• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #639428  autor: witekp20
 13 cze 2013, 20:13
Witam,

Otrzymałem 2 sprzeczne odpowiedzi od konsultantów Play i dlatego postanowiłem założyć ten temat.

Wyjeżdżam do Francji razem z grupą ludzi i będę musiał się z nimi kontaktować w celach organizacyjnych. Czyli będę dzwonił z numeru PL będąc we Francji na nr PL również "przebywający" we Francji. Rozumiem, że będę płacił za odbierane połączenia, ale co z połączeniami wykonywanymi przeze mnie - czy będą po normalnej stawce, czy po stawce obowiązującej dla krajów UE w Play? Co w przypadku, gdy mam wykupiony pakiet minut oraz SMS-ów do wszystkich? Czy te pakiety obowiązują za granicą?

Z góry dziękuję za każdą wnoszącą coś do tematu odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2013, 22:34 przez witekp20, łącznie zmieniany 1 raz.

#639468  autor: SACZI
 13 cze 2013, 21:57
Za minutę połączenia wychodzącego (rozliczanego zdaje się minutowo) zapłacisz cośw granicach 1,2PLN. Minuta przychodzącego i sms to koszt na pewno poniżej 50 gr. Po ostatnich zmianach stawek będzie to chyba coś w granicach 33 gr - nie pamiętam dokładnie.

TMobile oferuje "usługę", która polega na wykupieniu za 9PLN pakietu 30 minut na połączenia wychodzące.

#639472  autor: Spioszek
 13 cze 2013, 22:26
witekp20, Jeśli zabierzesz Polską karte przykładowo Play i bedziesz z niej dzwonił to zapłacisz bodajrze 1.48zł za minute połączenia (stawka dla prepaida, ale dla Abo jest chyba taka sama).

Natomiast osoba która będzie miała polski nr i będzie we Francji zapłaci osobno za odebranie tego połączenia w wysokości 41gr/min.

W Roamingu przeważnie nie obowiązują stawki i aktualne promocje poza nim.

#639561  autor: DanielR
 14 cze 2013, 12:00
Dodam tylko do wypowiedzi darkangel, że połączenia wykonywane w roamingu naliczane są w systemie 30/1, czyli za pierwsze pół minuty, a następnie za każdą kolejną sekundę połączenia. Natomiast połączenia odbierane naliczane są w systemie sekundowym - 1/1, czyli od początku połączenia, za każda kolejną sekundę jego trwania.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#639670  autor: buba1234
 14 cze 2013, 19:56
kupcie na miejscu startery lycamobile france np. w relayu

rozmowy wewnatrz francji
http://www.lycamobile.fr/en/nationalrates

wewnatrzsieciowe za darmo przez pewien czas po doladowaniu potem bardzo tanio
http://www.lycamobile.fr/en/Lycamobile-to-Lycamobile-

koszt dzwonienia do polski
http://www.lycamobile.fr/en/internationalrates
najlepiej dzwonic na stacjonarny, lub na komórke ze starterem lycamobile polska [do kupienia w żabce]

Czy to się opłaci zalezy od tego na ile jedziecie.

#667370  autor: morawka78
 12 paź 2013, 12:11
zobacz sobie bezplatne polaczenia na alenumer.pl , po prostu laczysz sie przez specjalny nr