m_ost
Red Bull Mobile, oferta z telefonem za 49 zł abonamentu miesięcznie i w tym nielimitowane rozmowy do wszystkich + pakiet netowy mały bo mały z lejkiem który może działać w smartfonie i zabezpiecza przed dodatkowymi kosztami, umowa na 24 miesiące i telefon w niskiej cenie, możesz sobie zobaczyć ceny na stronie netowej - czego chcieć więcej ?
oferty utrzymaniowe kiedy są oferty no limit dla nowych klientów nie bardzo mają sens i raczej będą gorsze od ofert no limit dla nowych klientów, najlepsza opcja w tym przypadku przedłużenia umowy to przedłużenie na warunkach dla nowych klientów
jak masz zły zasięg to ustawiasz na Plusa albo Orange i po problemie, Plus jak T-Mobile ma zasięg w całym kraju, nawet tam gdzie Orange siada więc nie jest tak źle z tym zasięgiem
Heyah to inna sieć, która też ma oferty no limit z telefonem w zależności od telefonu na 6, 12, 24 miesiące, tyle, że tutaj rachunek jest wyższy np. koło 90 zł przez powiedzmy 6 miesięcy rat + cena telefonu, a potem normalnie 29 zł czyli tak trochę na dziko ten rachunek skacze, no i nie ma pakietu netowego w standardzie, jak chcesz to musisz dodatkowo zapłacić, tyle, że jeśli masz net stacjonarny czy mobilny i masz dodatkowo płacić za net w telefonie którego używasz tylko do rozmów to byłoby to trochę bez sensu i nie jestem pewien czy te pakiety w Heyah mają lejek, chyba nie i po zużyciu płaci się normalnie albo się odnawia pakiet nie jestem pewien, ale raczej napewno są bez lejka i to naraża na dodatkowe koszty
to były oferty dla ludzi, którzy chcą nowy telefon, a normalnie za 29 zł nielimitowane rozmowy to "wszędzie" - Play na karte MiniMax, Red Bull Mobile 29 zł tylko sim, Heyah 29 zł, nju 29 zł, z czego nju w temacie o sieci Heyah - [Heyah non stop] czy ktoś już się przeniósł? - ludzie za bardzo nie polecają przez gorszy zasięg i nie będę tu zachwalał minimalnej opłaty 9 zł w nju bo zakładam, że każda osoba, która korzysta z telefonu to dorówna do tych 29 zł albo je przekroczy, więc zakładam wydatek 29 zł bez tego dla niektórych fikcyjnego mechanizmu bo niby jest ale skoro dzwonią to przekroczą, więc tak jakby nie było
ja doradzam albo zostać w Red Bull Mobile na zasięgu dodatkowo Plus i Orange 2G i 3G jeśli źle łapie zasięg Play, albo wybór Heyah
a czy jest sens rozpisywać się o innych ofertach z minutami kiedy są oferty no limit tylko sim za 29 zł i nieco droższe w opcji z telefonem ? wątpię, dlatego napisałem tylko o tych ofertach, które wydały mi się najciekawsze i które a propo tego tematu skojarzyły mi się z siecią Red Bull Mobile