w każdej chwili bez konsekwencji zapłacenia kary.
Podobnie tylko w NJU jeżeli w którymś miesiącu nie będziemy intensywnie korzystać i nie przekroczymy progów, po których opłaty nie są naliczane, to zapłacimy mniej. W przypadku, kiedy zupełnie nie będziemy korzystać to zapłacimy tylko dociążenie 9 pln. U innych operatorów nie ma takich rozwiązań i zawsze trzeba zapłacić za pełny abonament.
Nie wiem, czy to dla autora ma znaczenie ale wg. mnie różnica jest i to znaczna.

#665591  autor: ciekawy
 03 paź 2013, 03:30
Ruben pisze:
ciekawy pisze:więc w takiej sytuacji co wybierzesz jest bez większego znaczenia
Nie do końca tak jest. Należy zauważyć, że jedynie w NJU zawieramy umowę na czas nieokreślony, czyli możemy wypowiedzieć ją w każdej chwili bez konsekwencji zapłacenia kary.
Podobnie tylko w NJU jeżeli w którymś miesiącu nie będziemy intensywnie korzystać i nie przekroczymy progów, po których opłaty nie są naliczane, to zapłacimy mniej. W przypadku, kiedy zupełnie nie będziemy korzystać to zapłacimy tylko dociążenie 9 pln. U innych operatorów nie ma takich rozwiązań i zawsze trzeba zapłacić za pełny abonament.
Nie wiem, czy to dla autora ma znaczenie ale wg. mnie różnica jest i to znaczna.
to jaka to będzie sieć jeśli to ma być no limit jest jak dla mnie bez większego znaczenia w takim sensie że jeśli się korzysta z telefonu to się zapłaci te 29 zł za rozmowy,więc jak dla mnie te 9 zł nie jest jakimś plusem,w Heyah też jest opcja rozwiązania umowy bez płacenia kary,a w Play na karte MiniMax wcale nie trzeba mieć umowy na korzystanie z no limit w ofercie na karte

#665601  autor: Ruben
 03 paź 2013, 07:21
ciekawy, autor tematu zadał pytanie z prośbą o poradę więc skupmy się na przedstawieniu ofert z ich opisem, w miarę dokładnym a nie na przedstawianiu bardzo subiektywnym co wg. Ciebie czy mnie jest plusem a co nie w danej ofercie.
Odnośnie NJU kolega Marjo przedstawił wyliczenia, ja dodałem informację o tym, że umowa jest na czas nieokreślony oraz, że w przypadku mniej intensywnego korzystania można zapłacić mniej.
Ty proponujesz Heyah, RBM, Play więc przedstaw wyliczenia dla profilu korzystania, jaki podał smela i tyle. Nie ma sensu prowadzić jałowych dyskusji, z których nic nie wynika.

Tak naprawdę, to nigdzie nie jest napisane, że to musi być oferta typu no limit. Autor potrzebuje od 100 do 200 minut/m-c a do tego naprawdę nie potrzeba oferty no limit. Chyba, że taniej nic innego nie znajdziemy.
ps. nie ma sensu cytować w całości postu, który jest bezpośrednio przed twoim, to tylko zaśmieca forum.

#665653  autor: Precelos
 03 paź 2013, 13:16
Minimax - na karte bez okresu zobowiazania
nolimit rozmowy 29 zl
no limit smsy 9
1,5GB internetu 20
lacznie 58zl

lNowa FORMUŁA 4.0 UNLIMITED z internetem tylko SIM
zobowiazanie 15 miesiecy
no limit voice & sms plus 2GB za 59,99z

Obrazek