• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #652890  autor: m_ost
 06 sie 2013, 13:44
Pozwolę sobie zalożyć nowy temet. Może on dotyczyć rzeszy osob, ktore dwa lata temu podpisywaly umowę z RBM

15.11 konczy mi się umowa w RBM. Obecnie mam abo za 66 zł a w nim 666minut/sms do wszystkich i 666Mb internetu i standardowo darmo w Play.

Zastanawiam się nad przeniesieniem numeru z uwagi na słabą jakość usług w miejscu gdzie pracuję do jednego z telkomów (Orange lub T-mobile).

Czy ktoś wie jakie warunki na przedlużenie oferuje RBM - posłużyło by mi to jako punkt wyjscia w negocjacji warunków z nowym dostawcą.

Ew. może ktoś zorientowany dobrze w ofertach doradzi jakieś dobre warunki/ promocję
Do pozostania w RBM przekonać mogłby mnie jedynie mega dobra oferta - na tą jednak się nie zanosi (żona nadal ma prepaid z play)

Oczekuję oferty bądz to no limit bądz z podobna iloscia minut jak mialem dotychczas do wszystkich oraz paczki danych ok 1gb.

Oferta najlepiej gdyby była z dobrym telefonem ( moj 2 letni sgs+ przez problemy z zasiegiem play ma rozwalona baterie od ciaglego jej drenowania w poszukiwaniu resztek zasiegu) ...ale niekoniecznie ...telefon moge dokupić .

Co obecnie wg was jest najkorzystniejsze??

#652894  autor: mikkel
 06 sie 2013, 13:57
Nie jestem pewien ale chyba przy migracji z TT do abo jest pakiet netu i 750 minut więc poleciłbym Ci przeniesienie do TT a potem do abonamentu. Aha tylko że obecna oferta migracji jest do 30 września to miejmy nadzieję że przedłużą. Jeśli nie to pozostaje chyba tylko nolimit. Co do negocjacji to raczej nie spodziewałbym się jakichkolwiek możliwości. Te dopiero przy przedłużaniu. W TM można podpisać umowę na 3 miesiące więc pewnie od razu po podpisaniu umowy można ją przedłużyć ponieważ normalnie taka możliwość jest już od 6 miesięcy przed końcem umowy.

#652897  autor: m_ost
 06 sie 2013, 14:06
Nie do konca cię rozumiem - proponujesz migracje do TM na umowe 3-miesieczna i od razu jej przedłużenie?? Dzwonilem do TM ...tam akurat podobnie jak w Plusie konsultanci w ogóle nie byli zaangażowani - jakby nie zależało im na nowym kliencie i nic takiego o czym wspominasz mi nie proponowano.

Proszę zamieszczając swoje propozycje podawajcie nazwę oferty, jej cenę i co otrzymujemy - łatwiej będzie czytająć dotrzeć do konkretnej oferty osobom szukającym tu pomocy.

#652899  autor: mikkel
 06 sie 2013, 14:11
Podałem Ci link w poprzednim poście. kliknij na "umowę na 3 miesiące".
Tak proponuję podpisanie umowy (jeśli nie uda Ci się negocjować przeniesienia) i następnie negocjowanie tego co chcesz na zasadzie przedłużenia. Tutaj na forum jest na ten temat wątek.

#652908  autor: m_ost
 06 sie 2013, 14:29
Tyle że migracja wyklucza wysłanie wypowiedzenia umowy do RBM ...tym samym nie wiadomo co RBM zaproponuje klientowi by utrzymać go w swoim stadzie. Ok ...dzięki za koncepcję.

#653012  autor: SACZI
 06 sie 2013, 22:27
m_ost, mikkel proponuje Ci 2 opcje w TMobile:
1. Podpisanie umowy 18 miesięcznej bez telefonu poprzez migrację z prepaida T. Abo 30PLN, 750 min w abo, brak pakietu internetowego (jak to w T, dodatkowy net b drogi).
2. Podpisanie umowy abonamentowej na 3 miesiące i przedłużenie jej na warunkach, jakie normalnie dostaje się po 18 miesiącach.
Dla przykładu z podlinkowanej strony, abo z cenie 80PLN płacił będziesz 65PLN i dodatkowo dostaniesz 200-300PLN na zniżki na tel od cennika:
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... timedialna_

W Twojej wypowiedzi nie rozumiem jednego, skoro narzekasz na jakość usługi Play (czy RB - zwał jak zwał), to dlaczego oglądasz się na przedłużeniówkę obecnego operatora?
Byłem w podobnej sytuacji jak Ty. Nie mogłem znieść mizerii Playa i było mi wszystko jedno, czy zapłacę 15, czy 20 PLN więcej za abonament w T, byle tylko uwolnić się od tandety fioletowego gluta.

