• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #662570  autor: DoktorNo
 18 wrz 2013, 13:28
Witam

Zakupiłem na jednej z aukcji sprzedającego Autoryzowany sklep Orange telefon wraz z ofertą abonamentową. Z przyzwyczajenia wykonałem przelew pieniędzy przez PayU, jednak nie powinienem tego robić, ze względu na to, że Operator może odrzucić mój wniosek i odstąpić od umowy zgodnie z regulaminem, który zaakceptowałem ( przy akceptacji mojego zgłoszenia zapłata odbywała sie przy odbiorze). Tak też się stało-odrzucono mój wniosek i zwróciłem się z prośbą do sprzedawcy Autoryzowany sklep Orange o zwrot pieniędzy. Sprzedawca od kilku tygodni zwodzi mnie zapewnieniami, że już dziś zrobi zwrot, niestety do dnia dzisiejszego nie nastąpił zwrot. Mamy ewidentnie do czynienia z przywłaszczeniem bezprawnym pieniędzy w kwocie 289zł. W korespondencji mailowej ze sprzedawcą przyznał się on wielokrotnie, że wpłata moja była pomyłkowa i zwróci pieniądze jednak to nie następuje. Od siebie dodam, że należy uważać na tego sprzedawce. Proszę jednocześnie o nagłośnienie tej sprawy, bo nie spodziewałbym sie po dużym operatorze tego typu numerów. Co można zrobić w takiej sytuacji?

Pozdrawiam

#662583  autor: Marjo
 18 wrz 2013, 14:22
Na zwrot pieniędzy mają bodajże 10 do 14 dni roboczych.

#662612  autor: zielony71
 18 wrz 2013, 15:46
Załóż mu spór transakcyjny. Może mu w końcu zawieszą konto na allegro, bo nie tylko Ciebie zwodzi:-(

#662624  autor: DoktorNo
 18 wrz 2013, 16:34
a u Ciebie jak sprawa wygląda? Ja wyśle list z żądaniem zapłaty w terminie 7 dni, jak nie odpowiedzą (a zapewne tak będzie) zgłoszę sprawę na policje, bo to zwykłe oszustwo i tyle.

#662789  autor: Orange Ekspert
 19 wrz 2013, 13:16
DoktorNo Prześlij nam opis sprawy oraz dane osoby, która zawierała umowę. Możesz to zrobić przez formularz dostępny na naszym profilu Facebook: Sprawdzimy jak możemy pomóc w tej sprawie.

#662843  autor: DoktorNo
 19 wrz 2013, 15:57
Wysłałem Państwu opis sprawy sprawy na adres [email protected] , napisałem także na Państwa forum - na razie zero odzewu. Konta na facebooku nie posiadam, więc nie opisze tam sprawy (taki juz jestem archaiczny-nie lubie portali społecznościowych). Zespół allegro także z Państwe usiłuje się skontaktować. Czekam na ustosunkowanie się Państwa w tej sprawie, bo tak jak mówie nie pozstaje mi na dzień dzisiejszy nic innego jak zgłoszenie oszustwa na policji, a dla mnie to żadna przyjemność chodzić tam i marnować czas.

#662884  autor: orson_dzi
 19 wrz 2013, 18:57
DoktorNo pisze:Wysłałem Państwu opis sprawy sprawy na adres [email protected] , napisałem także na Państwa forum - na razie zero odzewu.
BOK, o ile odpowie, to z duuuużym opóźnieniem na coś takiego.

I przede wszystkim na 100% nie jest to żaden autoryzowany sklep Orange. Podaj link do niego.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#662906  autor: DoktorNo
 19 wrz 2013, 20:02
Jest jest autoryzowany, bo nawet na infolinii orange sie do niego przyznaje i jak drugi telefon kupowałem u nich to też umowa przyszła i wszystko jest ok, więc jest to ze soba powiązane

http://orange.strefamarek.allegro.pl/static/o-nas.html

http://strefamarek.allegro.pl/

Sprawdź pod tymi dwoma adresami. Allegro zareagowało na moją prośbe i także interweniuje u sprzedawcy. A skąd u Ciebie taka 100% pewność, że nie jest to autoryzowany sklep?

#663001  autor: Orange Ekspert
 20 wrz 2013, 11:02
Jest to nasz oficjalny kanał sprzedażowy. DoktorNo mamy Twoje zgłoszenie, niebawem otrzymasz informacje na email.

#663081  autor: orson_dzi
 20 wrz 2013, 17:59
DoktorNo pisze: A skąd u Ciebie taka 100% pewność, że nie jest to autoryzowany sklep?
No to mój błąd. Pierwszy raz na oczy widzę coś takiego.
Ale wszystko wskazuje na to, że obsługuje go zewnętrzna firma, więc wszelkiego rodzaju cyrki mnie nie dziwią.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#663087  autor: DoktorNo
 20 wrz 2013, 18:14
Sprawa została w dniu dzisiejszym załatwiona- po interwencji serwisu Allegro (dziekuje im i bardzo pomogli), jak również moich zapewnieniach o udaniu się na policje, jak równiez po interwencji samego Orange (jakiegos innego działu zapewne) pieniądze zostały mi zwrócone. Mam nadzieje, że tego typu sytuacje nigdy się więcej nie powtórzą. Temat do zamknięcia. Dziękuje wszystkim za porady.