• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #616509  autor: chwileulotne85
 25 lut 2013, 12:58
Witam serdecznie.

Postanowiłem ostatecznie odejść z T-mobile . Zażenowała mnie oferta dla starych abonentów w porównaniu do nowych + tragiczne ceny telefonów dla starych klientów. Zabieram ze sobą pozostałych 4 członków rodziny najprawdopodobniej do Orange, jednak mniejsza z tym.

Dopiero na miesiąc przed końcem umowy mogę złożyć wniosek o przeniesieniu numeru? Jak wygląda płatność za ten ostatni miesiąc? Mój okres rozliczeniowy kończy się 12 każdego miesiąca.
Czy można przenieść numer wcześniej niż na miesiąc przed końcem umowy?

Kolejna sprawa. Dziś logując się na IBOA znów zaskoczenie. Być może wynika to z mojego przeoczenia, ale wydawało mi się, że aneksy do umów podpisywało się na 24 lub 36 miesięcy. Natomiast ja podpisałem aneks 16-06-2011, a na stronie IBOA Data wygaśnięcia umowy to 08-08-2013. Czemu to aż 26 miesięcy?

Czyli sumując kiedy najwcześniej mogę przenieść numer do innej sieci bez karencji.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2013, 15:49 przez chwileulotne85, łącznie zmieniany 1 raz.

#616513  autor: sratanik
 25 lut 2013, 13:13
Witam,

W Orange istnieje możliwość dostania 6 miesięcy za darmo przy abonamentach powyżej 59zł , tylko w tym wypadku przez te 6 miesięcy(do końca umowy) dostaje się numer zastępczy, i z dniem końca umowy numer zostaje przeniesiony,a numer zastępczy usunięty. Ale w tym wypadku lepiej poczekać 3/4 miesiące i wtedy przenieść numer bez zrywania umowy

#616523  autor: Kryniczanin
 25 lut 2013, 13:37
chwileulotne85 pisze:. Być może wynika to z mojego przeoczenia, ale wydawało mi się, że aneksy do umów podpisywało się na 24 lub 36 miesięcy. Natomiast ja podpisałem aneks 16-06-2011, a na stronie IBOA Data wygaśnięcia umowy to 08-08-2013. Czemu to aż 26 miesięcy?
Dwa miesiące z poprzedniej/nich umów

Wniosek o przeniesienie najlepiej jakieś 2 miechy przed końcem składać.

#616530  autor: chwileulotne85
 25 lut 2013, 13:46
Kryniczanin pisze:
chwileulotne85 pisze:. Być może wynika to z mojego przeoczenia, ale wydawało mi się, że aneksy do umów podpisywało się na 24 lub 36 miesięcy. Natomiast ja podpisałem aneks 16-06-2011, a na stronie IBOA Data wygaśnięcia umowy to 08-08-2013. Czemu to aż 26 miesięcy?
Dwa miesiące z poprzedniej/nich umów

Wniosek o przeniesienie najlepiej jakieś 2 miechy przed końcem składać.
Dzięki, teraz by pasowało mniej więcej. Poprzednie podpisywałem też trochę przed końcem...

czyli reasumując najwcześniej teoretycznie mogę udać sie do nowego operatora w celu wypełnienia wniosku koło 8 czerwca?

#616534  autor: Kryniczanin
 25 lut 2013, 13:52
Dwa miechy przed końcem są optymalne - wiesz na czym stoisz.

#616585  autor: thonka
 25 lut 2013, 17:46
chwileulotne85 pisze:Natomiast ja podpisałem aneks 16-06-2011, a na stronie IBOA Data wygaśnięcia umowy to 08-08-2013. Czemu to aż 26 miesięcy?
ile razy przedluzales umowe?
czy masz/miales na tym koncie inne numery?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#616594  autor: Kaisersaze
 25 lut 2013, 17:58
chwileulotne85 pisze:czyli reasumując najwcześniej teoretycznie mogę udać sie do nowego operatora w celu wypełnienia wniosku koło 8 czerwca?
moje umowy w T. kończą się 16.04. i 02.08.. Od 12.02. mam podpisane nowe w O. Do czasu rozwiązania umów w T. w O. mam numery tymczasowe, które z ww. terminami automatycznie "przekształcą się" w numery przenoszone. De facto więc w chwili obecnej mam 4 numery. Tyle, że skorzystałem z promocji i przez 6 m-cy w O. mam abonament za free. Do tego zdjąłem simloc'ki w nowych słuchawkach i korzystam z nich używając "starych" numerów. Część połączeń wykonuję w O. korzystając z darmowych abonamentów. Plus jeszcze kilka różnych innych opcji, które można sobie samemu "poustawiać".
Generalnie sam musisz sprawdzić i odpowiedzieć sobie, co i kiedy jest dla ciebie najbardziej korzystne.

#616678  autor: chwileulotne85
 25 lut 2013, 21:34
thonka pisze:
chwileulotne85 pisze:Natomiast ja podpisałem aneks 16-06-2011, a na stronie IBOA Data wygaśnięcia umowy to 08-08-2013. Czemu to aż 26 miesięcy?
ile razy przedluzales umowe?
czy masz/miales na tym koncie inne numery?
Umowę przedluzalem 3 razy, albo nawet 4 razy.
Numer od początku mam ten sam.