#653022  autor: Kamel
 06 sie 2013, 22:57
SACZI pisze:m_ost, mikkel proponuje Ci 2 opcje w TMobile:
1. Podpisanie umowy 18 miesięcznej bez telefonu poprzez migrację z prepaida T. Abo 30PLN, 750 min w abo, brak pakietu internetowego (jak to w T, dodatkowy net b drogi).
Można dokupić sobie za 25 zł/msc pakiet 2 GB.

#653033  autor: m_ost
 06 sie 2013, 23:26
SACZI pisze:W Twojej wypowiedzi nie rozumiem jednego, skoro narzekasz na jakość usługi Play (czy RB - zwał jak zwał), to dlaczego oglądasz się na przedłużeniówkę obecnego operatora?
Byłem w podobnej sytuacji jak Ty. Nie mogłem znieść mizerii Playa i było mi wszystko jedno, czy zapłacę 15, czy 20 PLN więcej za abonament w T, byle tylko uwolnić się od tandety fioletowego gluta.
Dzięki za rozjaśnienie kwesti z TMobile - gdyby tak rozmawiał ze mną konsultant BOK TM pewnie podjąłbym temat ...

Co do Play/RBM nie mam zastrzeżeń do nich gdy jestem w mieście. Problem w tym, że pracuję w miejscu gdzie ich zasięgi są rzeczywiście słabe. By nawiązac połączenie niemal zawsz muszę wychodzić z biura. Po 1,5 r uzywania tel. musialem w nim wymienić baterię - ta jest ciągle drenowana w poszukiwaniu BTS. Od jakiegoś czasu obiecywałem sobie nigdy więcej Play ...jednak gdy podzwonilem po BOK pozostałych telkomów okazało się, że nie znalazłem specjalnie ciekawej oferty lub zwyczajnie zlano mnie.

Oferte na przedłużenie umowy w RBM chciałbym poznać choćby jako punkt wyjścia w negocjacji warunków nowej umowy w przypadku przeniesienia numeru.

Od jakiegoś czasu zgłaszam równiez problem techniczny z zasięgiem w miejscu gdzie pracuję ( dotyczy on wielu osób ) - gdyby sytuacja się poprawiła to bralbym rownież opcję przedlużenia umowy pod uwagę (mam jeszcze ponad 2 miesiące na podjęcie decyzji).

Aha...uważam również, że temat oferty na przedłużenie umowy w RBM może być ciekawy z punktu widzenia osób, którym właśnie ta umowa będzie sie kończyła, a którzy są zadowoleni z poziomu usług jaką RBM im zapewnia - to tez będzie dość szeroka rzesza osób - bo akurat upływa dwuletni okres od powstania RB i kończą się umowy.

#653053  autor: ciekawy
 07 sie 2013, 03:10
m_ost

Red Bull Mobile, oferta z telefonem za 49 zł abonamentu miesięcznie i w tym nielimitowane rozmowy do wszystkich + pakiet netowy mały bo mały z lejkiem który może działać w smartfonie i zabezpiecza przed dodatkowymi kosztami, umowa na 24 miesiące i telefon w niskiej cenie, możesz sobie zobaczyć ceny na stronie netowej - czego chcieć więcej ?

oferty utrzymaniowe kiedy są oferty no limit dla nowych klientów nie bardzo mają sens i raczej będą gorsze od ofert no limit dla nowych klientów, najlepsza opcja w tym przypadku przedłużenia umowy to przedłużenie na warunkach dla nowych klientów

jak masz zły zasięg to ustawiasz na Plusa albo Orange i po problemie, Plus jak T-Mobile ma zasięg w całym kraju, nawet tam gdzie Orange siada więc nie jest tak źle z tym zasięgiem

Heyah to inna sieć, która też ma oferty no limit z telefonem w zależności od telefonu na 6, 12, 24 miesiące, tyle, że tutaj rachunek jest wyższy np. koło 90 zł przez powiedzmy 6 miesięcy rat + cena telefonu, a potem normalnie 29 zł czyli tak trochę na dziko ten rachunek skacze, no i nie ma pakietu netowego w standardzie, jak chcesz to musisz dodatkowo zapłacić, tyle, że jeśli masz net stacjonarny czy mobilny i masz dodatkowo płacić za net w telefonie którego używasz tylko do rozmów to byłoby to trochę bez sensu i nie jestem pewien czy te pakiety w Heyah mają lejek, chyba nie i po zużyciu płaci się normalnie albo się odnawia pakiet nie jestem pewien, ale raczej napewno są bez lejka i to naraża na dodatkowe koszty

