• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #624943  autor: marwot
 05 kwie 2013, 08:08
Witam wszystkich forumowiczów.

Kończy mi się umowa na telefon i PLUS nie oferuje mi niczego co mogłoby mnie zachęcić do pozostania w ich sieci.

Niestety w gąszczu ofert z telefonami - gubię się i nie jestem już na czasie.

Zależy mi na wszystkim, począwszy od internetu, smsów i dzwonienia - a abonament jaki jestem w stanie płacić to 120 zł.

Bez różnicy czy oferta dla klienta indywidualnego czy biznesowego.

Serdecznie proszę o pomoc i dodatkowo prosiłbym o pomoc w wyborze telefonu do oferty (jeśli oczywiście nie łamię regulaminu forum).

Pozdrawiam,

Marek

#625584  autor: Minister
 07 kwie 2013, 21:00
W tej cenie w abonamencie możesz mieć nielimitowane rozmowy i sms do wszystkich. W Play abonament ten kosztuje 119,90 w t-mobile też. Pakiet na no limit na stacjonarne w t-mobile jest za 1,99 (razem 121,89), w play pakiet taki kosztuje 7 zł (razem 126,90), pakiet ten w Play jest bezpłatny na 3 miesiące. W Play masz w tej cenie internet 2,5 Gb miesięcznie z lejkiem, w t-mobile jest 2 GB. W obydwu przypadkach musisz korzystać z faktury elektronicznej - bez tego 5 zł drożej. Ceny telefonów porównywalne, wydaje mi się, że w Playu są tańsze, choć dużo modeli jest za 1zł w obydwu sieciach. W play jest mało dostępnych od ręki telefonów, na dużo z nich trzeba czekać. Regulamin promocji t-mobile przewiduje kod z rabatem 10% na abonament (wychodzi 107,91), ale nie ma nigdzie informacji jakie są warunki by rabat uzyskać. Zasięg - to już musisz sprawdzić u siebie.

edit: w regulaminie jest jednak informacja o rabacie 10%
Kod: Zaznacz cały
2.7. Niezależnie od konieczności spełnienia warunków podanych powyżej, z promocji z upustem 10% na abonament przez 24 miesiące mogą skorzystać
Konsumenci oraz przedsiębiorcy którzy spełnią jeden z poniższych warunków:
2.7.1. w momencie zawarcia Umowy są Abonentami T-Mobile, z wyłączeniem Użytkowników T-Mobile na kartę, Abonentów Usługi szerokopasmowego dostępu do 
Internetu, usługi Internet Stacjonarny, Abonentów Usług Telekomunikacyjnych Linia Domowa, Linia Biznesowa oraz Internet Stacjonarny WiMAX lub
2.7.2. są użytkownikami T-Mobile na kartę lubHeyah przenoszącymi numer telefonu do oferty abonamentowejw ramach niniejszych warunków, lub
2.7.3. przenoszący numer od innego operatora do T-Mobile, lub
2.7.4. sąKonsumentami, którzy okażąw dowolnym Punkcie Sprzedaży Operatora:
2.7.4.1. aktualne zaświadczenie zatrudnienia w firmie wyznaczonej przez Operatora lub
2.7.4.2. swoją kartę kibica T-Mobile Ekstraklasy, lub
2.7.4.3. swoją aktualną legitymację studencką lub
2.7.4.4. aktualny kupon promocyjny upoważniający do skorzystania z niniejszej oferty
W ofertach Orange nie za bardzo się orientuję, ale przypuszczam, że może byc podobnie.

#625708  autor: Horacy
 08 kwie 2013, 14:02
Czyli żeby zyskać rabat 10 % wystarczy zarejestrować kartę SIM Prepaid od TM lub Heyah, i przenieść ją w ABO? jak tak to całkiem całkiem.
 #625942  autor: Orange Ekspert
 09 kwie 2013, 15:18
@marwot,

Witam

Jeżeli skorzystasz z oferty przeniesienia oferty do Orange otrzymasz 100% rabatu na kwotę abonamentu na 6 pełnych okresów rozliczeniowych w przypadku wyboru kwoty zobowiązania 59,90 zł lub wyższej i zawarcia umowy na okres 24 miesięcy w Smart Planie.
Wybierając ofertę SMart Plan Multi 129,90 zł otrzymujesz nielimitowane rozmowy oraz SMS do wszystkich sieci oraz Pakiet 2GB transferu danych również z lejkiem.
Po obliczeniu, rabat na abonament w okresie 6 miesięcy otrzymasz łącznie 779,40 zł niższą kwotę opłaty za abonament w skali całej umowy.
Dodatkowo otrzymujesz usługi gratisowe takie jak Deezer, mobilna telewizja oraz dostęp do Hot Spot.
Opłata aktywacyjna obniżona jest do wartości 10 zł (Play, T-mobile 49zł).
Przy tym abonamencie możesz wybrać przykładowe modele telefonów:
Sony Xperia T NFC 149 zł
Sony Xperia J NFC 49 zł
LG Nexus 4 - 209 zł
Nokia Lumia 820 - 319 zł

Pozdrawiam
Patryk.