#616689  autor: thonka
 25 lut 2013, 22:13
no i mogles przedluzac umowy przed terminem dlatego tez wydaje sie Tobie, ze umowy byly na 26 miesiecy.

nikt w prezencie umowy Tobie nie skroci. jak zostalo Tobie przy np. 2 przedluzeniu 1 miesiac to ten miesiac caly czas jest wliczany w dlugosc umowy mimo przedluzen na kolejne miesiace.

kiedy masz okres rozliczeniowy na tym numerze? wtedy mozna powiedziec kiedy ew. go zwolnia.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#616723  autor: chwileulotne85
 26 lut 2013, 09:22
thonka pisze:no i mogles przedluzac umowy przed terminem dlatego tez wydaje sie Tobie, ze umowy byly na 26 miesiecy.

nikt w prezencie umowy Tobie nie skroci. jak zostalo Tobie przy np. 2 przedluzeniu 1 miesiac to ten miesiac caly czas jest wliczany w dlugosc umowy mimo przedluzen na kolejne miesiace.

kiedy masz okres rozliczeniowy na tym numerze? wtedy mozna powiedziec kiedy ew. go zwolnia.
Okres rozliczeniowy mam 12/13 każdego miesiąca.

#616968  autor: thonka
 26 lut 2013, 23:01
czyli numer zostanie zwolniony w ostatni dzien okresu rozliczeniowego po dniu na jaki zostala zawarta umowa. w tym wypadku - 12/13.08

#692885  autor: pecik
 23 sty 2014, 17:11
Witam!
Posiadam umowę z T-Mobile na internet z tabletem Samsung 7cali.
Internet 4GB.Miesięczna opłata zdaniem T-Mobile to 59.90 z ratą 21zł za tablet(miało być 38.90 z ratą-tak uzgodnione było w czasie rozmowy z konsultantem w punkcie w C.H Odrzańskie Ogrody w Kędzierzynie-Koźlu)
24x21zł=504+48.90x12+99=1189.9 za sam tablet.
Wielokrotnie pisałem,że wielkość miesięcznego abonamentu jest wyższa od kwoty jaką podał mi konsultant(zdaniem operatora miała być to kwota 38,90+21 zł za ratę=59,90)
Okazuje się,że co innego mówi konsultant w punkcie a co innego w iboa.
Czy ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu(za darmo operatorowi nie daje się 500zł) lub czy ktoś wie jak rozwiązać umowę z operatorem np. za porozumieniem stron,gdyż rozwiązanie z mojej winy(zdaniem T-Mobile kosztuje 5000zł) mimo,ze zostałem jawnie wprowadzony w błąd-OSZUKANY przez pracowników T-Mobile?
Proszę o pomoc!!!!

#692886  autor: marcin1980
 23 sty 2014, 17:19
Gadałeś z konsultantem w C.H. było nagrać albo poprosić aby dał ci na papierze tak on wszystkiego się wyprze i w sumie T-Mobile ma racje że rozwiązujesz sam i musisz ponieść koszta, nikogo nie interesuje to że dałeś sie nabrać na kłamstwa.
Podpisałeś umowe już po fakcie albo płacisz tyle ile masz na umowie albo musisz zapłacić kare, ewentualnie iść i z nimi się sądzić innej drogi nie ma

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#699107  autor: wlodar1
 18 lut 2014, 09:56
Właśnie zdziwiłem się, że mam jakąś nieopłaconą fakturę w T. Dzwonię do BOA a dziewczę mi mówi, że skoro przenoszę numer przed datą wygaśnięcia kontraktu to płacę karę umowną (z czego zdawałem sobie sprawę). Na moje pytanie czy T poinformuje mnie o tej opłacie na najbliższej fakturze albo listem odpowiedziała, że nie i opłata wygenerowana została 13 lutego z terminem płatności 20 lutego. No żesz k... j.... T!

Jak to, cholera, mogą nie informować o należnych opłatach? Skąd mam wiedzieć ile i do kiedy mam zapłacić?

#699649  autor: Adisken
 19 lut 2014, 19:29
Witam, witam mam do Was pytanie czy warto ugrać coś i czy jest to wgl możliwe do spelnienia: ok zacznijmy w T Mobile mam Rodzina 80, zaczynają dzwonić konsultanci i namawiają o przedłużenie umowy (w czerwcu koniec).. i za abonament 89 zł oferują mi na chwile obecną iPhone S4 z 369 zł opuścił na 169 zł (trochę się wkurzył jak go wyśmiałem z tą ofertą i nie zgadzając się pow że oferta nie aktualna, te dał zniżke od siebie 200 zł chyba więcej nie mógł) ale chodzi mi bardziej o iPhone 5C ale życzą sobie za niego około 1500 zł przy abonamencie takim ablo nawet 1400 nie pamiętam dobrze.. interesowała by mnie jeszcze może Z1 XPERIA ale Waszym zdaniem czy da się coś ugrać więcej ? bo nawet z tych 1400 zł te 400 czy 600 zł to takie minimum żebym to wziął.. patrząc jakbym przeszedł do Play daliby mi ten telefon za 500 zł przy takim abonamencie.. da się coś takiego ugrać czy raczej za dużo oczekuje ? w koncu ten iPhone 5C na rynku jest warty z 300 zł więcej niż 4S nowy

#699794  autor: jujeahip
 20 lut 2014, 09:36
Od przedłużeń jest oddzielny wątek. Z1 mają w ogóle w play? SUK już dzwonił? Jeśli nie, warto poczekać na utrzymaniówkę mogą zaproponować najwięcej przy przedłużeniu umowy.