• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #630153  autor: bartas19
 29 kwie 2013, 22:48
witam,

mam problem z przeniesieniem numeru 22 kwietnia telefonicznie zostało przyjęte zgłoszenie przeniesienia 2 numerów

umowa została prędzej wypowiedziana na dwa numery pierwszym umowa zakończyła się 28 kwietnia pani powiedziała że niema żadnego problemu kurier przyjechał 26 kwietnia umowy o przeniesienie numeru podpisane i dzisiaj sms o tresci

że przeniesienie anulowane z powodu błędnej klasyfikacji oferty użytkownika prosimy o kontakt

dzwoniłem do bok nikt za bardzo nie wie co jest grane w 100 procentach dodam , że drugi numer przeszedł umowa się kończy na niego jutro,

ktoś wie co może być grane dodam ze dane zostały podane poprawnie

okazało się że pani w telesales zawaliła sprawę.

teraz pytanie do zorientowanych jak przenieść numer na kartę na abonament w Orange by mieć 6 miesięcy rabatu 100% czytałem podzielone opinie czas nagli bo przez ten błąd jestem bez telefonu

#630244  autor: orson_dzi
 30 kwie 2013, 19:38
Numer na kartę jest innego operatora? To standardowo telesales.

Błędna klasyfikacja kojarzy mi się tylko z przypadkiem, kiedy oferta biznesowa jest na klienta indywidualnego i odwrotnie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#630246  autor: bartas19
 30 kwie 2013, 19:44
numer na kartę w play jest wysłałem na pw osobie na forum co siedzi w telesales ale nic nie odpisal :(

#630338  autor: sosen
 01 maja 2013, 13:11
W standardowy sposób kontaktują się z BOK przeniesienie numeru na kartę nie będzie możliwe. Dlatego masz taką a nie inną odpowiedź.

#630368  autor: bartas19
 01 maja 2013, 16:14
tylko, że użytkownik zekori pisze, że niema problemu z przeniesieniem numeru na karte z innej sieci do abonamentu przez telesales

#630376  autor: sosen
 01 maja 2013, 16:41
Może przez zekori tak ale nie dzwoniąc do BOK.

#630394  autor: miki4g
 01 maja 2013, 19:28
Numer na kartę można przenieść tylko i wyłącznie za pośrednictwem salonu

#630412  autor: bartas19
 01 maja 2013, 20:44
no dobrze miałem abo w play na wypowiedzenie i babka nic nie mówiła że to Orange musi zrobić wypowiedzenie (tak mi facet bok powiedział za pierwszym razem) i kazał zrobić reklamacje i wtedy dostane takie same warunki w salonie jak przez telesales do dzisiaj nie wiem jak to zrobic

na drugi dzien dzwonie jeszcze raz się spytać dlaczego odrzucili przeniesienie tym razem odebrała babka podałem numer sprawy jest w umowie o przeniesienie to ona powiedziała odrzucone z tego powodu że nie miałem numeru tymczasowego ale nikt mi nie oferował
ta pani kazała iść z numerem obecnie już na kartę do salonu podpisać umowe na przeniesienie
i na abo w salonie i złożyć reklamacje

przy czym fon w salonie kosztuje 146 zeta więcej i bez rabatu 6 mc

jest ktoś mądry i coś wykmini z tym burdelem :/

#631193  autor: Orange Ekspert
 05 maja 2013, 16:36
@bartas19 czy udało się wyjaśnić sytuację, o której piszesz?

Pozdrawiam
Tomek
Orange Ekspert

#631234  autor: bartas19
 05 maja 2013, 20:50
nie, nadal jestem w kropce :(

[ Dodano: 2013-05-06, 16:54 ]
dzisiaj dzwoniła do mnie pani z telesales ta co u niej zamawiałem i się pytała czy przesyła była
a ja mówię, żę o przeniesienie tak wszystko podpisane i mówię że odrzucono jeden numer
powód w/w , a pani no pytam się bo dostała informacje, że anulowano realizacje myślałem że mnie rozniesie dwa numery anulowano! Pani mówi, że dowie sie co sie stało i zadzwoni jeszcze raz. pewnie znowu czekanie na dwa tygodnie.

paranoja

#631394  autor: bartas19
 06 maja 2013, 21:27
też mam taką nadzieje, zobaczymy jutro czy sie coś wyjaśni. a mogę prosić o wytłumaczenie jak to jest z przeniesieniem numeru na karte do abonamentu w orane jedni piszą że można przez internet a drudzy że nie.

#631741  autor: Orange Ekspert
 08 maja 2013, 15:39
Przeniesienie numeru na kartę nie jest możliwe przez BOK ani też przez stronę internetową. W przypadku chęci przeniesienia numeru na kartę zachęcam do udania się do najbliższego salonu Orange.

Pozdrawiam
Tomek
Orange Ekspert

#631794  autor: orson_dzi
 08 maja 2013, 18:40
A z polskiego na nasze - tylko salon jest w stanie coś takiego zrobić.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#632030  autor: bartas19
 09 maja 2013, 20:20
wczoraj przeniosłem numery do orange abo w salonie do tego Lg l9 ostanie dwie sztuki,

złożona reklamacja w sprawie nie udanego przeniesienia przez telesales jak numery były jeszcze na abonament.

podziękowania dla Orange Expert za pomoc.

wiem, że z karty na abo tylko salon zostałem wprowadzony w błąd w innych wątkach, więc sorki za zamieszanie.

dam znać jak się sprawa skończy dla potomnych

a przeniesienie trwało 6 godzin więc szybciutko :-D