to były oferty dla ludzi, którzy chcą nowy telefon, a normalnie za 29 zł nielimitowane rozmowy to "wszędzie" - Play na karte MiniMax, Red Bull Mobile 29 zł tylko sim, Heyah 29 zł, nju 29 zł, z czego nju w temacie o sieci Heyah - [Heyah non stop] czy ktoś już się przeniósł? - ludzie za bardzo nie polecają przez gorszy zasięg i nie będę tu zachwalał minimalnej opłaty 9 zł w nju bo zakładam, że każda osoba, która korzysta z telefonu to dorówna do tych 29 zł albo je przekroczy, więc zakładam wydatek 29 zł bez tego dla niektórych fikcyjnego mechanizmu bo niby jest ale skoro dzwonią to przekroczą, więc tak jakby nie było

ja doradzam albo zostać w Red Bull Mobile na zasięgu dodatkowo Plus i Orange 2G i 3G jeśli źle łapie zasięg Play, albo wybór Heyah

a czy jest sens rozpisywać się o innych ofertach z minutami kiedy są oferty no limit tylko sim za 29 zł i nieco droższe w opcji z telefonem ? wątpię, dlatego napisałem tylko o tych ofertach, które wydały mi się najciekawsze i które a propo tego tematu skojarzyły mi się z siecią Red Bull Mobile

#656984  autor: bar4u
 23 sie 2013, 17:36
Czy ktoś z RBM dostał już ofertę? Moja umowa kończy się za trzy miesiące i cisza.

Napisałem zgłoszenie czy jest możliwość z dniem zakończenia umowy nr do oferty PLAY na Kartę - w odpowiedzi dostałem telefon że nie ma takiej możliwości...., Konsultant nawet nie pytał czy nie chcę przedłużyć umowy (w ERA w takiej sytuacji dostałem już ofertę przedłużeniową....).
Najlepsze jest to że jedyną możliwością przejścia na ofertę Play na Kartę jest przeniesienie do innej sieci i powrót, pytanie czy będzie mi się chciało jeszcze wracać...

Czy jest szansa otrzymać nie gorszą ofertę jak w tej chwili (mam abo z promocji X-Fighter's z zniżką - 49,50 za 444 minut 444 MB i cały Play bez limitu) z telefonem ?

#656988  autor: KC-KARLOS
 23 sie 2013, 17:56
bar4u pisze:Napisałem zgłoszenie czy jest możliwość z dniem zakończenia umowy nr do oferty PLAY na Kartę - w odpowiedzi dostałem telefon że nie ma takiej możliwości
Z RBM na abo możesz zmigrować tylko do oferty na kartę RBM.

Z abo w RBM może być problem, bo oferują opcję z nielimitowanymi rozmowami do sieci komórkowych wraz z telefonem. Aby mieć SMSy nielimitowane, trzeba dokupić pakiet za 9 zł. Paczki netowe nie są rewelacyjne (wszyte w abonament).
Marka RBM jest dość zamkniętą ofertą, w porównaniu do głównego trzonu Play'a.
Więc wolałbym, abyś zainteresował się ofertą samego Play albo T-Mobile, Heyah, Plusa lub Orange.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#657082  autor: SteFaan
 24 sie 2013, 01:12
Mi umowa kończy się 25.09, oferta z tel w salonie jest gorzej niż zła, lepsza jest dla nowych abonentów.

Śmieszne ze miesiąc przed na *666 nie maja jeszcze oferty przedłużeń..
w rbm nie można przejść do play..
Ja raczej będę zmuszony zrezygnować z abonamentu i przejść na kartę i przegrzewegetować do jakiejś konkretniejszej oferty.

RBM ma w dupie abonentów z tego co widać!

#657235  autor: ciekawy
 25 sie 2013, 00:47
mam pytanie do wszystkich narzekających na RedBullMobile - możecie przedłużyć umowę na takich warunkach jak dla nowych klientów, np no limit za 29 zł do wszystkich tylko sim albo no limit za 49 zł w ofercie z telefonem ?

#657468  autor: m_ost
 26 sie 2013, 17:44
Ja nie narzekam na RBM - wówczas gdy decydowalem się na ich ofertę - satysfakcjonowała mnie. Mniej uwagi przywiązywalem do jakości usług a bardziej do ich ceny - a ta była korzystna. Na ogół RBM sprawował mi się dobrze - poza właśnie miejscem pracy ...tam by połączyć się z kimkolwiek muszę wychodzić z budynku i to również nie gwarantuje, że połączenie nie zostanie przerwane. Jakość połączeń w tym miejscu również jest b. słaba. Tak samo jest z PLAY w tym miejscu. W telefonie musialem wymienić baterię po roku używania bo ta wciąż drenowana przez słuchawkę stale poszukującą zasięgu w końcu padła. Pisałem zgłoszenie techniczne w tej sprawie i mimo, że przyznano mi rację to nie są w stanie nic w tym miejscu zrobić z zasięgiem i zaproponowano mi bym przełączył się na sztywno na Orange lub TM :) No to na sztywno przenoszę nummer - tylko jeszcze nie wiem gdzie.

