• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #662863  autor: przemek289
 19 wrz 2013, 18:04
Witam moja sprawa wygląda tak: Mama ma w Orange numer na kartę (mamy w domu też neostradę i telefon stac) a teraz naszła ja ochota żeby przenieść się na abonament. W zeszłym tygodniu była w salonie i tam pani zaproponowała jej abonament (domyślam się, że SmartPlan Halo 29 zl) w cenie 9,9 bez telefonu i w tym 150 minut i darmowe do Orange przez cały okres umowy, wszystko na 20 msc no i oczywiście aktywacja 50. Tu pojawia się moje pytanie o prawdziwość oferty, bo ciężko mi znaleźć taka ofertę na stronie Orange, szczególnie te dodatkowe 30 minut to widzę na 3 msc tylko a Orange- 0 zl na 2 msc.

Chciałbym, aby ktoś się wypowiedział ile maksymalnie można dostać i w jakiej cenie przy takich przenosinach. Cała operacja, żeby dała sie przeprowadzić w salonie, Mama woli kontakt z człowiekiem niż załatwianie przez internet. Dodam, że na telefonie Mamie nie zależy na pakiecie netu również, i tak nie skorzysta.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

#662882  autor: orson_dzi
 19 wrz 2013, 18:56
przemek289 pisze:Chciałbym, aby ktoś się wypowiedział ile maksymalnie można dostać i w jakiej cenie przy takich przenosinach.
Więcej nie da rady. Wykręcone maksymalnie.
To mi przypomina specjalnie zmodyfikowanego Delfina II, ale wątpię żeby go zaoferowali.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#663013  autor: przedstawiciel666
 20 wrz 2013, 11:53
Jest to Albatros II albo jak kto woli- Smart plan na rozmowy. 160min do wszystkich, nielimitowane do Orange przez cały okres trwania umowy na bodajże 20/24 miesiące bez telefonu. Ogólnie ten abo jest za 24,90zł ale z racji Orange Open będzie obniżony na 9,90zł :)

Pozdrawiam.

#663024  autor: BarthezzLodz
 20 wrz 2013, 12:54
przedstawiciel666, a czy Orange Open nie obowiązuje przy kwocie abonamentów powyżej 39 zł?

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#663025  autor: przedstawiciel666
 20 wrz 2013, 13:07
#up oczywiście obowiązuje, ale ta oferta jest zrabatowana z 39,90 do 24,90zł i Combo jak i inne rabaty wchodzą w ten abonament ;p

#663027  autor: przemek289
 20 wrz 2013, 13:10
Dzięki wszystkim za wyjaśnienie. W szczególności przedstawiciel666. Oferta wygląda tak, za 9,9 zl: 200 minut do wszystkich (jakiś bonus 40min), po wyczerpaniu limitu minuta rozmowy za 19 gr, do Orange za darmo na zawsze, cała umowa na 20 msc. Rzeczywiście dobra oferta. :)

#668115  autor: babeo
 15 paź 2013, 22:15
Podłączę się pod temat. Rozważam przejście z karty na abonament. Nie mam żadnych innych numerów w abonamencie, internetu, neostrady. Nic.

Czy w stosunku do normalnych cenników ze strony można liczyć na jakiś rabat.

Najbardziej interesuje mnie: nielimitowane rozmowy w Orange + 200 min poza siec + 1Gb internetu. Opcja z telefonem.

Parametrami najbardziej odpowiada mi Smart Plan Multi za 89,90 (ilość min, GB). Da się jakoś zbić tę cenę?

#668129  autor: ukefake
 15 paź 2013, 23:15
babeo, od czasu do czasu pojawiają się kody rabatowe 30% na abonament. Jest tylko jedno ALE - naogół nie wiadomo czy one zadziałają przy migracji karta-abo.

po drugie, przy przenoszeniu numeru z innej sieci przez telesales mozna otrzymać 4 miesiące gratis. podejrzewam, ze jakbys wyskoczyl na chwile do nju a potem zaraz zlozyl wniosek o przeniesienie to by to zadzialalo. trzeba sie tylko wczesiej upewnic. trzebaby zaplacic tylko abo za 2 mies w nju i oplate aktywacyjna w orange przy powrocie.

trzecia kwestia: spróbuj złożyć zamówienie na www i przed finalizacja zobacz co ci system mówi, może będzie jakaś niespodzianka dla ciebie?

#668135  autor: babeo
 16 paź 2013, 00:07
ukefake, a w salonie nie dadzą tak od siebie, na ładne oczy żadnego rabatu? Koleżanka, dostała tak po prostu (ale przy przedłużaniu) 30%.

Czy ma znaczenie czy będzie to salon firmowy czy partnerski?

#668141  autor: ukefake
 16 paź 2013, 01:17
babeo, na www klienci ktorzy sa conajmniej 4 lata z abo w orange moga dostac przy przedluzeniu 50% wiecej minut. te 30 proc to pewnie odpowiednik tego dla salonow. Wątpię, aby salony mogły dawać lepsze warunki dla nowych/migrujących na abo. Zresztą lepiej żeby zabrał głos ktoś kto ma dobre rozeznanie w ofertach salonowych. Jak masz chwilę czasu to zajrzyj do jakiegoś po drodze i porozmawiaj - na pewno nie zaszkodzi.

#668157  autor: babeo
 16 paź 2013, 07:25
ukefake pisze:Jak masz chwilę czasu to zajrzyj do jakiegoś po drodze i porozmawiaj - na pewno nie zaszkodzi.
Już byłem w jednym (ale partnerskim) w jednym z centrów handlowych i przedstawili mi dokładnie to samo na www, czyli opcję za 89,90, a to mnie nie interesuje, ale już gdybym dostał ją z rabatem 30% na cały okres umowy to mógłbym pomyśleć.

#668205  autor: ukefake
 16 paź 2013, 11:56
babeo, obecnie na gruponie mozna kupic kupon który, jesli wierzyc informacjom na stronie, dziala takze z migracja karta-abo
http://www.groupon.pl/oferty/warszawa/2 ... o/28093561

zanim jednak kupisz, przejrzyj tematy dotyczące orange i poczytaj jakie mozna miec z tym przeboje...

aha, o ile mnie pamiec nie myli to kupony mogą łączyć się z szalonymi dniami więc przy odrobinie szczęścia mozna zrobić niezłą kumulację :D