• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #664121  autor: rogelio
 25 wrz 2013, 20:38
Witam
Mam dwa niskie abo, muszę dalej obniżyć koszty. Myślę o przejściu na prepaidy, ale wadą jest konieczność sprawdzania stanu konta i kombinowanie z doładowaniami (zacznę szukać promocji i okaże się, że więcej wydam na promocje niż na abo). Może lepiej przejść na najtańszym abonament?

Wydaje się, że najtańsze jest NJU, 9 zł w tym kilka minut. Play ma 9,99zł, ale darmowe są tylko w Playu, za resztę trzeba płacić. Niestety T-mobile oferuje abo za 19,90 co jest dla mnie za drogie.

#664158  autor: MarekAG
 25 wrz 2013, 22:45
A ile potrzebujesz minut?

Sądząc po wysokości abo to prawie nic. Może przejdź na kartę do jakiejś oferty z rokiem ważności konta i tyle.

Co do NJU - czym to się różni dla ciebie od karty? Jak nie będziesz kontrolował stanu konta to możesz zapłacić nawet 57 zł. W tym względzie karta jest nawet lepsza, bo ładujesz za 10 i więcej nie wydasz. Do NJU polecenia zapłaty też nie ustawisz, bo są różne kwoty abonamentu, więc wyjdzie na to samo co na kartę. Będziesz co miesiąc musiał płacić.
 #664231  autor: LubieMandarynki
 26 wrz 2013, 10:52
Witam . Jezeli chodzi o abonament to w play'u to bardzo sie oplaca wziac formule 4.0 unlimited gdzie masz za 29.99 nielimitowane polaczenia do wszystkich sieci komorkowych w polsce ;) moze nie jest to najtanszy abonament ale masz nielimitowane rozmowy , jak kupisz karte to za 10 zl nic nie masz ( chyba ze kupisz sobie pakiety, 2 pakiety i nie masz dychy) tak wiec wydaje mi sie ze lepiej juz placic te 30 zl i nie martwic sie ze za polaczenia sie cos zaplaci , ale to jest moje zdanie , rozumiem ze moze Cie na taki abo nie stac chociaz jak masz wydawac male pieniadze ( 10 zl ) i nic z tego nie miec , to nie wiem co Ci sie bardziej oplaca ;)

#664302  autor: galtom
 26 wrz 2013, 15:39
MarekAG pisze:Do NJU polecenia zapłaty też nie ustawisz, bo są różne kwoty abonamentu
Mylisz kolego pojecia - albo nie bardzo wiesz co piszesz. Przy roznej wysokosci rachunku nie da sie korzystac ze stalego zlecenia przelewu (bo tam kwota jest stala). Do tego by placic rachunki o rozniej wysokosci, jest wlasnie polecenie zaplaty!

Pozdrawiam,
Galtom

#664321  autor: MarekAG
 26 wrz 2013, 16:55
galtom pisze:
MarekAG pisze:Do NJU polecenia zapłaty też nie ustawisz, bo są różne kwoty abonamentu
Mylisz kolego pojecia - albo nie bardzo wiesz co piszesz. Przy roznej wysokosci rachunku nie da sie korzystac ze stalego zlecenia przelewu (bo tam kwota jest stala). Do tego by placic rachunki o rozniej wysokosci, jest wlasnie polecenie zaplaty!
Pisałem na szybko z telefonu i pomyliłem pojęcia. Chyba łatwo się domyślić, że chodziło mi o zlecenie stałe. Cały problem w tym, że polecenie zapłaty jest zazwyczaj płatne, a zlecenie stałe nie.

#664360  autor: rogelio
 26 wrz 2013, 20:00
Dzięki za informację.
Mam dla siebie abonament, a pozostałe dwa abonamenty to mój drugi numer i numer mojego rodzica, drugi rodzic ma już numer w NJU (zniknęła obawa o koszty i można rozmawiać ile się chce). Po namyśle przeniosę jeden numer do NJU (drugi rodzic), a sam przejdę z drugim numerem na Playa na kartę z RWK. Nie chcę aby rodzice musieli sprawdzać stan konta co jest wg mnie trochę upodlające, w rzeczywistości dużo nie rozmawiają i NJU będzie najatrakcyjniejsze.