W punkcie play dostalem info, że mogę podpisać umowę na warunkach jak dla nowych abonentów - więc chyba jest to możliwe

Ja z kolei przemyślałem sprawę w przyszłym miesiącu przeniosę numer do ORANGE - abonament smart multi czy coś takiego za 89 zł - przy rabacie 30% o jakim się tu na forum pisze z kodów GROUPONA lub na Allegro będzie wynosił ok 60 zł, ceny słuchawek również korzystniejsze niż w PLAY. Jeśli promocja się skończy - przeniosę numer do NJU i poczekam na dobrą ofertę któregoś z telkomów.

Z kolei dla osób, ktore przetestują sobie usługi RBM i ich poziom im odpowiada - mogę je polecić.

BYE BYE PLAY

#658295  autor: ciekawy
 30 sie 2013, 02:17
dlaczego pytałem o to czy stali klienci mogą skorzystać z ofert dla nowych klientów - bo ta oferta no limit wydaje mi się bardziej atrakcyjna od starych ofert tej sieci i nawet jeśli ktoś dostałby jakąś złą ofertę na przedłużenie umowy to te oferty no limit są ok,
wcześniej oferta RedBullMobile mi jakoś w ogóle nie odpowiadała, a po wprowadzeniu no limit mi tam się podoba oferta RedBullMobile abonament bo można sobie wybrać 29 zł za no limit tylko sim, albo za 49 zł no limit rozmowy i dodatkowo telefon, mi Play dobrze działa w miastach gdzie głównie przebywam, a przełączanie na roaming na wsiach podczas podróży to żaden problem, jakość rozmowy jest zrozumiała, nikt nic nie musi powtarzać, więc jak dla mnie jest ok i pewnie dla ludzi, którzy chcą prostej, jasnej oferty też, Orange nawet z upustem 30% jakoś mnie nie przekonuje, gdzie Orange ma dobry zasięg tam ma dobry, a gdzie zły tam bywają dziury zasięgowe, więc jak dla mnie odpada, już wolałbym T-Mobile ale w tej sieci chyba nic ciekawego nie ma jeśli nic nie wprowadzili w ostatnich dniach,a i nie piszcie, że te sieci mają taki sam zasięg bo mają NetWorks bo nie mają takiego samego zasięgu tylko podobny, a to mała różnica

#662499  autor: bar4u
 17 wrz 2013, 22:50
Nadal nikt nic nie dostał ?

U mnie w Play24 jest:
"Sprawdź ofertę dla przedłużających umowę"

Po kliknięciu komunikat że oferty brak :(

#663736  autor: SteFaan
 23 wrz 2013, 22:51
dzisiaj dzwoniłem ma być oferta do końca miesiąca, ale w sierpniu słyszałem ze do końca sierpnia, podobno istnieje też lista osób zainteresowanych przedłużeniem umowy(ku**a to ma być poważna sieć tel) dowiedziałem się też ze RBM nie posiada np działu podtrzymywania klienta co jest norma w innych sieciach.

#663775  autor: pakierhakierxd
 24 wrz 2013, 09:06
Ustaw Plusa lub Orange i sprawdź jak będzie ... ,może nie będzie trzeba zmieniać opa,mi to czasem pomogło tam gdzie zasięg Play brało z nie wiadomo skąd :D

[ Dodano: 2013-09-24, 09:08 ]
Ja mam na auto a tam gdzie jestem dłużej a zrywa rozmowy ustawiam Plus/Orange ale to rzadko ... ,ogólnie w Polsce są miejsca gdzie np. tylko 1 op ma dobry zasięg a reszta brak ...,różnie naprawdę to bywa,z takich powodów przed wzięciem abo powinno się potestować ...,po prostu zasięg jest zależny od lokalizacji.

Pozdrawiam :)

#663778  autor: KA
 24 wrz 2013, 09:27
Moja obserwacja jest taka, że jeśli gdzieś Play jest mocny, wtedy wyrzuca z Plusa lub Orange. Jeśli Play jest bardzo słaby lub nie ma go wcale (byłem w takich miejscach), wtedy trzyma się Plusa/Orange i nie ma problemu. Jest tak zarówno w Play, jak i w Virgin i RBM, bo to ten sam zasięg. W Virgin po reklamacji poprawili mi tę sprawę tak, że w ogóle nie wyrzuca mnie z roamingu, pomimo bardzo mocnego sygnału Play w mojej lokalizacji.